Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 676
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен, давам отзив от нашата изминала почивка в Милано. След пристигането ни на централната гара в Милано взехме влак до Комо. Уцелихме хубаво време и се разходихме с влакчето до горе, обиколихме градчето и после се върнахме обратно в Милано.
На следващия ден си отделихме повече от половината ден за Бергамо и съм повече от очарована от града. За ядене препоръчвам Circolino. Определено има много какво да се види в този град.

# 166
  • Sofia
Здравейте,

Днес съм с въпрос за "Аперетивото" - можете ли да ми кажете каква музика пускат в различните барове? има ли тематични? Много харесвам латино музиката и евентуално да препоръчате такъв бар...
15 годишните девойки ще ги пуснат ли? и предлагат ли се безалкохолни коктейли?

допълвам с още един въпрос

Апартамента, в който ще отседнем е на адрес: 12 Via Astolfo, 20131 Milan
До него в близост е спирка на метро М2 Lambrate FS и жп-гара Milano Lambrate, също спирка на трамвай 19. С този трамвай можем да стигнем до Duomo-то. И тук ми възникна въпроса има ли трамвай или автобус, с който можем да направим панорамна обиколка на центъра? Да си седим и да разглеждаме града... нещо като HopOnHopOff автобусите?

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 22:42 от angala

# 167
Здравейте, сега прегледах старите публикации и повдигам отново темата за стачките.
На 12.02 пътуваме за Милано и ще кацнем на Бергамо, връщаме се на 15.02.
Виждам, че има и в двата дни стачки, но как да разбера дали обхващат летището в Бергамо и като цяло транспорта в Милано?

# 168
  • In transit
Не ви касаят тези стачки. Приятно изкарване в Италия.

# 169
там пише какво обхващат
едното е за Перуджа, второто Линате, третата е влакове, четвъртата за Катания

# 170
Здравейте, писах преди време за автобусите от летището, вече уточних и хотелите, и сега идвам да попитам дали съм нацелила и програмата. Там сме 4 дни, като на четвъртия летим към България в 20:00 часа. Първия и втория ден съм ги оставила за разходка в Милано, трети ден - езерото Комо, четвърти ден - освобождаваме хотела към обяд и заминаваме за Бергамо, като смятам там да прекараме деня до часа на полета. Адекватна ли е програмата ми? Благодаря.

# 171
Здравейте и аз да се включа с въпрос. Нашият престой също е 4 дни като нощувките съм ги букнала в Бергамо и ще пътуваме до Милано. Има ли нужда и вариант за по-евтини билети за пътуване?

# 172
Здравейте, писах преди време за автобусите от летището, вече уточних и хотелите, и сега идвам да попитам дали съм нацелила и програмата. Там сме 4 дни, като на четвъртия летим към България в 20:00 часа. Първия и втория ден съм ги оставила за разходка в Милано, трети ден - езерото Комо, четвърти ден - освобождаваме хотела към обяд и заминаваме за Бергамо, като смятам там да прекараме деня до часа на полета. Адекватна ли е програмата ми? Благодаря.

Здравей,
според мен, 2 дни в Милано са ви много. Всичко, което може да се види там, е за 1 ден.
Ако бях на ваше място, бих отишла в единия ден до Верона. От жп гарата има влакове до там, дори и с бавния влак, пътят е 2 часа и определено има какво да видите там.

# 173
  • In transit
И аз си мислех така първия път в Милано, че за 1 ден съм видяла всичко...ами не, оказа се, че има много още какво да се види. Даже седмица е малко, ако искате да се потопите в магията на града.

За мен програмата на LadyBlue е ок.

# 174
За мен винаги е било странно да се твърди, че в един непознат град може да се види всичко за ден. То ще кажеш, че Милано е Копривщица.
И много подобни коментари съм чувала за къде ли не.

Нещата, които аз си набелязвам да видя са винаги за поне 4-5дни, мразя да препускам от място на място, само за да кажа че съм го видяла. Особено що се отнася до галерии и музеи. Там човек може да прекара и дни.
Не знам хората как успяват всичко да видят за 1ден.

# 175
  • на малък остров в океана
Ние обикаляхме 3 дни по музеи и галерии, няма начин да ги видиш за ден. Само за научно техническия музей си трябват 3 + часа. За мен това беше един от най-интересните музеи, в които съм била.
Задължително ще се върна пак.

Но различните хора имат различни интереси. И може би за някой е достатъчно да се разходи из центъра, да види катедралата и Галерията.

# 176
  • София
Съгласна съм с горните две мнения. На нас в Триеналето ни беше много интересно, откарахме цял следобед там. В Палацо Реале до март има страхотна изложба на Йеронимус Бош, не е голяма като площ, но си откарахме 2 часа. Някой сигурно и за половин час може да профучи. Не знам как осмисляш какво си видял, ако препускаш за норматив, мен повече ме натоварват такива почивки. Но 1 ден стига за разходка из центъра, да, да видиш забележителностите отвън.

# 177
  • Стара Загора
Ние имаме два пълни дни за Милано и пак си мисля , че няма да ни стигнат с децата. Катедралата, Историческия музей , научно- техническия, Леонардо 3, Сан Сиро, арката на Мира , дори се чудя за аквариума . С децата мисля че дори ги претоварвам. Като трябва да помисля и за интересно място за вечеря за рожденика . Дена на връщането съм отделила за Бергамо и мола до летището. И още много неща ще останат невидяни , но тях трудно ще ги задържа в галерията, винарната на Леонардо.

# 178
  • In transit
Ние имаме два пълни дни за Милано и пак си мисля , че няма да ни стигнат с децата. Катедралата, Историческия музей , научно- техническия, Леонардо 3, Сан Сиро, арката на Мира , дори се чудя за аквариума . С децата мисля че дори ги претоварвам. Като трябва да помисля и за интересно място за вечеря за рожденика . Дена на връщането съм отделила за Бергамо и мола до летището. И още много неща ще останат невидяни , но тях трудно ще ги задържа в галерията, винарната на Леонардо.
Нищо, ще имате причина да се върнете отново в Италия. Simple Smile

# 179
  • гр. София
Аз бях тази неделя в Милано и за един ден почти нищо не успях да видя Sad Стигнах до площада и Миланската катедрала - общо 2 часа за тях, за Музея имаше огромна опашка и за там си трябваше поне 3 часа да се отделят, но с малкото ми дете нямаше КСК да чакаме на студа и се отказахме. Отидохме на по топло към мола Орио, в който пък може и цял ден да обикаляш 😁 Та ще имам за следващия път да разглеждам 😉
А Комо и Лугано ги направихме и в един ден, като спестихме доста разходките навън в Комо и без разходка с корабче. Но пък в Лугано се разходихме, но не се качихме на фуникуляра, че ми се видя леко скъпичък по 26 франка на човек, а ние сме четирима 😁 Та и него го оставихме за следващия път 😁

Общи условия

Активация на акаунт