Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 689
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Ние отиваме заради децата,на 8 и 10г.Просто не виждам вариант да предизвикам в тях интрес да чакат 3 часа,за да видят творба на Леонардо примерно.Или галерия.
Един от трите дни отделяме за зоопарка до Бергамо,на мен няма да ми е най-големия кеф,но пътуването е с цел децата да се изкефят.Така че на кой какво му стига и какво не,се определя главно от целта на пътуването.
Реално за нито една туристическа дестинация,единствен ден не е достатъчен.Нито дори единствено пътуване.
Има и такива музеи,но при нас възрастовите интереси не съвпадат на този етап.

# 181
Ние пътуваме на 31.01. Наели сме апартамент в района на Duomo di Milano. Имам купени билети за Тайната вечеря, покрива на катедралата и техническия музей.
Сега гледам за локални заведения, не много известни на туристите, за да опитаме истинската храна.

# 182
Много ми е интересно, какво е времето там. Не че няма сайтове откъдето да проверя температурите. Ама за хора от България, какво е усещането.
Винаги сме се  въздържали да пътуваме по това време на годината, та затова питам.

# 183
  • Бургас/София
Ние ще ходим на ски и ще останем 2 дни в Милано в края на февруари. И моят план е подобен за първия ден - Тайната вечеря (имаме билети), Duomo и за каквото друго остане време/желание в движение (La Scala или замъка Sforzesco на първо четене). За втория ден си мисля посещение на Serravalle за пазаруване.

# 184
Много ми е интересно, какво е времето там. Не че няма сайтове откъдето да проверя температурите. Ама за хора от България, какво е усещането.
Винаги сме се  въздържали да пътуваме по това време на годината, та затова питам.

Същото като и в България. 
Декември бяхме в Рим на 15С, сутрин и вечер студено, през деня дори сваляхме якетата.

# 185
  • Sofia
Здравейте,

Относно пътуването с влак от Como S. Giovanni до Lugano, не мога да видя цена за много от влаковете

Като избера "Select" излиза съобщение "not travel solution selected", a изобщо нямам възможност да избера... някакви идеи къде греша?

# 186
  • София
Никъде не грешиш.
ТренИталия в случая не продава онлайн билети за конкретно тези регионални, но международни влакове.
Швейцарците, обаче, продават. 10.90 франка за втора класа и 18.40 за първа. Вие си решавате, разбира се, но съветът ми е конкретно за тези влакове да не се купува първа класа - няма особен смисъл.
Толкова би трябвало да струва и купен на място от ТренИталия.
През сайта на Тренорд могат да се купят, ако държиш да е онлайн. 9.90 евро.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 23:02 от RebelHeart

# 187
  • Sofia
RebelHeart,
много благодаря за информацията. Билети ще взимам на място, защото не искам да гоня влак Simple Smile но исках да се ориентирам в цената и се зачудих дали ще можем да се качим на тези влакове.

# 188
  • София
За времето в централна Италия  , се надявам да е по-меко в сравнение с България .Но нека кажат живущите там ! 10 -11 градуса мисля да е добре Simple Smile , ако не вали !Милано мисля е по-студено

# 189
по-меко е времето да, и сняг по-малко вали (извън планините де)
просто е сиво-кафяво, няма листа, не е за гледане на градини и т.н.

# 190
Здравейте, отново да помоля за съвет, както споменах ми предстои пътуване от 31.01 до 4.02, но реално са три дни, тъй като пристигам късно вечерта на 31 и сутринта на 4.02 летя обратно. Нощувките са ми в Бергамо. Тези три дни престой ги планувам 2 за Милано и 1 ден за Бергамо. Моля дайте съвет, как е по-изгодно дали да си купя 48 часова карта за Милано или да си взема Пътувам в Ломбардия?

# 191
Привет отново🙂
Отворих сайта  на миланското метро, и ако разбирам правилно, вече няма еднодневен билет.
Така ли е?

# 192
  • София
One Day ticket = еднодневен билет. Валиден 24 часа след валидация и струва 7.60 евро. Няма двудневни билети (bi-daily).

# 193
One Day ticket = еднодневен билет. Валиден 24 часа след валидация и струва 7.60 евро. Няма двудневни билети (bi-daily).
Благодаря!
Който не чете с разбиране, задава не особено умни въпроси😳

# 194
Здравейте, пристигам в Торино (вероятно от Рим) на 6 март вечерта, достатъчно ли е като време да разгледам града за един цял ден , защото на 8 март пътувам за Милано ?

Общи условия

Активация на акаунт