Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 63 813
  • 829
  •   1
Отговори
# 765
Не знам къде сте всички... "Из сайтовете?" Нямам с какво да се похваля, иначе, бих! Моето въздържание, достигна неподищозирани, дори за мен размери! Не отидох дори в Delirium, да пробвам новия Jo Malone Midnight Musk & Amber. Ако densi, kovatcheva, или някой друг, имат впечатления, ще съм щастлива да ги споделят. Дори не съм сигурна, че той е единствения нов, може да има и други?
И не само за марката... Какво ви се иска... Какво "открихте"...

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 20:01 от Magda Dimitrova

# 766
Аз съм тук и чета редовно, но нямам за писане. Покрай намаленията все пак поръчах един, на който отдавна му се чудех, и още две минита, и това ще ми е за този сезон.
Събрала съм сума ти пробички, и сега тествам блажено.
За любителите на рози мога да препоръчам тази https://www.fragrantica.de/Parfum/Miller-Harris/Rose-Silence-33764.html
Не е мускал, не е сладкарска, не е тежка и мазна, не е със странни добавки като розите на том форд. Само прекрасна, чиста, розова роза. Върху мен трае 10 часа. Напомня ми chanel chance eau tendre, но ми се стори още по-загладена и нежна.

# 767
Парфюмни,според вас кое е по-добре Schalimar  класическия или Intial.
От La vie est belle Rose или E clat или Интенз.
На LVEB това са ми любимите версии:
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-est-Belle-L-Eclat-45892.html
и
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-L-E … ntense-31181.html

# 768
  • София
sesksta, не препоръчвам La vie est belle Eclat без проба. Не го харесвам, на мен се развива като фризьорски салон, в който са ползвали и къдрин. Харесвам и имам LVEB Florale, Intense, Intensement и En Rose .
elsi, Intensement е с малини, прекрасен е.Two Hearts
RedPanDa, вземи тоалетната вода, трайна е много, малко по-цитрусова е в началото, а е и спряна. Тук все още може да се намери на няколко места. Вчера поръчах 30-чка за 52 лв. Слагам в скрит текст ревю от Фрагрантика, хвърли му едно око
Скрит текст:
Fenissa: Love love LOVE your review. 👏
Thank you for making note of the caramel in Mon Guerlain EDT. It might actually be the best caramel note/accord I've ever smelled in a fragrance. It reminds me of the caramel in Shalimar Parfum Initial; super realistic without being overly sweet/candy-like. Tip: Try layering the two together. Put the Mon Guerlain EDT on after a shower and seal it in with an unscented lotion.
Then, before you leave the house spray on a few sprays of Shalimar Parfum Initial. You can thank me later. 😉

Here are the qualities that I believe make the EDT superior to the EDP:
- Smells more complete/has more depth. The EDP to my nose has always smelled like it's missing something and that it's a little "too much of this, not enough of that."
- Better performance/longevity. From my experiences, the EDT lasts almost twice as long as the EDP and projects better as well.
- Not as sweet and is a more suitable year - round scent. Look, I'm all about wearing what you want, when you want.....but for those that DO put fragrances into seasons....the EDT wins the year-round, day to night battle.

What makes the EDP superior to the EDT:
The EDT is discontinued!!!! Why Guerlain...whhhyyyYYYY.
SOTD: Secret de Rochas Rose Intense

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 22:06 от Vesika

# 769
Привет, другарчета, и в тази тема! Случайно някой да има представа къде може да се изпробва Tea escape на МММ? Или някое семпълче да купя?
А междувременно си чакам Udjat - King Scorpion с огрооомно нетърпение ♥️

# 770
  • Варна
Аз пак да питам за кратко описание на Gentleman - https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Gentleman-Eau-de-Parfum-48476.html

# 771
Добро утро, маниаци 😁 С какво се записахте в тези “черни” дни?
Аз поръчах от немците Flamenco Ramon Monegal и Angels share Kilian, от Рибката козметика за коса на Lalga и от Нотино Revitalizing Supreme + youth power Creme Estée Lauder- 2 на цената на един / пълноразмерен крем 50 мл+ пълнител 50 мл / …. И още едно Flamenco…. ами това е, дано декември и следващата година ми преминат страстно, като един Фламенко-танц
SOTD : Oud Satin Mood Extrait MFK

# 772
  • by the sea
Добро утро, да ти са честити новите придобивки !
Аз  добре си разпределих благата между дрехи, козметика  от Златна рибка, малко парфюми, сдобих се с Shalimar Cologne- не от намаленията , и два намалени I Want Choo от Starcorp, (един за подарък).
Не съм приключила, дебна за още нещичко.

# 773
  • Sofia
На мен не ми трепна сърцето на тези намаления. Нищо не ме изкуши, а и нямам незадоволени желания.
Искам един Nishane hundred silent ways,  колкото нещо да искам, но след като  изпуснах  два пъти 50 мл за 150 лв , не ми се дават повече.

# 774
Аз ви чета редовно, но нямам с какво да се похваля! Равносметката от черните ноемврийски дни е само една Черна орхидея, от Делириум, като бяха пуснали намаление.

Вчера бях в мола и нарочно не влязох в нито една парфюмерия. (Само в дм за нещо много дребно за вежди и излязох бързо).

Бях си взела три мострички по 2 мл на Монтал. Много се радвам, че не рискувах на сляпо. Само едната от мострите ми допадна на 100%, направо си се влюбих и това е Starry nights. Имам и сантимент към Roses musk, но по бегъл спомен мм не го хареса и сутрин в колата казваше, че мирише ужасно. Така и не го купих тогава.

За дамата, която питаше за Mon, аз съм твърдо и непоколебимо влюбена в edp и си признавам, че нито една друга версия не ми е харесвала. Седят ми бледи, безлични и не ме впечатляват. За мен edp си остава истинската любов! 🌸

# 775
Парфюм от ЧП ми е черната орхидея и сет на Армани my way. Иначе накупих коземтика за коса доста и едни мечтани обувки от Dolce and gabanna (също имаха намаление, както и други луксозни бранодве). Ще гледам да не отварям темата за оферти известно време.

# 776
  • София
Много неща накупих този месец. Уважих Златна Рибка, Комсед, Emag, Notino иии няма да изброявам, защото няма да Ви е интересно, а направо ще сложа снимка на най-интересното. Парфюмите, които са ми от години в сърцето Heart Eyes и този месец след 6 годишно търсене съдбата ми се усмихна и благодарение на един човек, те са вече при мен. Още не мога да повярвам. 

# 777
Нищо не си взех аз от черните петъци. От години наблюдавам маркетинговите трикове на сайтовете и най-често пазарувам преди ЧП, когато цените са много по-ниски.
Особен Нотино печелят конкурс по завишени цени точно на ЧП.

Привет, извинявам се за нахълтването в темата, но ми трябва съвет.
Искам да направя подарък на майка ми, тя от години ползва само Bvlgari Omnia Crystalline, но ми се иска тази година да й купя нещо ново. Може ли да препоръчате нещо подобно на Omnia-та? Не знам друго какво да дам за ориентир.

Скрит текст:
Аз бих предложила новоизлезлият Versace Dylan Purple. Сега, не е баш като Омниата, но я има крушата и дървесните акорди. Много приятен, мек и женствен. Пробвайте го, ако имате възможност Simple Smile

Потвърждавам за Dylan Purple, много хубав аромат, изненада ме супер приятно. Другите два дилъна не ме грабнаха въобще, но това е чудно - чисто, свежо, с лека кедрова подложка. Крушата не е накъртваща и дразнеща, както често се получава при мен, овъздушена е и има лек виолетков, а не меден оттенък.

Cassy, в духа на бялата Омния мога да препоръчам още:
Montblanc Signature
https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Signature-60962.html
Issey Miyake A Drop d'Issey
https://www.fragrantica.com/perfume/Issey-Miyake/A-Drop-d-Issey-66334.html
Trussardi My Name
https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/My-Name-18802.html
Gucci Guilty
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Guilty-Eau-de-Toilette-65553.html

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 12:49 от Анонимен

# 778
Здравейте, имате ли впечетления от парфюмите на new silhouette? Получих 2 мостри и ми харесаха. Сега се чудя дали да си взема големите опаковки

# 779
А на Mon Guerlain кое е най - доброто издание? Имам и познавам само Mon Edp и много го харесвам, но искам и някой фланкър да пробвам. Например да е с повече сладост и по - интензивен, ако има такъв?
Преди месеци изкритикувах Мон Герлен Интенс, но сега го нося с удоволствие. Simple Smile Simple Smile По-интензивен и по-сладък е, точно за по-студеното време.
Харесвам и Мон Герлен Блум оф Роуз ЕДТ-версията, но сякаш е за по-топлите сезони.

Общи условия

Активация на акаунт