Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 65 244
  • 829
  •   1
Отговори
# 495
Rinxie, за мен официални (понеже аз използвах термина) са парфюми като Organza, APOM и Chanel Coco например. Тоест зрели и леко ретро.

# 496
На закрито е много сложно, особено в опера, кино, театър ако някой си сложи някой убийствен монтал или амуаж, няма къде да избягаш..... Мъчение....

# 497
Аз бих предложила по въпроса с Пантерата, да се погледне и Soir d'Orient Sisley Flowers Hibiscus
https://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Soir-d-Orient-30354.html

SOTD: любимата Infusion d'Iris Prada.

# 498
Всеки усеща парфюма по свой начин. За мен например два парфюма може да си приличат, за 95% от останалите хора - не. По темата за Пантерата, аз лично не съм попадала на друг, който да прилича на него. От тези, които познавам, може би единствено Tenue de Soiree има някакво сходство и то не като аромат, а като тип парфюм - много елегантен и в същото време доста дистанциращ.

# 499
Има разлика в това човек да категоризира ароматите като подходящи за определени възрастови групи и да се придържа към това и това просто да възприема някой парфюм като старомоден. Аз категорично вярвам, че всеки трябва да носи каквото му се иска без да го съобразява с възрастта и стила си, но някои парфюми винаги съм възприемала като старомодни и J’adore е един от тях (дори в d’Eau версията си), въпреки че съм го опознала върху приятелка, която го носеше в гимназията. Впрочем и Пантерата ми е такъв.
От друга страна уважавам усилието човек да съобразява парфюма с повода и облеклото и понякога и на мен ми се е получавало, но в ежедневието ми е непостижимо, тъй като работя вкъщи и си нося парфюмите предимно вкъщи. Всъщност ми е много по-пълноценно да се наслаждавам на парфюмите си у дома, където не се сблъсквам с всякакви други миризми. Когато излизам, често тествам парфюми и тогава умишлено не слагам свой парфюм, за да не ми пречи. В редките случаи, в които нося парфюм навън, обикновено много ми се носи някой конкретен и не мисля за това как го съчетавам със стила си, единствено се съобразявам с мястото, на което ще го нося, от гледна точка на това да не задуша някого, ако сложа нещо по-натрапчиво.
Не разбирам хората, които се сърдят, когато някой изрази негативно мнение за техен любим парфюм. За мен точно негативните мнения са най-ценни когато чета ревюта за даден парфюм, защото ме насочват кои са потенциалните проблемни нотки и други подводни камъни. А и честно казано ми е забавно, когато някой мой любим парфюм е отблъскващ за някого. Не е ли точно в това магията на парфюмите, че всеки ги възприема по свой начин? В живота също ми се случва да получавам негативни отзиви и това по никакъв начин не влияе на отношението ми към въпросните парфюми. В последно време най-много лоши коментари съм отнесла за старата формула на Coco Mademoiselle (за някои хора и той е старомоден),  Zoologist Bee (“много лепкав”, “индийски магазин”), Reminiscence Patchouli,  Tom Ford Black Orchid…а Black Orchid при мен изобщо не е толкова страшен парфюм, колкото при други хора. Дори е много минималистичен - в първите два-три часа усещам само трюфел и мнооого черен пипер, после се превръща в шоколад Milka, онзи с натрошени лешници, без да е много сладък. Никакви цветя и никакво пачули не се усещат на моята кожа. Онзи ден го сравнявах с Parfum варианта в златното шише. Много близки ми се струват и не знам дали има смисъл човек да има и двата, но Black Orchid Parfum ми стои доста по-мек и по-тих от EDP, също така е малко по-сладък.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 16:38 от lorem_ipsum

# 500
....Да продължа мисълта ти, lorem_ipsum, по отношение на Black Orchid...Онзи ден го пръснах и даже забравих за него, защото бях заета с други неща.  Но след време избиха при мен връхните нотки, та ми се наложи да си спомня. Полях се отново. ...Та казвам за пореден път, няма по-добро от личното възприятие. Едно е да те запознаят и да подхвърлят идея, съвсем друго е личното преживявяне.
А Пантерата няма аналог. Или ако има, аз не съм попадала на него.  Ще се радвам да науча, ако има такъв.

# 501
  • by the sea
Аз си представям че който харесва пантерата ще харесва и Bottega Veneta  ама знам ли Simple Smile

# 502
Нали за Cartier La Panthere EdP се пита?
Пантерите са няколко, пробвала съм в Старкорп на китка EDP, EDT и Соар версията, за мен и трите са различни. Най-носима ми беше тоалетната вода, по-мек аромат, не така остър и тежък като другите два. Нямах време и възможност да ги разучавам по-дълго, бях се запалила по ЕДТ, че беше на хубава цена, а и ми се стори най-безопасен за покупка.
Ако дамата харесва ЕДП, бих рискувала с подарък ЕДТ, стига да съм сигурна, че не го притежава.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 15:07 от Анонимен

# 503
Ще помоля да погледнете дали този Шалимал не е менте. Днес го получих и за по- малко от час не го усещам.

Тестер е.
Външно изглежда ок, той не е от най-трайните така или иначе, във влажно време и на мен ми се е случвало да изветрее за час. В по-хладно обаче, както сега, пудрените нотки излизат по-силни при мен и се задържа повече.

# 504
Не знам дали вече има значение за коя точно Пантера се пита?! За подарък бих само предположила с риска да не се хареса. Въпрос на емпатия, Rinxie.

# 505
Верми, пишеш, че не би си сложила Crystal Noir на работа, а аз точно за работа го взех, че да не е толкова силен за офиса. Иначе нося предимно силни парфюми. Преди повече ги съобразявах с тоалета, но след 3 години изцяло хоум офис, като изляза някъде е малък празник за мен и се пръскам с каквото ми е на душата.

За потребителката, която търси парфюм за подарък, не знам защо се сетих за този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Guess/Guess-Seductive-Noir-Women-56992.html

Сигурно ще кажете, че няма нищо общо с пантерата, но някак... напомня ми, затова предлагам.

# 506
Моля, който познава тези аромати да каже дали са подходящи за 20 годишен младеж.

https://www.parfimo.bg/guess-seductive-homme-podarachen-komplekt … zmetichna-chanta/

https://www.parfimo.bg/guess-seductive-homme-blue-podarachen-kom … zmetichna-chanta/

# 507
Търся мнение за Lancome Poeme. Кажете няколко думи, моля Hands Pray
Пробвала съм го отдавна и имам само смътен спомен.

# 508
Търся мнение за Lancome Poeme. Кажете няколко думи, моля Hands Pray
Супер ретро е за мен. Задушлив и мазен. Парфюм от отминали времена. Ако харесвате модерните сладки парфюми като мен, няма да ви допадне.

# 509
  • София
РуСа-Мамма - Ако си пазарувате от нотино, може някой пък покрай други поръчки да сложите в кошницата тази ориент принцеса: Bait Al Bakhoor  Dahaab Saafi / https://www.fragrantica.com/perfume/Bait-Al-Bakhoor/Dahaab-Saafi-74826.html

Скрит текст:

Bait Al Bakhoor е търговска марка на Afnan, така че качеството е гарантирано. От семейството на Intense Cafe и Mancera Roses Vanille, но не е точно копие на тях. По-скоро е някакъв вид вариация по темета. Розата е малко по-цветна и кадифена, не така подчертатно локумено-сиропена, разбира се, пак си го има и сиропа и локума, но тук имаме и изявени нотки на мед, карамел и фини ядки. Поне аз така го усещам. Мисля, че ще Ви хареса. Плътен, мощен, излъчващ.

Също си заслужава внимание и Zara Rose Gourmand - отлична трайност и точно в семейството на Интенз кафе и рози ванилия на Мансера.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт