Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 65 258
  • 829
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Парфюми шоп са стабилки.Пробвай и Ристрето и Рози и ванилия на Мансера.Дано да са ти трайни.

# 481
Не обичам да имам пищящ резонанс в облеклото и парфюма.
Това е хубаво, показва отношение към парфюма. Аз в ежедневието се нося горе-долу като жената от снимката, която си показала. Преди сякаш повече се стараех да съчетавам стилово парфюм и облекло, сега не знам дали станах мързелива или спря да ми пука толкова. Просто с времето наистина харесвам и купувам все повече парфюми, които могат да минат за "официални", и сякаш не ми се чака някакъв специален повод, затова си ги нося в ежедневието.

# 482
Бих казала, че и аз съм така. Нося си велурени боти с ток, елегантни палта, шалове, чанти. Нося си елегантни парфюми  Само събота и неделя нося ежедневни дрехи у дома и като ходим при роднитите на гости. Тогава си правя почивка и от грим и парфюми.

# 483
Dez, не разбирам защо се засягаш?!
Дамата търси сходен на Пантерата, а Nomad не е. Друг е въпроса дали би се харесал. Не деля парфюмите на подходящи и не за над определена възраст, затова не си позволявам да давам препоръки.
SOTD: Mugler Womanity

О, абсурд да се засегна, не се притеснявай.
Приложих в поста си линк с видими ноти, аромати които познавам, от една и съща олфактивна група- модерен шипър. За възрастова група не съм споменавала, както е и видно. Joy

# 484
във фрагрантика разпъват на кръст като стане въпрос за възраст.. пърфюмът нямал възрастова група всеки можел да носи каквото иска

# 485
  • BG-DE
А не е ли точно така? Доста остаряло схващане е, според мен, че като стигнеш дадена възрастова група трябва, едва ли не, да носиш само определени парфюмни групи 😊

# 486
Точно така е, но и всеки може да си има мнение за даден парфюм и да му навява някакви асоциации и не виждам повод за сърдене в това.

# 487
Остаряло схващане е, ама племенницата ми на 14, ще се потреса, ако си сложи Жадор, а не Ариана Гранде, например. Никой не забранява и налага на никого нищо, просто си има appropriate неща, пък всеки да си носи каквото му е кеф. И Хипнотичната отрова е по-стара от Жадор, ама излъчването й и асоциациите съвсем различни.

# 488
На мен ми е странна квалификацията "официални".
Кои минават за такива? Ако са принципно силните и присъствени, представям си каква олфактивна какофония ще се получи на събитие, особено в неголямо пространство.
Почти нямам такива "тематични", единствено Черния уд ще нося, когато съм в черно и в студ и вятър, просто не върви много с рокли.
Въпрос на нагласа, настроение... ориентир са ми донякъде ревютата ти, Денси Heart
Например определяш Izia La Nuit Sisley като парфюм за официални поводи. Наистина е много красив, комплексен, и да, скъп - ако това го прави "рядко ползван, само за повод". Или Амуажите - освен Лирик други не съм пробвала, не ги усещам като мои, но те по-скоро са за точните настроения, не точно "специални поводи", както и ти самата пишеш.
Понякога ми става малко смешно с "празничните" парфюми - на Коледа всички ухаят на парфюми с канела, джинджифилови бисквитки и щолени, а на Великден - на козунаци, ванилия и лимонови корички Simple Smile. Всъщност е оправдано, нали къщите ухаят така вкусно, та всеки друг парфюм или би се размил, или подразнил с неуместен контраст.
Разсъждавам си...
Парфюм за деня - Monaco Parfums Woman.

# 489
Напълно подкрепям Taifun01. И на мен не ми стана ясно къде се поставя акцента - върху сходен на Пантерата или върху годините по питането на ....sunny:*kiss. Аз не се сещам за подобен. Ако става дума за по-зрял парфюм или усещане в подобна посока, се дадоха предложения. Може би въпросът е какъв парфюм не бихте подарили на жена на 60?

Що се отнася до червилените и пудрените разликата е очевидна както между червило и пудра. Червилените бяха коментирани може би преди година. Не знам коя е точната комбинация за да бъде един парфюм червилен, но подобна червиленост като в Мулен Руж, усетих в един Шанел, който в момента не е при мен за да бъда по-точна.

# 490
Ще помоля да погледнете дали този Шалимал не е менте. Днес го получих и за по- малко от час не го усещам.

Тестер е.

# 491
По темата  мога да посоча единствено https://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Chypre-Charnel-32714.html с уточнението, че харесвам Пантерата, както и Номад. И не съм на 60, ако това е важно.
В тази посока мога да предложа и Eisenberg Secret III Voile de Chypre.
.......
И като има проблем следва да се решава рационално градивно, а не негативно. Хубав ден от мен!

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 14:13 от Никой като Някой

# 492
Ако се върнем на темата, Panthere е много специфичен, в моята глава има две части, една хубава  и цветна, и една животинско задушлива, която ми е...... бррррр. Та не знам кое от двете привлича повече дамата. На мен бялото Нарцисо, от кубчетата, много ми напомня на Пантерата.
Парфюми си нося и вкъщи, всеки ден, с малки деца съм, соц живот около 0, така че само домочадието им се радва. Що е вечерен аромат, има доста тържествени и драматични такива, но зависи от личността, аз си ги нося и през деня, но при мен рядко аромат е толкова ярък, че да затули собственото ми характерче
😁
За себе си имам ново определение за "бабешки" парфюм (не с лошо) - това е класически цветен аромат, без риск, без провокация плюс нещо алдехидче, животинка, зелено тръпчивко, което да го превърне от скучно парфюмче в аристократична дама
Днес нося chanel 18 много ми хареса, един такъв меден, чаен, сладък. Но разбира се трайността му е около час, бих се радвала на препоръка за подобен аромат.
Нова любов ми е Nea  доста нюанси има и се преливат по интригуващ и силно балансиран начин.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 13:46 от Солена Луна

# 493
Преди свързвах вечерен, изискан аромат с Crystal noir, но напоследък го усещам почти навсякъде, в молове, хранителни магазини, та представата ми за него умря. Grinning Но на мен все така не ми идва отвътре да се напръскам с него за работа примерно.

# 494
  • Пловдив
И аз си нося през деня силни парфюми, но мисля, че не се оливам по начин околните да не могат да дишат.Последният път като бях на театър една жена беше с хубав парфюм, но дразнещо прекалила с количеството до степен да разсейва вниманието и да пречи на другите възприятия.Сега пак ми предстоят няколко събития и смятам да съм с нещо леко например Givenshy Irresistible или Issey Miyake A drop D'issey.

Общи условия

Активация на акаунт