Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 65 262
  • 829
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!
След много чудене и избиране кой Amouage да си избера за подарък,  днес получих Amouage Beach hut woman. От 30 Мин. Съм напръскана с него и го усещам адски мъжки.
Усещам, че мирише доста силно. Обаче не мога да описвам парфюми, тъй като имам все още бедна колекция. Исках нещо унисекс, защото всичките ми парфюми са със ванилия. Определено ще го тествам довечера и на ММ, за да видя на мъжка кожа как ще се държи. 
Някой, който го има .. може ли да изкаже някакво описание и как се чувства с него.
Beach Hut аз го харесвам, макар да е много различен от парфюмите, които обичайно нося. Унисекс е, за мен е нетипичен удов парфюм, в който има свежест и даже бих казала острота, но в добрия смисъл. Имам предвид, че не натежава и според мен може да се носи целогодишно. Силен и траен, което е обичайно за марката. Съветвам да му дадете шанс.

# 466
Точно така е. Мъжете купуват най-много Жадор за подаръци, заради името и защото много дами харесват цветни аромати, а като попиташ в магазина за такъв неминуемо предлагат Жадор Диор. Има впечатляваща бутилка и всички са чували името му, а и е хубав парфюм. Покупката приключва светкавично и следва измъкване от омразния мол.

# 467
Да, разбирам и знам, ама то… какво общо имат мъжете с това просто, че са чували нещо и се водят по хайпа. Ако ми подарят Жадор… няма да съм много щастлива, ще си го нося само вкъщи. И не защото не ми харесва, а защото просто не ми подхожда. Точно наскоро си говорих с приятелка, която е да кажем по-опитна от мен и ми сподели колко бабешки е Шанел 5. И всъщност от моите приятелки съм най-парфюмно всеядна. Винаги преглеждам колекциите им и какво да видя - Ариана Гранде (а си мислех, че това си е типично тийн марка), арабели, хипнотична отрова, Либре. Моя стил в 95% от това време на годината е нещо подобно:

И някак си никак не бих могла да асоциирам 20-годишна, облечена така с… Жадор.

# 468
На Ариана Гранде само Cloud ми харесва, но не мисля, че е тийнейджърски, той даже според мен и е "най-зрелият" парфюм. Иначе другите нейни да, те са си точно тийнейджърски аромати, сладникави и еднакви.

# 469
Още съм доста далеч от 60г., Chloe nomade absolu ми е вечен любимец и не виждам прилика с Пантерата.

Дайте конкретни предложения тогава.

Две Пантери съм изпръскала, и в двата са модерни шипри, в една категория (Едит: с Chloe Nomade Absolu), но достатъчно различни за да има смисъл и от двата.
Сложила съм и линкове, нотите се виждат. Дамата ще пробва и прецени, предполагам, преди да го купи.
Поне не говоря празни приказки.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 11:55 от Dez

# 470
Не познавам Жадор, но имам слабост към по-зрели/ретро парфюми. Нося си ги независимо как съм облечена.
Шанел 5 за мен даже не е ретро, но това е, въпрос на вкус и възприятия. Определено не мисля, че парфюмните предпочитания са пряко свързани с възрастта и/или стилът на обличане. Ето аз днес пак нося MFK APOM, но не съм с официален тоалет. А майка ми, вече на 66, все така си харесва леки цитруси най-много от всичко. И почти винаги е спортно облечена.

# 471
Ох, не знам къде е проблема и къде да се оплача. Влюбих се в Интенз кафе на Монтал от една имитация на Заг. Твърде дискретна ми беше, попитах в темите за имитации и казаха, че на Мартинез е топ. Закупих. Никакво присъствие. Понеже много ми харесва, въпреки че психологическата ми граница за парфюм е 100лв, закупих оригинала (колебаех се БО/тестер, но взех оригинала в цялата му прелестна опаковка). Присъствие НЯМА. Мирише, докато го цъсна и толкова. Питам аз, в  мен ли е проблема? Как може да не се усеща изобщо? Питах ММ, навря нос във вратлето ми, за да констатира, че мирише. Какво мирише, уж трябва да е усилно, нахално траен?

# 472
Цената на парфюма за съжаление не е гаранция за силата и проекцията му, и примерите са много. Тъй като аз държа не само аз да си усещам парфюма винаги проверявам първо във Fragrantica, отделно в тик ток има доста потребители, които правят ревюта на парфюми.

# 473
Аз сега съм влюбена в този-новата ми страст:

# 474
Dez, не разбирам защо се засягаш?!
Дамата търси сходен на Пантерата, а Nomad не е. Друг е въпроса дали би се харесал. Не деля парфюмите на подходящи и не за над определена възраст, затова не си позволявам да давам препоръки.
SOTD: Mugler Womanity

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 11:32 от •mimoza•

# 475
  • Бургас
Интенз кафе е термоядрен, мамче.Не зная откъде си го купувала.Рози и Ванилия на Мансера е подобен на него, ако искаш пробвай дали няма да ти е по- траен.Stuck Out TongueПри мен и двата са бомбастик.Bowtie Не си съобразявам облеклото с парфюма.Нося си всичко, каквото ми се носи и през всички сезони.Нося си и последния бял Жадор с дънки и не ми пука, харесва ми и той и първообраза от 1999г.

# 476
А аз пък не разбирам защо човек се парфюмира вкъщи с парфюм, който не му харесва, но ето на - по-горе прочетох и такова мнение 😃
По-добре да стои без парфюм човек.

А - и като някой изрази несъгласие с предложение, по-добре да предложи нещо, а не да вървят мнение след мнение, че предложението не е добро 🙂

# 477
Мхм, е, аз не бих тръгнала с Лайт блу на дискотека или бар дори тип отворен/а на плажа. Не обичам да имам пищящ резонанс в облеклото и парфюма. И всъщност това ми носи огромно удоволствие. По Коледа ще бъда в типично коледни държави и още от сега си представям топлия Ла Бел ЛП да ми прави компания в студените дни и вечери Simple Smile
Едит: не съм казвала, че не ми харесва. Лол. Лол. Не знам защо хората се засягат, когато някой не споделя мнение за техен фаворит парфюм. Не го приемайте лично, никого не целя да обидя.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 11:27 от MarilynM

# 478
Интенз кафе е термоядрен, мамче.Не зная откъде си го купувала.Рози и Ванилия на Мансера е подобен на него, ако искаш пробвай дали няма да ти е по- траен.Stuck Out TongueПри мен и двата са бомбастик.Bowtie Не си съобразявам облеклото с парфюма.Нося си всичко, каквото ми се носи и през всички сезони.Нося си и последния бял Жадор с дънки и не ми пука, харесва ми и той и първообраза от 1999г.
Парфюми-шоп.нет Да взема ристрето верисията? Laughing :sweat_smile Тоз Монтал ме разори хаххаа

# 479
Днес съм с Alien edp. Много го обичам просто. Вчера бях с Мадмоазел интенз. Още по любим.

Общи условия

Активация на акаунт