Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 65 239
  • 829
  •   1
Отговори
# 525
Florabotanica e спряна от производство, та не е лесно да се намери.

# 526
Някой познава ли този парфюм ?

# 527
Разбира се. Той беше голям хит.
Спрян е. Много сладък и секси аромат.

# 528
Намерих го, и ми стана интересен. Много ли е сладък ? Наподобява ли на някой аромат ?

# 529
  • Бургас
Сладък е, но е прекрасен. Обожавам го и много ще тъгувам, когато свърши.

Някой питаше за хладни и дистанциращи парфюми, извинявам се не прочетох цялата дискусия, но освен изброените, част от които имам, горещо препоръчвам и Evoke for Her Ajmal и Lady Vengeance Juliette Has A Gun

Момичета, някой пробва ли новите лимитирани аромати на Ив Роше Тоалетна вода Wild Pine и Spiced Orange? Може ли мнения?

# 530
Намерих го, и ми стана интересен. Много ли е сладък ? Наподобява ли на някой аромат ?
Много. И супер наситен. Тъмен и секси. Това е най- любимият парфюм на сестра ми, добре, че купувахме запаски едно време.

# 531
Някой познава ли този парфюм ?

Познава, познава, че и ползва. Имам още от него. Много любим.

# 532
Мога да помогна с проба от Флоработаника Simple Smile ментата прави розата хладна, но самата мента не е ясно изразена

# 533
Преоткривам Gris Charnel BDK. Имам 10 мл мини от доста време, но не ми харесваше особено. Днес ми се струва прекрасен. Усещам всичко по пирамидата - кардамон, чай, смокини, чуден ирис, сандал, тонка, но много хомогенно и красиво смесени, все едно са създадени да са заедно, Сигурно не му е бил сезонът по-рано.

# 534
  • София
Мога да помогна с проба от Флоработаника Simple Smile ментата прави розата хладна, но самата мента не е ясно изразена
+1, точно щях да пиша, че ако ментата е основният търсен компонент, не е това парфюмът, защото не е акцент. Иначе е много интересна роза със зеленина и стъбла по спомен. Flowers SeedlingFlowers Rose
Преоткривам Gris Charnel BDK. Имам 10 мл мини от доста време, но не ми харесваше особено. Днес ми се струва прекрасен. Усещам всичко по пирамидата - кардамон, чай, смокини, чуден ирис, сандал, тонка, но много хомогенно и красиво смесени, все едно са създадени да са заедно, Сигурно не му е бил сезонът по-рано.
Gris Charnel ми е един от любимите есенни, пък и не само, парфюми. Разкошен е в това вече леко влажно и студено време, макар че съм го носила и при малко по-високи температури и пак е бил чудесен. Споделяла съм как го усещам преди време и няма промяна в отношенията ни, все така си го обичам. Отлагах го мнооого време, преди да го купя, което ми е единственото съжаление по отношение на този парфюм. Simple Smile
Дойде ли Eau de Shalimar, погодихте ли се? Blush

# 535
За всички около мен това е парфюм с рози.

# 536
Благодарение на една добра оферта споделена от мила дама в другата тема, от два дни разносвам Mitsouko edt Guerlain. Мисля го от много време, защото много обичам стари класики, като Diva Ungaro и Chanel 5.  Въпреки че мненията са много противоречиви засега ми харесва, наистина е ретро, но в добрия смисъл на думата. Цветен шипър с добра трайност надявам се че ще има любов между нас❤️

# 537
Скрит текст:
+1, точно щях да пиша, че ако ментата е основният търсен компонент, не е това парфюмът, защото не е акцент. Иначе е много интересна роза със зеленина и стъбла по спомен. Flowers SeedlingFlowers Rose
Gris Charnel ми е един от любимите есенни, пък и не само, парфюми. Разкошен е в това вече леко влажно и студено време, макар че съм го носила и при малко по-високи температури и пак е бил чудесен. Споделяла съм как го усещам преди време и няма промяна в отношенията ни, все така си го обичам. Отлагах го мнооого време, преди да го купя, което ми е единственото съжаление по отношение на този парфюм. Simple Smile
Дойде ли Eau de Shalimar, погодихте ли се? Blush
Много хубаво си описала Gris Charnel, Клодилия. Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus Усещам го по подобен начин, само "цветът" му за мен е топло, фланелено сиво, а не бежово.
О де Шалимар за съжаление не пристигна. Като се забави, прегледах по-внимателно мейла. който бях решила, че е потвърждение. Изглежда точно като потвърждение с номер на поръчка, цена, срок на доставка и т.н., а пък в табличката в графата състояние пише "неналичен" Sad

# 538
  • София
Lemon Verbena, жалко за Eau de Shalimar, но със спрените парфюми положението често е "сомтаймс уин, сомтаймс люн" Grinning, трудно е да се намерят наличности от един момент нататък. Hug
SOTD беше Oriental Velours Les Indemodables, сякаш е от по-непопулярните парфюми на марката, но на мен учудващо много ми допада, доизпръсках си мостричката днес. С иглолистните ноти подхождам внимателно, борът например често се развива кошмарно на кожата ми. Тук е "смърч", ако има някакво значение. Grinning Много дзен парфюм, спокоен и фин, няма характерната острота на иглолистна смола, плюшен е някак, сякаш е капната малко смола в хубав крем за тяло; чудесно балансирани зеленина и сладост. Единственият му минус е това, че на кожата ми е доста тих (на фона на високата цена, не е идеално), но поне днес показа по-добра трайност (5-6 часа) в сравнение с първия тест преди месец-два, когато беше доста по-топло.
Снимка от ФБ страницата на марката:

Подготвят нов парфюм, който явно ще бъде с лешници, съдейки по картинката, засега не виждам друга информация. Oчаква се да излезе през 2023. Фонът изглежда като кафяв велур. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 02:28 от Klodilia

# 539
Изчетох доста за Мулен Руж и сякаш клоня към него. Разбира се, не търся заместител или двойник на Lipstick On, по-скоро нещо в същия дух. Още не съм го решила окончателно, отворена съм и към други предложения, но Мулен Руж определено ми изглежда като парфюм, който бих искала да познавам.

Общи условия

Активация на акаунт