Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 64 461
  • 829
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Чудя се кой Монтал да си взема- Intense caffe или Aud night, какво бихте ме посъветвали?

# 631
Intense cafe определено. За мен Oud night е чисто мъжки и линеен с мнооого уд /друг е въпроса, че и на мъж не би ми харесал/.

# 632
  • Sofia
Ирисът на Lerbolario не е за на сляпо. Вади една сапунена нота, която на мен ми идва ретро и ароматът като цяло е тежък и задушлив.

# 633
  • Бургас
Вземи си Интенз кафе.Бел и аз примирам по Mancera Choco violet, а принципно не съм почитател нито на Мансера, нито на такива здрави гурмета.Този обаче е фантастично смесен, отваря с лешници направо е убиец, мирише на Нутела и с тези виолетови оттенъци побърква.Виолетката му придава изтънченост и точно, както писа и при мен се усеща от началото до края.Ванилията е леко загатната, не съм съгласна с мненията в които го оприличават на Инсоленс, нищо общо нямат.Създава топлота и уют, много вкусно ухае.Трайността му е покъртителна, изпълва помещения.За мен е топа на Мансера

# 634
  • София
Поста на Karen ме провокира да потърся бутилката L'Erbolario Iris  и го пръсна за освежаване на впечаленията. При мен изважда доста тютюн от типа:
Скрит текст:

което ме изненада приятно, другите водещи нотки са пудрен ирис с известен горчив кремав бадемов отенък, сходен на нотките на амарето, виолетки, както и захар. Крайния резултат е фантастичен, явно имам отлична химия с него.
Ако трябваше да опиша нотките, които усещам от моята кожа, бих изредил нещо такова: ароматен табак, пудрен ирис, горчив бадем, виолетка, захар, кожа.
Напълно съм съгласен за тестване. Парфюма наистина има специфичен характер, с който най вероятно мнозинството няма да се разбере.

# 635
Тези дни разносвам Монталските проби, на мен специално ми допада най-много Oud tobacco.
Допитах се до ММ и той също заключи че Oud tobacco ми стои много добре и е разкошен, а Arabians tonka, че май не е много моето.
Имах и задача да си избера коледен подарък и май съм готова. 😁
Само много ме сърбят ръчичките да пробвам и Oudmazing, защото ми изглежда че и той много ще ми хареса, но навсякъде 2мл са изчерпани та ще видя как ще го направя.

Аз също препоръчвам Intense cafe. Имала съм Aoud night, харесвам го, но определено Intense cafe е по-хубав.

# 636
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Поста на Karen ме провокира да потърся бутилката L'Erbolario Iris  и го пръсна за освежаване на впечаленията. При мен изважда доста тютюн от типа:
Скрит текст:

което ме изненада приятно, другите водещи нотки са пудрен ирис с известен горчив кремав бадемов отенък, сходен на нотките на амарето, виолетки, както и захар. Крайния резултат е фантастичен, явно имам отлична химия с него.
Ако трябваше да опиша нотките, които усещам от моята кожа, бих изредил нещо такова: ароматен табак, пудрен ирис, горчив бадем, виолетка, захар, кожа.
Напълно съм съгласен за тестване. Парфюма наистина има специфичен характер, с който най вероятно мнозинството няма да се разбере.
Deetron, има ли я нотката на класическото червило - тип помада, която е характерна за някои ирисови композиции? Flowers Hibiscus

# 637
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Deetron, има ли я нотката на класическото червило - тип помада, която е характерна за някои ирисови композиции? Flowers Hibiscus

kolevaangela - Не, при мен няма такова помадено усещане. Да, пудратата е главен герой и може да води към някакви козметични продукти, но това червилното липсва, поне при мен. Пудреното при мен е суховато, малко около аромата на пудра захар, ако има логика в такова определение Smiley
И за да прозвуча още по-лудо и объркано, ще допълня, че табачено-ирисовото излъчване от Лерборарио сега ми навява някои асоциации с Versace The Dreamer  Thinking

# 638
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Поста на Karen ме провокира да потърся бутилката L'Erbolario Iris  и го пръсна за освежаване на впечаленията. При мен изважда доста тютюн от типа:
Скрит текст:

Flowers Hibiscus

kolevaangela - Не, при мен няма такова помадено усещане. Да, пудратата е главен герой и може да води към някакви козметични продукти, но това червилното липсва, поне при мен. Пудреното при мен е суховато, малко около аромата на пудра захар, ако има логика в такова определение Smiley
И за да прозвуча още по-лудо и объркано, ще допълня, че табачено-ирисовото излъчване от Лерборарио сега ми навява някои асоциации с Versace The Dreamer  Thinking
Deetron, благодаря! Flowers Hibiscus

# 639
На мен Intense cafe ми е твърде … кафеен. Сякаш е много близо до кафето, макар да има силно днк Монтал. Взех една малка проба и го разносвах няколко дни. За мен, колкото и да харесвам Монтал като марка, това е от слабите им парфюми. Много често започнах да го усещам сред случайни минувачи и ме кара да мисля, че е твърде популярен.

# 640
Да, наистина е често срещан.
Aoud night също е доста популярен.

# 641
Момичета, Шанелите с каква трайност са при вас?

Получих една отливка на Coco Noir наскоро и не я бях разносвала. Днес я сложих за първи път. Или аз не го усещам след 3-4 часа, или ми идва слаб.

Ароматът е красив, хубаво начало, силно. Някой ми беше писал, че Ноар е най-малко шанелестият аромат и съм съгласна, след като го поносих.

Има нещо специално, което ме привлича в него. Странното е, че като сложа Монтал, Мон герлен, усещам и през деня, че ухаят. А Ноар, не толкова.

# 642
С идеална трайност ми е.

# 643
  • София
Sherilyn, повечето Монтали и Мон Герлен са бомби от към трайност и сияж. Може би затова Коко Ноар ти се струва слаб.
Бел и аз примирам по Mancera Choco violet. За мен е топа на Мансера.
Кристалче, и за мен е най-добрият парфюм на Мансера. Обожавам го Heart Eyes
Неотдавна взех Удовата орхидея, сега в полезрението ми е попаднал Дивият питон на Мансера, но на сляпо - не. Ще отида да го тествам.
SOTD: LVEB intense. Топло му е още. По грешка се напръсках с него, вместо с Intensement.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 21:14 от Vesika

# 644
Благодаря ви, може би наистина посвикнах с ароматните бомби и затова ми е странно слаб.

Общи условия

Активация на акаунт