Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 186
  • 838
  •   1
Отговори
# 195
От една година, че и отгоре ползвам ретинол и Ретинал на Медик 8 и ефект няма. Всяка вечер нанасям... Поне нови бръчки не забелязвам да имам.

# 196
  • Mostly in my mind
А състоянието на кожата ви по-хубаво ли е?

# 197
  • София
От една година, че и отгоре ползвам ретинол и Ретинал на Медик 8 и ефект няма. Всяка вечер нанасям... Поне нови бръчки не забелязвам да имам.

Пробвайте Avene A-oxitive, аз много се чудех с Медик или Авен да започна, радвам се, че избрах Авен.

# 198
За съжаление крем, който да свива порите съвсем или да заличава вкопани вече бръчки, не знам да има. При мен резултатът е уплътнена кожа. Преди, като си миех зъбите, кожата под очите се бръчкаше като вестник. Сега има значителна разлика. Стои по-напомпана и сияеща. Бръчките ми са по-малки. Но като модел от списание не съм и не очаквам да бъда.

# 199
  • Варна
Аз някакво вълшебство от мазило не очаквам,но сигурното е,че ретинола ме дисциплинира да спазвам стриктна рутина и сутрин и вечер,а това има огромно значение поне за моята муцуна явно.

# 200
При мен резултатът е уплътнена кожа. Преди, като си миех зъбите, кожата под очите се бръчкаше като вестник. Сега има значителна разлика. Стои по-напомпана и сияеща. Бръчките ми са по-малки.
За колко време постигна този ефект и мажеш ли И околоочната зона?

# 201
А състоянието на кожата ви по-хубаво ли е?
Едно и също е състоянието на кожата, ама упорито продължавам да мажа.

# 202
Аз смятам, че и задържането на състоянието е полза след определена възраст.

# 203
  • Пловдив
Здравейте, използвам турския третиноин 0,05 от около 2 години, но съм по-сериозна от февруари тази година, като го прекъснах през лятото за 2 месеца. Сега вече от началото на септември го ползвам редовно, и вече мажа всеки ден, но със сандвич метод. Слагам от лосиона на Cerave преди и след третиноина. Пробвам без сандвич метод, обаче явно кожата не е още готова и почва да се зачервява на места.
Задължително ли е да се махне сандвич метода или мога и така да си го ползвам, при положение, че имам положителна промяна в кожата - глоу, кожата ми е много гладка на допир, изобщо много в по-добро състояние от преди. На 47 години съм.  По-малко ли действа така?
Също, според вас мога да ли да ползвам ето този тоник преди трета?
https://elcosmetics.bg/p/secretkey-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%8 … -toner-150ml/2252

# 204
Може да пробвате да редувате - един път след лосиона само и после нищо. Първо трета и после лосиона, да видите как Ви действа така известно време. Според мен иначе не действа по-малко със сандвича. А колкото до тонера- има алкохол на 3та позиция и не бих го използвала с трет.

# 205
Аз също го използвам в сандвич метод, само че слагам тонер и хидратиращ серум преди това. Миналия ден видях, че доста черни точки са ми се образували на брадичката и искам да го пробвам без нищо преди това, да видя дали ще се изчистят. Вие как го нанасяте без тонер, без абсолютно нищо ли 🧐 и после как продължавате с вечерната си рутина.Имам тонер, серум и крем, но ми се струва неестествено да сложа тонер, след нанасянето на някакъв крем.

# 206
  • пустинята Гоби
На чисто лице нанасям, отгоре крем, понякога преди крема слагам серум. Не слагам всеки ден третиноин, защото ми се изсушава много кожата, а тя по принцип е мазна. Та, ако и ти не слагаш всеки ден третиноин, може да си ползваш тонера в останалите дни.

# 207
  • Варна
Е да ама...не. Моята кожица стачкува без овлажняване и подхранване. Ретинолът е една стъпка от рутината ми . пробвах да нанасям всяка вечер и се оказва,че и на мен ми изсушава. Затова през вечер,за да има време за възстановяване.

# 208
Или се нанася на чиста и суха кожа без нищо отгоре останало, или обичайната рутина, а трет някъде в края ѝ, или трет и отгоре някакъв крем, когато прецените(дали да изчакате 20-30мин)

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 13:02 от ДХ3

# 209
  • София
С 0.1 Акнелиз съм през ден в сандвич, първо тонер  и центела, или само ампула, после околоочен /преди трет/, после трет като много внимавам да не нанасям прекалено близо под очите. Знам, че си мигрира, но преди години имах засушаване заради това. Отгоре богат крем и/или sleeping mask. Нямам шанс да съм само по трет, моята кожа си иска нещо отгоре.

Лолита не знам каква е сумата на поръчката от Джолсе, ако е под прага за мито ще платите само 20% ДДС. Плюс евентуално митн.представителство от 3-4 лева, ако не си я освобождавате сама.

Общи условия

Активация на акаунт