Косопад - тема 24

• 82 479
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Dolce какво приемаш за Б12

# 106
Б 12 подезичен (метилкобаламин) на Webber naturals. Таблетките ми са по 250 и по 500 мкг, затова взимам по 4 или по 2 наведнъж, за да стане доза 1000 мкг дневно. 2000 или 3000 мкг дневно ми резултират в пъпки по лицето, затова ще си карам на доза 1000 мкг и ще качвам по-бавно нивата.🙂

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 01:06 от dolce miele

# 107
Здравейте,

Следя ви и прочетох предишните няколко теми, защото и аз страдам от засилен косопад от месец+ някъде.
Но стигнах до над 100 косъма на ден и се стреснах.
Слагам от ампулите на Rene Furterer, взех и Приорин отскоро.
Общи витамини, витамин Д, Омега и по принцип си взимам.
Засега нямам подобрение за косопада специално.

Направих изследвания и бих искала да попитам дали смятате, че имам проблем с желязото, чета че дамите тук целят Феритин 70 и 100, а моят е по-ниско.

Имам изследвания и на МАТ, TSH, fT3/fT4 преди около месец, по друг повод, и съм се консултирала с ендокринолог, че нямам проблеми там.

Също така, бихте ли дали препоръки за хематолог, от когото сте доволни, разбирам че темата с желязото е сериозна и е по-добре да има лекарска оценка.
Благодаря много.

# 108
Не се задълбавайте само и единствено във Феритин. Това не е нито основна нито категорично доказана научно причина за косопад! Клиничните проучвания за връзка между Феритин и косопад освен , че са малко на брой са правени и с малко на брой пациенти в тях. Според повечето клинични проучвания възможен е косопад при нива на Феритин под 30. Нива от 50-80 се приемат за добри нива. Можете да си намерите Хематолог чрез Хеалее - сваляте си приложението на телефона и му изпращате резултатите. Така ще си спестите време от разхождане и чакане пред кабинетите.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 19:18 от Felicity King

# 109
  • Пловдив
Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали дерма ролер, който мога да поръчам от България. И също така може ли да се ползва и за лице или са различни дерма ролерите за коса и лице.

Благодаря ви.

# 110
Момичета, здравейти!
Дали ампулите на Лореал с Аминексил са безопасни при кърмене? За съжаление започна следродилният косопад и искам поне малко да го намаля, тъй като имам андрогенна алопеция. Знам, че е възможно да не се повлияе от нищо, но Аминексила преди време действаше при мен.

# 111
Аз нямам опит с тези ампули и за съжаление не мога да съм Ви полезна.
Но как е установена андрогенната алопеция и с каква давност е?Питам, защото и хроничен телогенен ефлувиум може да изглежда, като андрогенна алопеция.

# 112
gyga, преди 8 години започна моят косопад. Нямам гинекологични или други здравословни промени, но се установи завишен тестостерон и ДХЕАС. След много изследвания и търсене на причините реших, че няма какво повече да направя, освен да си пия витамините и да ползвам козметика за косапад. Така и не се възвърна гъстотата на косата ми. При смяна на сезоните се засилва, и ампулите с Аминексил на Лореал и ампулите на Алфапарф го спираха. Има разнопосочни мнения за кърмене и Аминексил в чуждестранните сайтове, затова се допитвам и тук.🙁

# 113
Здравейте отново,
исках просто да ви споделя при мен какво проработи в случай, че на накого му е полезно.

Както писах по-горе, към 2 месеца имах силен косопад, стигнах до 200 косъма на ден.
За мен има видимо оредявне.

Добавям, че целогодишно много се грижа за косата си, не е боядисвана, много рядко я суша, слагам постоянно олио и серуми, особено по краищата.

Изследвах хормони, витамини, желязо, всичко е в норма, както ви показвах. Има ли връзка с ковид, не знам, защото го изкарах почти безсимптомно.
Но чак такъв косопад не ми се беше случвал досега.

Пия комплексни витамини, Б, Д, билкова кръв. Също Приорин, които замених с Анакапс на Дюкре.
Слагам и от ампулите на Rene Furterer.

От горните не видях особен ефект, или пък чак сега просто си му дойде времето на косопада да спре, знам ли.
Това, което ми се струва, че най-много помогна, защото видях резултат за седмица, е следната маска, препоръчана от дерматолог:

1. Prednizolon Corte 5 мг,  (4 табл.)
2. Вит. B 6, табл. , (4 табл.)
3. Естрадиол, 2 мг.,  (2 табл)
4. Спирт 70 %, 1 супена лъжица на доза
5. Тривитаминол (Триовит) флакон, 3 с.л.
6. Рициново масло - на око, аз слагам 3-4 с. л.

Всички таблетки се счукват и се долива спирта. После се добавя 5 и 6 съставка (тривитаминол и рициново масло).

Първият месец се прави през 10 дни, вторият - през 15 дни, третият месец - само 1 път месечно. Казаха ми, че е добре да се продължи до 6-я месец след стартиране на маската.
С маската стоя 5 - 6 часа или спя с нея и се измивам сутринта.

Дано съм била полезна на някого.

# 114
A може ли линкове към използваните (конкретни) продукти за маската?

# 115
gyga, преди 8 години започна моят косопад. Нямам гинекологични или други здравословни промени, но се установи завишен тестостерон и ДХЕАС.
Мисля, че добре ще ти се отразят добавки от рода на пикозотол.
Аз минах контролата при трихолога. Взе си думите обратно и каза, че косопадът ми не е андрогенен, а свързан с годините. Честито. Каза да продължавам с миноксидила, който да забави процеса. Уви, няма оправия.

# 116
  • Бургас
Monika, няма как маска за една седмица да е дала чудодеен резултат, просто е било съвпадение, аз правих маски с тривитаминол и пих и добавки и чак след 3-4 месеца намаля косопада

# 117
Надявам се да има и други момичета, които да пробват маската и да дадат мнение. Аз се притеснявам да я пробвам заради кортикостероидите в нея. По принцип те също причиняват косопад. Както и заради спирта в нея, той причинява изсушаване на кожата а и дразни чувствителният скалп. Незнам, дано да има ефект пък може и да се престраша да я пробвам. Мони, до колкото си спомням при вас и от Приорин  имаше почти незабавен ефект? Според мен вашият косопад е било нещо еднократно и случайно, което е щяло да се оправи от самосебе си.

# 118
То и естрогена в маската не е шега работа.

# 119
От Приорин, ампули, добавки и какво ли още не, нямах ефект над месец.

Така е, и кортикостероидът и естрогенът са сериозни медикаменти, затова се прави по схема и общо само 6 пъти например.
Говорих с няколко дами, почти загубили цялата си коса след ковид, които също препоръчаха тази комбинация.

Както казах, няма как да съм сигурна дали точно тази маска е имала решаващ ефект, но тъй като знам колко депресиращо е това състояние, просто реших да споделя.

От всички видове съвети тук, нека всеки намери работещото за него и вземе решение сам за себе си.

P.S.
За дамата, която попита за съставките, слагам снимка. Да знаете, че естрадиол се намира много трудно, особено чист. С много търсене, го намерих само в този вариант - половината хапчета са естрадиол 2мг., който ни трябва, другата половина са с прогестерон, ще прочетете.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 01:06 от monika_ddd

Общи условия

Активация на акаунт