Косопад - тема 24

• 78 750
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Аз имам добри стойности на Калций и Магнезий, в горна граница са ми. За това утре ще видя какво ще каже ендокринолог - за дозата вит.Д и дали да пия и К2 с него. Цинк и и Селен пия в момента, заедно с Биотин-а.

# 481
  • София
Искам да засиля косата (изтъняване и андр. косопад отгоре...), но се чудя дали заради себореята (не е тежка) да не ида на дерматолог?

Този ми го похвалиха от медицинските серии:
[ur=https://dslaboratories.bg/product/%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-revita/l]ШАМПОАН REVITA® – 205ml[/url]
Високоефективен шампоан против косопад, стимулиращ растежа на косата.
Защо си мисля че честото миене не е добре за косата и скалпа?
Скрит текст:
Нанесете Revita® с леки масажни движения, оставете го да подейства за 2 минути и после измийте. Повторете процедурата като го оставите да действа между 3 и 5 минути. При желание, след това използвайте висококачествен балсам за коса Revita®. За оптимални резултати, използвайте Revita® поне пет пъти седмично.

Тези ми ги предложиха в аптеката:

Parusan Стимулиращ шампоан за коса за мъже х200 мл

Aqua, Mipa-Laureth, Sulfate, PEG-4 Rapeseedamide.....??
PHYTOCYANE
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ЗА МЪЖЕ
no имат SODIUM LAURETH SULFATE (кой друг химикал трябва да се избягва -  Propylene Glycol?)

Натурални, но ми се сториха самодейни?
Krista-G Комплект против косопад, 350 мл

# 482
Скалпът се цапа всеки 48ч, при някои xора се вижда( мазен скалп и коса), при други не.Но косата се цапа, така че
чистият скалп и коса са предпоставка за здраве на косата при хората с косопад, тъй като фоликулите са чисти, скалпът диша.Аз мия косата си като се замърси.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 00:27 от ДХ3

# 483
За шампоаните и друг път сме си коментирали, че едва ли за две-три минути престой на скалпа могат да спрат косопад.Но мнението ми е че определено могат да го засилят ако раздразнят скалпа или провокират наблагоприятна реакция.С други думи, не разчитам на шампоана да ми спре косопада, но ако е подходящ, може да изглежда косата по-плътна и лъскава.
Мия косата си през ден.Просто това работи най-добре за мен.Почувствам ли скалпа утежнен и косата спихната - мия.

# 484
Момичета, препоръчаха ми горещо Minoxidil. Приятелка твърди, че благодарение на него, косата й се е възстановила след тежък косопад, причинен от Ковид.
Купих си го и го ползвам стриктно две седмици. Имам чувството, че косата ми пада още повече от него - два дни броих по 150 косъма и се депресирах.
Някоя от вас имала ли е такъв страничен ефект? (В информацията на английски е споменат.)
Косопадът ми е на стресова основа като стресът не може да бъде премахнат, нито намален. .

# 485
Да, в началото на употреба на Миноксидил се увеличава косопада, нормално е.
Ако не можете да премахнете стреса, промените отношението си към стреса.

# 486
Благодаря!

# 487
Аз засега съм доволна от шампоана на Daucray, със сигурност не падат повече косми от преди. Може би даже падат по-малко, но все още не мога да кажа категорично, че действа, понеже не разчитам само на шампоан, а и го ползвам от 2 седмици само. Мия косата около 3 пъти седмично, не се връзвам вече на опашка, даже не съм се и боядисвала дълго време и в момента се чудя все още каква боя да ползвам, максимално щадяща.

# 488
  • Северо=Западналия край
Какви изследвания мога да си пусна за косопада?
Имам инсулинова резистентност и желязо дефицитна анемия от много години, но покрай тях са ми изследвали само някои показатели като желязо, феритин, ЖСК и времена за съсирване, TSH ми е в норма.
Иска ми се да си направя и за витамин В12 и витамин D. Какво друго да добавя?

# 489
Вижте първа страница от темата, а и на всички останали.Там са описани нужните стартови изследвания.

# 490
Здравейте дами,
Водя дългогодишна неравна битка с разредяване на косата и единственото, което е имало някакъв ефект е Миноксидил. Не знаех, че не трябва да го спирам обаче и косата ми отново драстично окапа. Ползвам крема на Ми аманте и съм много доволна, та исках да попитам - някой ползвал ли е серумът им за растеж и има ли ефект? Благодаря Simple Smile

# 491
MeryRose, искаш ли да ти дам две опаковки Миноксидил?
И аз не знаех, че не трябва да го спирам, та по-добре да го направя навреме, докато не е подействал.

# 492
Ако опаковката е запечатана, мога да купя едната. Тъкмо моят е на прирършване. Пиши ми, ако си заинтересована.

# 493
И аз не знаех, че не трябва да го спирам, та по-добре да го направя навреме, докато не е подействал.
Аз също мога да взема едната.

# 494
Благодаря много, нека другите момичета се възползват. Неприятно е това с постоянното мазане /два месеца - един почивка /, обаче съм пробвала какво ли не и нищо друго не е имало ефект. Продължавам обаче да търся инфо и за други продукти. В момента мажа и с Доори, и с хининова вода.

Общи условия

Активация на акаунт