Косопад - тема 24

• 79 872
  • 742
  •   3
Отговори
# 465
Здравейте , аз също от 2 г  съм с косопад , понякога умерен  , понякога силен,  но от 3 месеца имам ГОЛЯМ проблем , не използвам мазила тип олиа,  ноо косата ми изглежда мазна дори след къпане пакк е мазна , просто полудявам  едно , че капе много , аа и да изглежда мазна мее побърква..смених всичко от шампоани и  пак е така
Някой с подобен проблем?

Преди година ходих,  но като видях , чее не обръщат никакво внимание се отказах от лекари

Използвам дюкрай против косопад /изписан от дерматолог/ , но от него ми се появи и пърхот , започнах низорал  и на биодерма отново против косопад ,  един от златна рибка /не помня името/  , преди правих и домашни маски , но достатъчно ми е мазна вече косата и спрях с тях

Всяка година правя пкк и хормони,  витамини,  но според гениколога и лк няма нищо

# 466
Маслените маски не омазняват косата.
Ако ползвате маска и балсам, олио-само по долната част на дължините, далеч
от скалпа.

# 467
Здравейте , аз също от 2 г  съм с косопад , понякога умерен  , понякога силен,  но от 3 месеца имам ГОЛЯМ проблем , не използвам мазила тип олиа,  ноо косата ми изглежда мазна дори след къпане пакк е мазна , просто полудявам  едно , че капе много , аа и да изглежда мазна мее побърква..смених всичко от шампоани и  пак е така
Някой с подобен проблем?

Аз цял живот се боря с мазен скалп, сухи краища и периодичен косопад... Бях изключително скептично настроена за тия масла за скалп, но както вече споменах, започнах редовно да си правя такива маслени маски. 3 пъти седмично в корените слагам различни масла за стимулиране на растежа и укрепване на корените (в момента ползвам Тричъп, конско чудо и на Икаров, като ги редувам), а за краищата ползвам маслената маска на  Cocosolis както и био студенопресовано кокосово масло (пак ги редувам). При къпане задължително 2 пъти със шампоан и за краищата маска или балсам. Резултати до момента: косопада ми от 110 паднали косъма на къпане, в момента е на около 30 паднали косъма. Скалпа ми вече не се омазнява така както преди, супер чист, дори нямам и сърбежи. Скоро попаднах на една мацка, която се занимава с изследване на коса и проблемите, свързани с нея, та според нея миенето на косата всеки ден намалява косопада, та реших да пробвам и тази седмица си мия косата всеки ден, честно казано има ефект. Забелязвам намаляване на косопада определено, а от маслата косата ми е уникална просто - гладка, лъскава, мека, наистина уникална. А също така имам  и адски много нови кичури коса.
Просто за тези неща се иска постоянство. Дано да съм била полезна Simple Smile

# 468
  • София
Здравейте, според вас има ли връзка : Силен косопад и обилно потене през главата. Правени са изследвания, според ендокринолога, всичко е наред. Косата се мие всеки ден заради постоянно потене през главата. Но косопада последните месеци е ужасен, Вкл. горната част на главата вече прозира заради това.

# 469
Изследвала ли си вит. Д?

# 470
Момичета, аз ходих на дерматолог преди 10-ина дни и сега се мажа с Алпикорт, пия Биотин 10000 мкг, Цинк 15 мг и Селен (Cefasel). Шампоан - Ducray (Anaphase +). (Шампоана и спрея (Nashi argan), за които писах назад, съм ги оставила за след време.) Нямам пърхот по принцип. Според лекарката нямам и микоза. Изобщо скалпа ми е напълно чист. Направих си изследвания и всичко беше ок, с изключение на Вит. Д, който ми е в недостиг. Почнах да приемам по 2500 IU/ден. Все още е рано да споделя резултати. Ще пиша задължително, ако нещата помагат. Сигурно поне месец трябва да мине.
Притеснява ме Алпикорта, защото съдържа кортикостериоди, а се глася за инвитро стимулация на следващ цикъл евентуално. От него ми остава още за 2-3 дена, но не знам доколко е безопасен. В листовката пише да не се забременява, докато трае лечението. От тази гледна точка се притеснявам дали ще се отрази на плановете ми. Rolling Eyes
Заради хипофункцията на Щ жлеза приемам по 1мл Аку-тирокс/ден. Започвам да се чудя дали косопада не е от него. Едновременно с това имам приятелка с Хашимото, която има страхотна гъста коса, въпреки това... Фолиевата киселина ми е доста висока, защото я пия по рецепта от АГ, дали също няма участие, когато е в повече?
Скрит текст:

# 471
Аз бих пила по доста повече Д на ден, ще спра фолиевата на малко.Вит Б също пих пийвала чат-пат.

# 472
Дерматоложката не ми даде препоръки за вит Д, да съм ходела на ендокринолог. Просто не исках да ходя само за един вит Д честно казано. Може би трябва да питам личната. Фолиевата взех да я пропускам, но може би да я спра временно.

# 473
За да вдигна вит Д пиех 3-4м по 10000 IU на ден.После по 8000, намалих на 6000, сега пия по 10000iu един път седмично.
Разбира се тествах всеки път да видя как върви.Схемата е от лекар.Така около 2г, за да стигна долна граница.Сега гоня среда.
А Вие щом искате бебе е добре да качите максимално много Д преди да забременеете.

# 474
Това са огомни дози наглед, но явно витамин Д трудно се натрупва. Sad Ще трябва да се консултирам задължително. Но ме притеснява бавното наваксване определено.

# 475
Да. качването му е бавно, а е жизненоважен за тялото.

# 476
Това са огомни дози наглед, но явно витамин Д трудно се натрупва. Sad Ще трябва да се консултирам задължително. Но ме притеснява бавното наваксване определено.
Бавно е, но зависи от марката, която приемате, 6 месеца взимах какви ли не марки и не мърдаше, само и единствено от спрея на Better you ми се качи и то не беше чак толкова бавно. Аз взимах Д с К2 3000 на ден. Д не се усвоява без К2, цинк и магнезий. Косата и ноктите ми растяха със скоростта на светлината, когато редовно пиех МСМ със селен https://www.silabg.com/bg/20915-DOCTORS-BEST-MSM-1500mg--120-Tabs-.html но не ми е помагало за сгъстяване, буквално за седмица и нещо от изрязани до кожа ми ставаха дълги ноктите.
Добре ми се отрази за косата ленено масло на Балчо по 1 лъжица на ден и пиех и рибено масло.

# 477
Моят лекар не дава да пия вит К , обясни ми нещо, но не помня.Коментирано е из темите.

# 478
Моят лекар не дава да пия вит К , обясни ми нещо, но не помня.Коментирано е из темите.
Вероятно заради сгъстяване на кръвта.

# 479
Аз съм доволна от тези таблетки на ДМ. Пих ги 4 месеца и ги спрях. Имаше доста нов растеж.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mivolis-vitalen-kompleks-za-kosa … 058172694080.html

Общи условия

Активация на акаунт