Косопад - тема 24

• 84 697
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
А възможно ли е човек да има гъбички по скалпа без да знае. Сега се зачудих, във връзка с гореспоменатото. Аз в началото на оредяването забелязах, че отгоре скалпът ми стои някак розовеещ...но това беше отдавна. Сега вече не е така, нямам и пърхут, обаче както съм писала и друг път - няма оправия.
Абсолютно е възможно! За тази цел си купи шампоан Низорал.

# 451
Проблемното ТСХ или изобщо смущения в хормоните на щитовидната жлеза оказват влияние върху косата.
Аз съм с Хашимото от няколко години, пак съм с гъста коса, но на фона на преди е доста пооредяла.

# 452
А Низорала спира ли сърбежа?

# 453
Бях търсила информация тогава, на какво може да се дължи този розовеещ скалп, и то само в горната част на главата, там и косата ми беше най-оредяла. И също, кожата стоеше някак подпухнала там. Обаче понеже тогава още бях ученичка, с две думи - лапешки акъл, не съм търсила задълбочено причините. Може и вече да е необратимо, въпреки, че през последните години скалпът ми е в добро състояние.

# 454
Здравейте, възможно ли е много ниско желязо да е причина за косопад, след като всички други изследвания са наред? И какво желязо сте приемали? Приема ли ли сте Феро Фолгамма?

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 15:34 от siskaaaaaaa

# 455
Възможно е-Сорбифер.

# 456
  • София
Здравейте
един малко тъп въпрос ако може
Нали Желязото трябва да се пие с голям интервал от Вит Д и от В-12 ?
Сина ми приема от повече от година тази добавка
https://shop.bb-team.org/now-foods-iron-complex
и като се загледах в съдържанието има в 1 табл:

Желязо - 27 mg   
Вит С - 50 mg
Вит В 12 - 50 mcg
Вит В-9 - 200 mcg

Това ни беше изписано от хематолога,защото има Вит С и той олеснява абсорбирането на Желязо

Направо ще се побъркам вече- ако е пил толкова време нещо,което не повишава феритина достатъчно.....

Може ли някой да ми разясни кое с кое не трябва да се приема заедно?

На него са му ниски нивата на Феритин, Вит-Д, Вит - В 12, цинк и мед

Пие сутрин Вит Д
на обяд - цинк и мед и понякога Вит В 12
и вечер - желязо/ от това в линка/

И после се чудя защо косата продължава да му пада.....  Sad

# 457
А какво показват изследванията, какви са референтните стойности? Правили ли сте контрола?

# 458
Ами сменете препарата щом не вдига желязото.Вит Д и Б в други стойности ежедневно.Просто трябва да ги контролирате през няколко месеца, за да се види какво се случва и нещо да се променя/

# 459
Здравейте
един малко тъп въпрос ако може
Нали Желязото трябва да се пие с голям интервал от Вит Д и от В-12 ?
Сина ми приема от повече от година тази добавка
https://shop.bb-team.org/now-foods-iron-complex
и като се загледах в съдържанието има в 1 табл:

Желязо - 27 mg   
Вит С - 50 mg
Вит В 12 - 50 mcg
Вит В-9 - 200 mcg

Това ни беше изписано от хематолога,защото има Вит С и той олеснява абсорбирането на Желязо

Направо ще се побъркам вече- ако е пил толкова време нещо,което не повишава феритина достатъчно.....

Може ли някой да ми разясни кое с кое не трябва да се приема заедно?

На него са му ниски нивата на Феритин, Вит-Д, Вит - В 12, цинк и мед

Пие сутрин Вит Д
на обяд - цинк и мед и понякога Вит В 12
и вечер - желязо/ от това в линка/

И после се чудя защо косата продължава да му пада.....  Sad
За повишаване не желязо и феритин - Сорбифер Дурулес. Не навсякъде го дават с рецепта, но има аптеки без рецепта го дават. С тези добавки няма да повишите желязото. Те са за поддържане, при дефицит си трябват сериозни таблетки. И да се пие далече от кафе.

# 460
  • София
Много ви благодаря за отговорите, ще сменим желязото със сигурност
А какво показват изследванията, какви са референтните стойности? Правили ли сте контрола?
при последните изследвания
желязо - 20,9 - при стойности 10-28
феритин - 86,57 -  при стойности 21 - 274

# 461
Не е супер зле желязото, но нека пие Сорбифер.А останалите компоненти тествате ли- за желязодефицитна анемия?А Д и Б как са сега?
Също- може синът Ви просто да оплешивява, ако има плешиви мъже в родата.

# 462
Здравейте , аз също от 2 г  съм с косопад , понякога умерен  , понякога силен,  но от 3 месеца имам ГОЛЯМ проблем , не използвам мазила тип олиа,  ноо косата ми изглежда мазна дори след къпане пакк е мазна , просто полудявам  едно , че капе много , аа и да изглежда мазна мее побърква..смених всичко от шампоани и  пак е така
Някой с подобен проблем?

# 463
На лекар бяхте ли- да нямате себореен дерматит?Какви шампоани ползвате?

# 464
Здравейте, пробвали ли сте тези продукти ? Ако може отзиви, прикачвам две снимки 

Общи условия

Активация на акаунт