Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 256
  • 860
  •   1
Отговори
# 735
По - скоро липсва елементарен инстинкт за самосъхранение и достойнство.

# 736
Да де, докато смъртта ги раздели. Ама вместо да е онази старческата смърт, бива домашно насилие. Или жената изпатква и си тегли въжето или бива пребита до смърт от своя любим и единствен мъж, за който си струва да се умре.
Горкия силен пол, трябва все с перце да го галим. Сакън ако му падне косъм от главицата...

# 737
Смисълът на брака в добро и зло, в здраве и болест, е да се подкрепяте при независещи от вас обстоятелства, а не злото да е собственият ти партньор. Аз не съм от особено подкрепящите и съм щастливо омъжена. И изненада - мъжът ми е щастливо женен.
Авторке, грешка е да си мислим, че когато опрощаваме, вървим на пръсти и се "раздаваме" ще ни обичат повече, напротив, започват да ни мразят. Но който иска да се жертва в името на илюзорни представи за любовта, да прави както намери за добре.

# 738
От всичкио тоз чаршаф, не разбрах-какви са задълженията на мъжа? 😁Само да лежи кат плужек, "ела ма Пено кацни ми на к..." ли? В дома на баща му са, и като му писне може да ги изгони и двамата, така че и подслон не й е осигурил. Финанси за отглеждане на бебето тоже. Уважение - него пък хич го няма.
Та какви са задълженията на това "нещо" , че то и "мъж" не можеш да го наречеш.

# 739
  • София
Проблемът е селския омайвач. Всъщност цялата схема е много характерна и няма нищо уникално. Тарикатът си избира жертва, играе го много влюбен, после ревнив именно защото е много влюбен. Типично е също да се избере жена с образование и професия. Ако има и имот и финанси - перфектна!

# 740
Е, тя като си го харесва, да се оправя.

# 741
От всичкио тоз чаршаф, не разбрах-какви са задълженията на мъжа? 😁Само да лежи кат плужек, "ела ма Пено кацни ми на к..." ли? В дома на баща му са, и като му писне може да ги изгони и двамата, така че и подслон не й е осигурил. Финанси за отглеждане на бебето тоже. Уважение - него пък хич го няма.
Та какви са задълженията на това "нещо" , че то и "мъж" не можеш да го наречеш.

Е, той Борисчо нали го каза по-назад  - бил осигурил жилището (нищо, че е на баща му), сключил бил брак (нищо, че това се прави от двама), бил припознал детето (щото си е негово все пак, не е на някой друг). И до там му спират задълженията - от там нататък чака дивиденти. Трябва да бъде обгрижван и обслужван, щото това е "сериозна апортна вноска"

# 742
Не е припознал детето, щом е сключил брак, автоматично си е негово. Не му се иска съгласието, съгласието си е дал, като се е женил. Да е мислил.
Тези, дето вадят душата с памук, никога не биха паднали до положението на авторката. Съветът на Борис няма да помогне. Авторката, ако можеше да манипулира мъжа си, нямаше да е в такава ситуация. Тук той й вади душата с памук: спрял я от работа, смуче пари от тъстовете, не работи, но само да се нацупи и авторката вече е припаднала от страх, че ще я зареже и започва да му се умилква. Ако тя му вадеше душата, той досега 5 работи да е захванал и да се върти на пета около нея, ама няма.

# 743
...
Мъжът в сценария на темата може да е далеч от идеалното, но все пак е сключил брак и осигурил подслон, а и очевидно разчита/ доверява се на жена си. Единствената му слабост е, че не може да се реализира професионално, което е адски трудно в Бг ...

Изопачавате фактите. Съпругът не е осигурил подслон. Подслон е осигурен от неговия баща. Също така не е вярно, че съпругът не може да се "реализира професионално" - той изобщо не желае да работи. Бащината къща му е подслон, родителите на съпругата му го хранят. Остава само да избута така още 18 години, а после ще го храни вече пълнолетната му рожба. Нищо работа.

# 744
Aбе , ако имам мъж, който ме ревнува така , не работи и взима пари от родителите ми бързо ще ми се изпари любовта.
Странно ми е как жени се обричат на такъв живот .

# 745
При жив родител, наследство няма, има някаква малка част от майка си, а и не знаем дали е само едно дете. Всеки почва от някъде стартово и натрупва опит с който да си повиши позицията и заплатата.

# 746
За мен е странно, че този модел тук се линчува и отново първо се предлага раздяла.
Има си ги тези модели в българските семейства. Къщи и коли се осигуряват на децата, да им е по-лесо. Оттам и децата си търсят лесният живот.
Родителите в някакъв момент се сещат, че те така са научили децата и си носят кръста, като ги гледат докато могат, защото нали децата сами няма да се оправят.

# 747
  • Далечният изток
Тъй... и ти предлагаш какво?! Да продължават да си цоцат родителите докато последните са живи, щото моделът е нормален?! Ами не, не е нормален...

# 748
  • София
Не толерираме насилието над авторката, иначе да си живуркат как намерят за добре.

Иначе Борисе, всичко хубаво, ама тоз е страшен скъсаняк. Никой не яде любов, включая и бебето.

Не намерил мотивация да бачка за къси пари, ама да харчи чужди е силно мотивиран. Хайде холан! Майчинство за седмица фукал!

# 749
Защо цоцат?
Дават им. Не ги насилват да работят или да си купят жилище!
Не подкрепям модела, в който живеят. Не подкрепят осигуряването на жилище на дете, дори.
Но реално те са осакатени от родителите си, с това отглеждане до тази възраст и имат много проблеми за решаване. Най-малкият им проблем е раздялата.
Те са на развитието на дете, зависимо от родителите. Тръшкане, сърдене, правене напук.
Първо трябва да решат искат ли да порастнат и да се сблъскат със света и отговорностите на възрастните. След това ще е ясно дали са един за друг.

Общи условия

Активация на акаунт