Юлски мами 2023г

• 51 264
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
За изследванията има мноого неща, които могат да се пуснат. От важните при неядене са витамини - Д, Б9, Б12, по възможност Б6. После важни са желязо и жск, те се изследват на фона на ПКК. Общ белтък също е хубаво да се пусне. Бонус би било да се види щитовидната с поне едно ТСХ. Кръвна захар е хубаво да се пусне също.

За витамин Д аз съм си взела спрей, гел капсули също са ОК, но дозата се назначава от лекар.Нивата са много ниски и трябва висока доза.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 13:36 от ^SunLight^

# 676
давайте мнения  за добър витамин Д
Според моята ендокриноложка до 2000ui на ден при бременност е безопасно да се пие витамин Д .
Аз пия от това , по 2 на ден за да докарам дозата:
https://aptekamedea.bg/vitamin-d-1000iu-kh-180-naufuuds-v1
Има и спрейове на better you, но тях не съм ги пробвала.
Ако намериш вигантол капки, също може. Да имаш на предвид, че една капка е 400UI.

# 677
Аз пия тези - Oilesen Витамин D3 и са ми били изписвани от различни лекари , също и познати имам , които са ги приемали преди и повреме на бременност.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010031659

# 678
През цялото време докато преминавах през ин  витро процедурите приемах спрейовете на Better You. Изключително доволна съм, много добре се усвояват, Б12 и Д ми бяха на долна граница даже в критичния минимум и с тези спрейчета успях да ги вдигна за отрицателно време. Вит Д се усвоява много бързо и добре тъй като е в комбинация с вит К2 и е силно концентриран 3 впръсквания са 3000IU. А Вит Б12 е Метилкобаламин,който е чистата форма и се усвоява много добре само с 4 впръсквания на ден. На 03.01 като бях на преглед доктора ми препоръча да си взема комбинираният спрей за бременни на марката, и от тогава пръскам него. В него има всички нужни витамини за една бременна, вкючително и мета фолиева киселина. Друго предимство поне за мен е и че са много удобни за употреба и с приятен вкус. Препоръчвам с две ръце. Simple Smile

# 679
В грешка си. В спрея на бетер ю за бременни има фолиева киселина, не фолат - метилираната форма.
Пише си го на състава:
https://betteryou.com/collections/pregnancy-supplements/products … gnancy-oral-spray
Бях мернала някъде из темите, че са писали на производителя и им е върнат отговор, че заради технологията на производство не могат да слагат фолат в течността. Но не мога да намеря линк сега.

# 680
Благодаря момичета ! Писах на АГ и ми върна отговор да вземам ойлесен 2х400 ,което честно казано ми се видя малко 🤷🏼♀ ,ама ще ѝ завиша малко препоръката ,примерно на 3х400 поне . Не съм фен на самолеченията ,ама с тоя резултат клоня към зануляване

# 681
1000-2000ui е поддържаща доза при хора с постоянен дефицит от проблеми със щитовидната например
Говори и с ендокринолог, но да знаеш, че масово не са наясно.

# 682
  • Wonderland
Момичета, някоя правила ли е БХС отделно от ФМ, в Майчин дом? Много ли се чака, бързо ли излизат резултатите?

# 683
Аз правих само кръвните изследвания в Майчин дом.
Ехографът на БХС ми го прави моята гинеколожка на друго място, т.е. да, отделно ги правих.
В майчин дом започват работа в 8:30, много бързо става, не съм чакала въобще, аз бях първата и единствена там миналата седмица в сряда.
Резултатите излизат на следващия ден следобедно / вечерно.

# 684
Отидете ли рано към 8:30 има макс още един/двама човека. Моите резултати излязоха на другата сутрин. Служителките са много мили и любезни (аз отидох с малко апокалиптични нагласи, че в МД съм се нагледала на всякакви Grinning ). Аз даже обърках стаята на работа горе и се озовал при началника на лабораторията (една срещу друга са) - вика тъй и тъй сте тук дайте да направим една консултация Grinning

# 685
Аз правих ФМ в клиника Оскар и после по настояване на следящата ме АГ правих и БХС в майчин дом. В Оскар имам чудесни резултати, докато в майчин дом ми излезе повишен риск (1:176) към Даун и сега иска да правим още едно БХС в 16-та седмица пак в майчин дом. На база на него излизал общ риск от двете БХС и ако и там риска е по-голям ще мислим за амниоцентеза или пренатални тестове. Аз много не им се връзвам на тези резултати, т.к. са си чиста статистика, но ще направя каквото ме съветва докторката. Чудно ми е как може при едното изследване да ми излиза риск 1:6600, а на другото 1: 176 - за едно и също нещо, разликата е бая голяма и ме навежда на мисълта, че нито единия резултат не е меродавен.

# 686
  • Варна
Витамин Д спокойно се вдига и от Вигантол, който струва около 5-6лв. Аз пия по 4-5 капки на ден, но при такъв дефицит по-скоро трябва да се пият по 7-8.

# 687
Зависи с какъв метод, тежест на променливите и какъв софтуер за оценка на риска работят. При мен рискът беше 1:167, направих пренатален тест заради находка при ФМ. Иначе само на основание БХС не виждам смисъл.
Аз правих ФМ в клиника Оскар и после по настояване на следящата ме АГ правих и БХС в майчин дом. В Оскар имам чудесни резултати, докато в майчин дом ми излезе повишен риск (1:176) към Даун и сега иска да правим още едно БХС в 16-та седмица пак в майчин дом. На база на него излизал общ риск от двете БХС и ако и там риска е по-голям ще мислим за амниоцентеза или пренатални тестове. Аз много не им се връзвам на тези резултати, т.к. са си чиста статистика, но ще направя каквото ме съветва докторката. Чудно ми е как може при едното изследване да ми излиза риск 1:6600, а на другото 1: 176 - за едно и също нещо, разликата е бая голяма и ме навежда на мисълта, че нито единия резултат не е меродавен.

# 688
Витамин Д спокойно се вдига и от Вигантол, който струва около 5-6лв. Аз пия по 4-5 капки на ден, но при такъв дефицит по-скоро трябва да се пият по 7-8.

Тук не мога да се съглася. Не казвам да не се пробва вигантол, но казвам, че не е най-доброто за усвояване. Аз взимах 3м вигантол, по близо 10-12 капки на ден, с мазно, без мазно, по всякакви схеми и си седях на долна граница. Просто дефицитът беше прекалено голям за компенсиране + не го усвоявах. С гел капсули влязох в норма за 30 дни и от тогава години наред не съм стигала такива дефицити, каквито имах в началото. След раждането на дъщеря ми една година не бях пила нищо и пак бях над средата.

# 689
Искам да споделя мнение от ранна ФМ. Много съм доволна от д-р Ибрям, САГБАЛ Щерев. Супер внимателно разгледа и ми показа всичко на малката госпожица, отговаряше на въпросите ми и получих доста обстойно описани резултати с това какво е констатирал и също доста снимки. Имам чувството, че я измери мм по мм, провери органи и всичко. Абе с 2 ръце препоръчвам. За следваща ФМ ще запазя пак при него.

Общи условия

Активация на акаунт