Шанс или развод ?

• 15 217
  • 425
  •   1
Отговори
# 345
И аз това се чудя понякога. Извинявам се на хората с депресия, наистина. Обаче ако си сама с децата, не ти помагат родители, малка част от времето са при баща си, а основно са при теб денят не ти стига за всичко никога. Кога и как ще легнеш да гледаш в точка и как ще се получи това? Кой ще ги заведе на градина или училище, кой ще им приготви дрехи, кой ще ги гледа вечер?

# 346
Когато наистина страдаш от депресия.

# 347
  • София
Жените смятам сме по- устойчиви от депресивни състояния, просто, защото не можем да си го позволим.

# 348
Здрав на болен не вярва, стара пословица. Молете се да не ви се случва!

# 349
Така е.

Имала съм период, в който не ми се живееше, не ми се излизаше, не исках да стана от леглото. Но наистина нямаше кой освен мен и всичко всеки ден ставах и правех насила. Ден след ден. Ако бих могла да лежа, ако имаше дори само един човек да ме отмени, кой знае колко ли време би продължило. Отчаянието много се задълбава, ако му се отдадеш за съжаление. Sad Тогава ходих на психолог (психиатър по-точно), той чертаеше доста мрачни прогнози, които слава Богу, не се сбъднаха.

# 350
  • София
Разбира се, да не ни идва на главите пу- пу.
Казвам го като човек, който не подценява психическото здраве по никакъв начин, но и като жена, която не може да си позволи катарзиси. Някак, вътрешна настройка, може би природна - да отгледам устойчиво поколение.

# 351
От прочетеното, каквато и да е болестта, тя не се лекува. Само пие хапчета. Мобилизира се да отметне служебните ангажименти, а после разчита на всички около себе си. И в себе си вина не вижда, само изисква.
 И аз като пия две бири, предпочитам дивана.

# 352
Много голям процент от жените самоубийци са жени в депресивни периоди. И имат и деца и семейство и близки, но това решение намират ... та определено не е форма на мързел .

# 353
Ако майка се самоубие това мързел или диагноза е?
Наистина се молете да не ви стига.
Депресията е болест като всяка друга, която има фатален край. Виновен ли е някой, който е починал от инсулт....че не се е стегнал.

# 354
  • София
С ръка на сърцето си казвам, че ще дам всичко от себе си да върна такъв човек, да му помогна. Но ще е до време.
Години наред - не. Да гледам деца и депресия - не искам, искам да се съхраня.

# 355
  • Чужбина
Здравейте,

Описаният случай звучи като случай на човек с лека до умерена депресия - паник атаки, апатия, досада, много сън, вероятно от хапчета (+алкохол).

Такова състояние се лекува или с много разбиране, съпричастност и подкрепа, или с коренна промяна, най-вече за болния човек. Промяната би включвала, според мен, и раздяла, която може да отрезви мъжа, да го подтикне към нови предизвикателства, или, за жалост, може и да задълбочи депресията му.

Ако го обичате още и бихте желали да му помогнете, да го подкрепите, то направете коалиция с родителите му, особено с майка му, и начертайте стъпки как да го "събудите", как да го лекувате. Тук не става дума за терапии и хапчета, а как най-близките жени в жиовота на този мъж да го измъкнат от депресията.

Ако за Вас е непосилно всичко това, просто е добре да се разделите цивилизовано и да обясните както на мъжа си, така и на родителите му, какви са според Вас неговите проблеми и защо точно се разделяте. Покажете дали някога може да се върнете или, както е по-логично и изглежда здравословно, просто всеки да поеме по своя път. Разбира се, Вие сама разбирате, че трябва да оставите достъп на мъжа до децата, да има някаква нормална цивилизованост във всичко това.

Пожелавам Ви смелост и трезва преценка!

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 20:43 от Boris1177

# 356
О, авторката е изговорила три вагона приказки с нулев резултат, сигурна съм.
Обикновено жените бая преглъщат, търсят диалог, разговор преди да им пределее.

Хубавото е, че на авторката поне още не й е безразлично, защото тогава вече ще е късно.

Хоуп, абсолютно НИКОЙ мъж няма право да гони жена с децата МУ. Пък нека не знае нищо за него.

Нещата не се оправят с приказки, а с действия и отношение. Инертни, депресирани и тем подобни. Нек си приказва, ще получава паник атаки в отговор.

# 357
  • София
Чете ли темата вООбще?
Действията са били, не да не са.

# 358
Авторката май спря да се включва в темата?

# 359
Четох. От какво най-често страдат жените, знаеш ли? Мъжка импотентност и паник атаки. Няма ти обяснявам що.

Общи условия

Активация на акаунт