Шанс или развод ?

• 15 108
  • 425
  •   1
Отговори
# 375
Аз те разбирам. С мъж, който е домошар и на мен ще ми е скучно. Но може да има шанс, още сте млади.

Моят, ако го оставя, цял ден ще се бутка у дома. Когато съм в командировки, може и хич да не излезе, най-много на пазар или разходка. Няма кой да подава идеи и да казва какво ще се прави. Кат почнете с тез скуки….ще кажеш някой е длъжен да ви забавлява нон стоп.
Авторката хубаво се оплаква, ама тъй и не ксзва тя как ги вижда нещата, какво точно иска от него. Ама точно.

# 376
Ами никой не е длъжен, да, то седенето вкъщи в някои случаи е плюс. Всеки за себе си говори Simple Smile

# 377
Ами никой не е длъжен, да, то седенето вкъщи в някои случаи е плюс. Всеки за себе си говори Simple Smile
На мен вкъщи не ми е скучно, особено ако имах една работилница. Че аз съм със себе си, как ще ми е скучно. Има хора се побъркват от скука като останат със себе си и търсят някой да ги разнообрази, но впечатленията ми са че повечето не са мъже. Има една колежка тука в прав текст каза че ако мъжът ѝ спре да ѝ прави интересно одма го е зарязала.

# 378
Pako, ти си сигурно на 50, може и жена ти харесва да седите вкъщи.

Момичето е младо и не й се стои у дома с две малки деца нон стоп. Нормално е да има почивки, разходки, развлечения.

# 379
  • SF
На мен вкъщи не ми е скучно, особено ако имах една работилница. Че аз съм със себе си, как ще ми е скучно. Има хора се побъркват от скука като останат със себе си и търсят някой да ги разнообрази, но впечатленията ми са че повечето не са мъже. Има една колежка тука в прав текст каза че ако мъжът ѝ спре да ѝ прави интересно одма го е зарязала.

Аз не знам ти как ги разбираш тези неща. Дано да не е буквално - излягаш се на дивана с кофичка с пуканки, а той пее, танцува, разказва вицове, прави фокуси с карти.
По-скоро не единият да се муси, другият да го забавлява, а на двамата да им е приятно да са заедно. Да споделят общи интереси и да се поощряват и подкрепят в различията.
Има мъже, денонощно пред компютъра - ядат байк Ролс,  пушат, отрупано с чаши и кенчета. Други с кеф разглобяват и сглобяват фритюрник, за да видят дали ще наместят всички винтчета.

# 380
Не е нормално, ако мъжът работи през малка част от времето, а жената по цял ден, мъжът да чака тя да се прибере от работа и да оправя всичко вкъщи. Без значение кой колко пари носи вкъщи. Не знам дали по принцип е такъв или е някакъв сериозен период. Но лично аз не мога да си представя да живея с подобен мъж. Да, ако не е бил такъв, хубаво е да опитат да спасят положението. Но да я гони заедно с децата им... Не знам.

# 381
  • Столичанин ама не в повече :D
Е то не е и нормално непрекъснато да четем оплаквания (не само в тая тема) как мъжа като се приберел сядал на дивана, ама че преди това се е гърчил от работа някакси удобно се пропуска. Thinking

# 382
  • София
Щото жената не се е гърчила?

# 383
То всички се "гърчат" - значи ли това, че след работа засядат на дивана и чакат Провидението да се погрижи за всичко.
Нищо лично, но jerаmi  - имаш ужасен аватар.

# 384
  • Чужбина
Само да вметна, че сега времената са доста различни от времената на мама и баба, защото преди кой колкото и да работи, получаваше едно и също, а и нямаше мобилност, конкуренция и пр. А сега - ако някой има xyz лева, а другият 0 лева, логиката показва този с 0- та лева да се съобразява с другия, независимо от пола.
Ако единият очаква да бъде издържан постоянно от другия, значи сам/а се превръща в нещо като "държанка" (зависимо положение).

Домашните задължения и битовизмите умните хора буквално ги преговарят и се договарят по тях, който иска, може и писмено. Взичко се изяснява - от готвенето до хвърлянето на боклука. Също и кога и при какви условия единият замества другия. Или се вика чистачка.
Яснотата много помага да се избегнат каквито и да било (погрешни) очаквания и съответните разочарования. Мисля, че успешните двойки просто се разбират/ споразумяват кой какво кога и как прави.
При липса на споразумение - шанс с машини или чистачка/ домашна помощница. Ако не сработи... сори, двойката не е Ок и по-добре да се раздели...

# 385
  • София
Е то не е и нормално непрекъснато да четем оплаквания (не само в тая тема) как мъжа като се приберел сядал на дивана, ама че преди това се е гърчил от работа някакси удобно се пропуска. Thinking
Виждали сме и в темата, и в други теми, и в живота, мъже, които са застинали я на диван, я на геймърски стол и денем, и не работят. Освен ако не е в мината всеки вечер иска да разпусне, да сподели, да си почине. Има хора, които обичаме да сме сами през повечето време и ние не сме в двойка, поне не и в съжителство. Независимо от пола.

# 386
Работещата жена се гърчи и на работа, и вкъщи…🤷♀

# 387
Пак е според зависи, има работа и работа. Едно е по цял ден да си бъркаш в носа в офиса, друго е да блъскаш на някой строеж или фабрика. Така че има различни нюанси в ситуацията.

# 388
Аз не се гърча нито на работа, нито вкъщи. С диванен мъж обаче не бих могла да живея. Да не иска да ходим на почивки, на разходки, по екопътеки, демек никъде. Какво ще правим тогава?

# 389
Меги, в жертва ли ще се даваш?
Този казал, онзи казал..Мисли за себе си и децата си.
Връщаш се в нищото, без идея за по-добро май.

Общи условия

Активация на акаунт