На море в България 2023 г.!

• 86 121
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен. Ние тази година сме решили да се поглезим, но имаме и доста високи критерии. Мислехме да ходим в Турция, но откъм цена-качество май не си заслужава. Уж 5-звезден топ хотел, отваряш коментарите и - лоша храна, мръсотия и т.н.

Решихме да се пробваме в България. Бюджетът ни е около 4500 лв макс, за двама човека, 7 нощувки. Гледах "топ" хотелите от рода на Маджестик, Сол-овете, тези новите в Албена, ами...зле е положението. Много лоши коментари отново за храна и чистота. Общо взето, искаме когато отидем храната да е вкусна, разнообразна, да няма мръсотия, бай-ганьовски изцепки и въобще - да се почувстваш истински глезен.
Последно гледахме Grifid Vistamar, но пак има лоши коментари за храна и чистота.
Дали каузата ни е обречена? Препоръчайте нещо, че вече се отчайвам и май пак ще номадстваме по Гърция.

# 586
Здравейте и от мен. Ние тази година сме решили да се поглезим, но имаме и доста високи критерии. Мислехме да ходим в Турция, но откъм цена-качество май не си заслужава. Уж 5-звезден топ хотел, отваряш коментарите и - лоша храна, мръсотия и т.н.

Решихме да се пробваме в България. Бюджетът ни е около 4500 лв макс, за двама човека, 7 нощувки. Гледах "топ" хотелите от рода на Маджестик, Сол-овете, тези новите в Албена, ами...зле е положението. Много лоши коментари отново за храна и чистота. Общо взето, искаме когато отидем храната да е вкусна, разнообразна, да няма мръсотия, бай-ганьовски изцепки и въобще - да се почувстваш истински глезен.
Последно гледахме Grifid Vistamar, но пак има лоши коментари за храна и чистота.
Дали каузата ни е обречена? Препоръчайте нещо, че вече се отчайвам и май пак ще номадстваме по Гърция.
Може да разгледате тези и в мнения да прочетете най-новите отзиви.
https://visit.bg/oferti-pochivki/last-minute-hotel-miramar-obzor-21516/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-marina-roial-palas-djuni-19613/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-ueyv-rizort-pomorie-24416/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-marina-biych-djuni-19624/

https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-algara-biych-kranevo-24446/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-reyna-del-mar-obzor-24387/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-akvahaus-hotel-i-s … ntin-elena-25465/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-voya-beach-resort-sveti-vlas-25551/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-marina-sands-obzor-24078/

# 587

най-лесното търсене е в Букинг.Не само това,но има и опции за анулиране,ако изникне някакъв проблем
Като зададете своите предпочитания,които сте изброили-дестинация,мнения,оценки,ценови диапазон,на първа линия,ALL и т.н-всичко ще Ви излезе и ще се ориентирате много бързо
например

https://www.booking.com/searchresults.bg.html?label=bg-bg-bookin … review_score%3D90

# 588
KPP,
Вижте Рейна дел мар, Воя бийч и Уейв ризорт.

# 589
KPP, разгледайте Casa Di Fiore в Кранево.
Не съм почивала там и нямам идея какво е положението в Кранево, но хотела съм си го сложила в уиш листата.
Утре ще де опитам да ви напиша още предложения.

# 590
Ами то за всеки хотел има и лоши отзиви.  Моята теория е, че доста от хотелите са с недостатъчен персонал и претупват чистенето, отделно на камериерките хич не им дреме. Не казвам, че няма места, които са доста ок, но досега откъм чистота винаги съм имала известни забележки. Ние бяхме много навити на Алгара Кранево, но решихме да не си причиняваме пътя дотам. Дано по-скоро да направят магистралата до Варна. В крайна сметка резервирахме в Гранд Хотел Поморие. Друг хотел, който много бях харесала е Умани Златни пясъци, със сигурност ще го посетя някой ден.

# 591
  • В.Търново
Хотелите, които бяха под шапката на RIU (и един TUI) в Обзор, Слънчев бряг и Правец продължават да са собственост на същото добре известно лице, на което бяха и преди, никой нищо не е продавал и купувал. Това, което се промени е, че се разделиха с RIU и сключиха договор за управление с друга голяма верига - Hyatt. Хотелът на мястото на бившето кино "Сердика" e на същия собственик и беше първия под тази марка. Някои от тези хотели са минали през сериозна реновация и по принцип би трябвало да са на по-високо ниво (с нашенските си условности) и съответно и по-високи цени.

https://terrawayinvestment.com/group-structure/

Така или иначе първите отзиви от тази година вече можете да ги прочетете в Booking, Google и Tripadvisor.

И за да съм съвсем по темата, едни роднини с техни приятели са може би за четвърта поредна година в Sunrise Blue Magic Resort в Обзор, тъй като си го харесват и им пасва като ниво и като цени, които тази година бяха подобни на миналогодишните с отстъпките, които предлагаха...

Едва ли има кой знае какво ново да се каже за този хотел, сравнително нов и добре поддържан е, с комфортни стаи, добра храна и хубав плаж пред него с нещо като бар. Единственото по-сериозно оплакване от миналата година беше неадекватния персонал, който не е български и не говори български, но тази година казаха, че уж са по-добре нещата с обслужването в ресторанта и баровете. Нямат оплаквания, доволни са, те и не са много претенциозни, изявяват желание догодина отново да са там по това време. Tака или иначено за тези цени, хотелът си е повече от приличен. Миналата година част от компанията бяха резервирали бюджетния вариант All Suites без да ме питат и не бяха хич доволни от стаите, храната, чистотата... сега никой не е рискувал, така че не знам как са нещата там тази година.

Иначе сте прави за морето и вятъра в Обзор, това беше и първото, което ми казаха, че духало доста на плажа и морето било по-бурно и някои от тях си седели около басейна. Така че тези от вас, на които това им е проблем, да си търсят някакви по-жабурливи (сега я измислих тази дума) плитчини, някъде по на завет...

Друго, което мога да кажa е, че Helios Bay, докато беше RIU беше конкурентен като цена и като предимства имаше вътрешен басейн, два по-различни ала картa и е съвсем до плажа, но пък плажът точно пред него беше нает от друг хотел, което беше абсурдното в случая и имаше повече оплаквания от храната в сравнение с Blue Magic. Но двата хотела можеха да се редуват за разнообразие, те така и правиха, даже една година им бях резервирал и двата, тази година обаче вече Alua Helios Bay беше доста по-скъп, но тепърва ще видим как ще върви като цени и ниво.
Точно през последните 2 години имаше отзиви за Блу Меджик, че е паднало нивото на изхранването. И не от един човек.

# 592
Здравейте. Тъй като, още не сме избрали къде да отидем на море, бих искала вашата помощ в избора. Чудим се между Равда, Поморие, Свети Влас, Ахтопол и Царево. Ако сте ходили там ще съм благодарна да изкажете мнение.

# 593
DesJ, зависи какви приоритети имате, всеки търси различни неща. Лично аз в Равда, Ахтопол и Царево не бих почивала, но на други точно там им харесва...

# 594
  • Sofia
Ами то зависи какво търсите.
Равда го пропускам винаги, заради отзивите за лош плаж.
Царево имат плаж Нестинарка, който на мен не ми хареса и не разбрах защо бива така възхваляван, но факт, че на много хора им допада. Обаче мястото е заспало и разходки почти няма къде да се правят.
Свети Влас е много оживено място, на мен плажът ми харесва, макар да е малък и препълнен в топ сезон. Неудобството е, че е хълм и всяка разходка е свързана с катерене нагоре-надолу, особено ако сте в хотел до плажа. Иначе аз бих отишла пак. Супер близо е до Слънчев бряг, ако искате вече суматоха и купон - там са.
За Ахтопол нищо не мога да кажа, а тази година за първи път ще ходим в Поморие. Предпочетох го, заради това че е град, има къде да се разходиш, има доста хотели, нито е твърде шумно тип Слъчев бряг, нито твърде заспало тип Царево. Ако се проучат плажовете, може да се избере хубав такъв (ние избрахме Гранд хотел Поморие, дано ни хареса).

Та зависи какво търсите - тишина, спокойствие или все пак място за разходка, заведения, купони. Държите ли на хубав плаж или не и т.н.

За КРР коментарът ми е същият - кажете на какво държите, че да препоръчаме Simple Smile

# 595

Първо няколко коментара, в Турция таван за качество няма, а хотелите са огромен брой. Отделно, 5 звезди там нищо не означава, може да е дупка (буквално), може и да е дворец (буквално). Също така хотелите са огромни с хиляди хора и за да се напълнят, резервациите се правят предимно от предишната година, когато и цените са много по-различни, ако ще говорим за цена-качество. Препоръчително е и да не се резервира от наши агенции, защо те добри цени не предлагат по принцип...

Нашите хотели, които ти си изборила от типа на Маджестик и т.н. са прилични, но са на средно ниво да кажем, не са "топ" дори и за нашите иначе не много високи стандарти...

Качествените хотели у нас сигурно могат да се изброят на пръстите на ръцете и те са ти са изброили повечето
 (включително и някои, които за нищо не стават), аз само един ще добавя като алтератива на Grifid и това e Secrets Sunny Beach Resort and Spa (бившия Riu Palace Sunny Beach) в края на Слънчев бряг. Разгледай го, нов е, на по-спокойно място, но не е в нищото, с чудесна панорамна гледка и хубави басейни. Миналата година моите родители ги бях пратил там и то след Турция и им хареса естествено пак казвам очaкванията трябва да са съобразени с нашия стандарт, защото тези сравнения не са много уместни по принцип.

Не знам тази година с новото управление дали нещо съществено се е променило, прочети си пресните отзивите (и най-вече негативните, не може да няма) в booking, google и tripadvisor и си прецени, бюджета би трябвало горе-долу да ти стигне.

# 596
  • Бургас
Поморие, Свети Влас, Ахтопол и Царево.
Аз бих избрала Влас, при условие, че съм близо до плажа. Пред Ахтопол и Царево/ако ще ходите толкова на юг/, винаги бих избрала Синеморец, заради по- добрите плажове.

# 597
Благодаря на всички за мненията и предложенията Heart
Запазихме  Grifid Vistamar и дано да останем доволни, защото парите не са малко за нашето Черноморие и не ми се иска да има компромиси. Simple Smile

# 598
Ще чакаме да споделиш отзиви. 🙂

# 599
  • София
Благодаря на всички за мненията и предложенията Heart
Запазихме  Grifid Vistamar и дано да останем доволни, защото парите не са малко за нашето Черноморие и не ми се иска да има компромиси. Simple Smile
Ходили сме две години подред и страшно много ни хареса! За съжаление вече сме конфигурация 3 възрастни и едно дете и е над бюджета ни. Чакам отзиви и от тази сезон и ще го мислим за вариант през септември.

Общи условия

Активация на акаунт