На море в България 2023 г.!

• 85 698
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте. Решихме тази година на Слънчев бряг да ходим. С две деца сме, но не ме притеснява. Казаха ми, че Слънчев бряг има и тихи хотели - лудницата била в центъра. Та търся хотел на плажа или мнооогооо близо до плажа, може и само апартамент да не е хотел. Но да не е и много отдалечен от центъра. Децата искат лунапарка да посещаваме. Бюджет точно определен нямам. За апартамен само до 220лв. на вечер или ол инклузив с цена до 350лв.
Ние ще бъдем в този края на август: https://kotva-bg.com/bg/. Не сме ходили досега, отзивите са смесени, има и негативни. Устройваше ни цената, а и децата искат пързалки.
Да и аз за него смесени отзиви съм чела....

# 616
Толкова ли е зле?Има много хотели,комплекси,частни квартири.Вярно,че е непопулярна дестинация,но чак пък толкова 😳
Всъщност,мисля че питам на неправилното място!
Ти какво точно търсиш?
Реално мнение,от началото на сезона или от миналата година,да речем.На някой, който е бил там.Аз резервация си имам, просто ми е интересно и любопитно каква е обстановката сега.Четох мнения,новини,в групи за Ахелой разглеждах,но ми се иска да прочета нещо актуално.От толкова много потребители на форума,все някой ще се включи
Вече три години караме почти по цяло лято в Ахелой ,но ходим на плаж другаде. Плаж наистина почти няма и градчето си е като село. На нас ни харесва защото имаме приятели от местните ,децата ни са близка възраст и излизаме заедно на кафе или вечеря. Имат приятен парк на центъра и детски площадки, децата има къде да играят, намерили сме 2 заведения с вкусна кухня и не се притеснявам когато детето яде навън ,общо взето ми е много спокойно там. Истинана е обаче,че ако нямах познати там не бих отишла на почивка в Ахелой.

# 617
За Слънчев бряг хотел БАРСЕЛО РОЯЛ БИЙЧ също ми се струва като хотел, на който бих дала шанс. Пускам го като идея, а ако някой е ходил и има впечатления ще е добре.

# 618
Адвенчър, какво ти е мнението за Астория Златни Пясъци? Имам интерес и бих прочела мнения и на други съфорумци!

За Златни пясъци тук отговор няма да получиш, най-много да ти обяснят, че им е страшно дълбоко, има огромни вълни, даже май и крокодил бяха видели по едно време... Иначе на мен този курорт най-много ми пасва като профил у нас - открит хълм със зеленина и хубав плаж с дълга и приятна крайбрежна алея... В Слънчака има повече хубави хотели и много пясък, но е превърнат в един затапен отвсякъде и лабиринтообразен жилищен квартал. Разните села няма да ги коментирам въобще, освен като места, които да заобикалям отдалеч...

Харесвам Астория по принцип, защото е в центъра на всичко, излизаш и си на алеята в характерната местна "лудница", което на мен ми харесва (за разлика от тези, които си търсят тишина и спокойствие, безвремие, място на което можеш да се обесиш и никой да не забележи...), плажа е отпред (обаче е тесен точно там и се запълва бързо), високите етажи са с хубавата гледка, терасата с басейна и шезлонгите също (и тя се запълва бързо). Не съм убеден обаче, че нивото като храна и обслужване е като в предишните години, когато съм го препоръчвал тук и ми се искаше малко по-добри отзиви да има за тази цена в момента. Провери си какви алтернативи има за същите пари и тогава сравни и прецени...

По стечение на обстоятелствата съм бил само за една нощувка както в съборения хотел Астория, така и в новия, това е компактен по-скоро "градски" тип хотел, което разбира се не пречи, за разлика от големите морски комплекси като съседния Мелия Гранд Ермитаж например, в който обаче сме били и въобще не харесвам като ниво, както и някои особености на тази верига, заради които я избягвам и по света.

И не мога да не отбележа, че в този гьол на плажа точно пред хотела, спокойно могат и крокодил да си отгледат, ако оцелее там...

Що се отнася до Барсело Роял Бийч, ходили сме там няколко пъти, даже тук съм писал отзив, но това е остарял хотел и нивото му в момента не добро, поради което и рейтингът им по сайтовете за ревюта не е добър. Няма нищо общо с пет звезди и не бих го препоръчал. За цените, на които обикновено се предлага има много по-добри и модерни хотели с повече услуги. Иначе харесвам веригата извън България, в много от хотели им сме ходили, имат и градски, преди време един в Истанбул харесвахме и посещавахме редовно, както и големи комплекси като турските, например в Баваро Палас в Доминиканската Република сме били и за него бях писал някъде мисля.

# 619
Някой с информация за цена чадър/шезлонг на Южния плаж в Несебър и има ли там разположени плажни шатри, по подобие на тези примерно в Ривиера? Интересувам се от зоната, която се пада при излизане от дюните пред станцията на МВР в Несебър - Лазур. Другата седмица, живот и здраве, сме там - да знам какви пари да предвиждам за плажен комфорт

# 620
  • В.Търново
Adventurer, ти си с доста опит. Препоръчай ми хотел по нашето море ол инклузив с домашни любимци за догодина. Но да не е някой "смотан" хотел или пък супер скъп. Аз мнооого пари за наш хотел в България не искам да давам. Замислям се за Турция най-накрая догодина, но цените им са почти с 40% нагоре, Гърция или дори Албания.Може и друг да ми препоръча хотел.Някои хотели ги знам кои са, но кажете и вие.

# 621
Здравейте. Решихме тази година на Слънчев бряг да ходим. С две деца сме, но не ме притеснява. Казаха ми, че Слънчев бряг има и тихи хотели - лудницата била в центъра. Та търся хотел на плажа или мнооогооо близо до плажа, може и само апартамент да не е хотел. Но да не е и много отдалечен от центъра. Децата искат лунапарка да посещаваме. Бюджет - само за апартамен до 220лв. на вечер или ол инклузив с цена до 350лв.
Ние миналата година бяхме в Апартаменти Хоризонт https://horizont-apartments-sunny-beach.hotelmix.bg/#w  Почти в края на Слънчев бряг в посока Св.Влас. Апартамента е част от хотел само с апартаменти. Държат го руснаци, има си басейн и кафе, стаите се чистят всеки ден. Няма ресторант но пък ние се храним навън. Близо е до плажа. Не е особенно близо до центъра но до там ходехме с градския автобус, което беше голямо приключение за децата Simple Smile С автобуса ходехме и до Св.Влас и Несебър. Спирката също е близо до апартамента.

# 622
  • There I was on a July morning
И от мен един глас за апартаменти Хоризонт, имат такива с една и 2 спални, ние ползвахме от втория вид и останахме доволни. Мнението ми е отпреди 2-3 години.
Апартаментите са на 5 минути от плажа, в близост има няколко ресторанта, магазин и закусвалня. Районът е тих, но не е  близо до центъра.
Както вече са писали, наблизо минава автобус и можете да го ползвате за придвижване до центъра. Може и пеша да се стигне до лунапарка, но е повече ходене.

# 623
  • София
И от мен един глас за апартаменти Хоризонт, имат такива с една и 2 спални, ние ползвахме от втория вид и останахме доволни. Мнението ми е отпреди 2-3 години.
Апартаментите са на 5 минути от плажа, в близост има няколко ресторанта, магазин и закусвалня. Районът е тих, но не е  близо до центъра.
Както вече са писали, наблизо минава автобус и можете да го ползвате за придвижване до центъра. Може и пеша да се стигне до лунапарка, но е повече ходене.

Плажа в тази си част не е ли доста каменист, исках да кажа не плажа, а във водата няма ли много камъни ?

# 624
  • There I was on a July morning
Да, има камъни в морето в този край на Слънчев бряг. Иначе, плажът е О.К.

# 625
Adventurer, може ли малко повече информация за Мелиа? Имаме резервация там с дете на 4 и твоя коментар определено ме притесни...

# 626
Скрит текст:
Плажа в тази си част не е ли доста каменист, исках да кажа не плажа, а във водата няма ли много камъни ?
[/quote]

Ако ползвате плажа пред хотел Риу няма да имате проблем. Ивицата е страхотна и във водата няма камъни.

# 627
Информация за питащите за море в Ахелой. От 5 юни 2023 почивахме на Мидия Гранд Ризорт в Ахелой. Базата е като цяло добра /чисто/, от храната нямаме забележки, но пък обслужване в ресторанта нула. Персоналът -младежи /17 - 19 годишни/, необучени, незнаещи дори как да разлеят алкохол или дори чаша вино. Мериха виното с мерилка за ракия от 0,250мл. Забравяха да отсервират, изпускаха табли и т.н. Плаж в Ахелой няма, в селцето /градчето/ е скука, няма къде да отидеш, но пък Поморие, Бургас и Несебър са близо с автомобил. Не препоръчвам като цяло Ахелой, но пък вие си преценявате!

# 628
Дали Черно море ще става за къпане това лято е доста съмнително: https://www.dnes.bg/balkani/2023/06/13/zaradi-nova-kahovka-rumyn … -za-kypane.573001

# 629
  • София
Ние май ще наблегнем на басейните и пързалките.......
Sad

Общи условия

Активация на акаунт