Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 823
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 055
Затова са измислили ваксина.

Знам, че има доза сарказъм тук, но има нещо любопитно във ваксината за RSV. Разработката ѝ отнема 15-20 години, от които болшинството са прекарани в изолиране на най-имуногенните протеини в RSV вируса. Тоест кой/кои да се изберат.

Именно на тези разработки стъпва и създаването на ваксините против ковид (изолиране на спайк протеина). Всичкият труд покрай RSV (и не само) позволява времето за ковидните да се скъси до 9 месеца. Simple Smile

# 2 056
Здравейте, какъв е инкубационният перио на вълнуващия в момента вариант на Ковид и от кога човек се смята за заразен т.е преди или след появата на симптомите?

# 2 057
В нашето семейство на моя 7 ден се появиха симптомите на мъжа ми, което мн ни учуди, мислехме,  че е устискал

# 2 058
  • София
В нашето семейство на моя 7 ден се появиха симптомите на мъжа ми, което мн ни учуди, мислехме,  че е устискал
Наша колега от вчера е положителна, около 7 или 8 дни след първи симптоми на дъщеря й, с която живеят и спят заедно. Така че....да, изглежда отново имаме по-дълъг инкубационен период.

# 2 059
по-дълъг надали е станал, просто в едно семейство, ако няма предпазни мерки, следващият може да се зарази и на петия ден от първите симптоми на предишния

# 2 060
Или симптомите се проявяват по-късно.

# 2 061
Понеже споделих да моите обилни изпотявания, 6.7 на вечер,  сега на 15 ден всичко сякаш си застава по местата, 1 път на вечер и силите се възвръщат, само леко остатъчно главоболие от време на време

# 2 062
Тема втора за ковид ваксините: https://bg-mam.ma/t/1589497

# 2 063
Ние вкъщи сме цяла банда и никой ОЩЕ не е боледувам от корона-вирус. А може и да не сме разбрали, де.

# 2 064
Ако не сте се тествали при хрема/болно гърло, нормално е да не сте разбрали.

# 2 065
Здравейте,

Търсех в други теми, но не успях да намеря информацията, която търся.

След изкарване на един от по-силните варианти на Ковид преди 2 години ме налегна психическа умора. В следствие много лесно се измарям и това продължава и до днес. Имаше и дълъг период след това, в който прекашлях от нищото, особено като се събудя, но това вече изчезна или много рядко се случва.

Правих си изследвания - Б12, хомоцистеина и фолиевата киселина ми са в норми.

Казват, че умората минавала след време, действително се възстанових в някаква степен, но още съм далеч от това, което бях.

Към какъв специалист мога да се обърна? Какъв е вашият опит?

Благодаря!!

# 2 066
А правени ли с изследвания за Епщайнбар и щитовидни хормони?
Колко е Б12? Витамин Д?
Цикъла променен ли е след боледуването?
Ревматоидни фактори изследвани ли са?

# 2 067
А правени ли с изследвания за Епщайнбар и щитовидни хормони?
Колко е Б12? Витамин Д?
Цикъла променен ли е след боледуването?
Ревматоидни фактори изследвани ли са?

Б12 ми е 306 от референтна стойност 145 - 569

Цикъла ми е нормален.

Не съм правила другите изследвания, но ще ги направя!

Може ли да ме насочите кои изследвания трябва да направя за щитовидната жлеза от показаните:

# 2 068
TSH, Ft3 и ft4.

# 2 069
Да, нека се почне с базовите за щитовидната. Пуснете и инсулин. И Гликиран хемоглобин. Ако имате финанси погледнете и един кортизол в слюнчен трикратен тест.
Приемате ли магнезий?
Как сте със съня?
Колко е CRP?

Общи условия

Активация на акаунт