Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 685
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 160
Да, ама става дума за повръщане и минава за един ден Simple Smile

# 2 161
Ами, ние го карахме за седмица Simple Smile при някои, може и за ден да минава. Тамън преди околко седмица се оправихме от него.
п.с. вируса другия, не Ковид.

# 2 162
  • София
При 18 деца от класа на сина ми вчера 5 са отсъствали. Той е 6-тия от сутринта - с жесток гърлбол, вече и с обилна хрема. Не съм мерила Т, защото дадох ибупром синус. По телевизията казаха, че все още нямало грип. Гимназист е, всички драпат за оценки и дипломи и обикновено не отсъстват току-така, ако наистина не са зле. Но и нямаме съобщение за карантина, т.е. на никой от тези 5 човека не е дал + тест или поне не официално.
Аз ще го тествам в понеделник сутрин, че да е поне на 4-ти ден. Да видим дотогава как ще върви.

Аз харесвам геломиртола като лекарство. За моя хроничен синузит много ми помога. Лошото е, че на 3-тия ден почвам да имам дъх на шишарки и да ме боли стомах, та когато имам нужда го пия само вечер преди лягане.

# 2 163
Има - ако ви хване нещо с такива симптоми, значи не е Ковид Simple Smile

Поне според нашата лична лекарка е точно така, вероятно не е изключено да има и ковид болни с повръщане, но не масово

# 2 164
Тоя номер “всичко е ковид” вече няма да минава. На младите не им пука от ковида.
Аз пък се чудя как може да има хора, които си ваксинират малките 4-5 годишни деца с ковид ваксини, при положение, че на децата нищо им няма.

# 2 165
А защо трябва изобщо да боледуват децата?

# 2 166
  • пустинята Гоби
Грипът няма нищо общо с ковида. Така те поваля, че веднага разбираш какво ти има.

Не винаги децата карай ковид безсимптомно. Когато първия път боледувах от ковид едното ми дете беше със зверско повръщане. Втория път то го домъкна от училище, много леко го изкарахме всички. Третия път имам чувството, че беше най-зле - пак детето го домъкна от училище, мина без лекарства, но дълго време мъкнахме кашлица и секрети. Но аз не бих си ваксинирала децата за ковид. Ние с мъжът ми сме ваксинирани и съм твърдо за ваксините!

# 2 167
Съвсем сериозна съм, че толкова болни хора не е имало дори в пика на Пандемията. Навсякъде хората кашлят, трият носове и кихат. Мен ме впечатляват тези неща.
Иначе за грипа и повръщането, според мен може човек едновременно и грип, и Ковид да кара. За съжаление в моята лаборатория нямаше тестове за грип, че аз исках и за грип освен Ковид да се тествам.

# 2 168
  • София
Има - ако ви хване нещо с такива симптоми, значи не е Ковид Simple Smile

Поне според нашата лична лекарка е точно така, вероятно не е изключено да има и ковид болни с повръщане, но не масово
Не е масово, значи при вас не е ковид 100%.
Съвсем сериозна съм, че толкова болни хора не е имало дори в пика на Пандемията.
Не знам къде сте, но това (около мен, близки, колеги, роднини в провинцията, близки/колеги в чужбина, училището на детето) не е вярно.
Ковид си остава като вирус да се върти занапред заедно с другите, които си ги има.
За ваксините - аз лично съм доволна, че се ваксинирах (още 2020). Изкарах го веднъж - мижаво. Мъжът ми (неваксиниран) до момента има 4 ковида, всички с висока температура, болки в мускули, главоболие, кашлици и хреми, втрисане, слабост, 2 пъти на легло. Само първия път боледувахме заедно. След това не съм се заразявала от него.
Останаха му постковид неразположения.

# 2 169
Има си болни, е, чак болни не са повечето де, най-вече деца. Училищата започнаха, децата са вътре. В класа на дъщерята-5 клас всички кашляли и подсмърчали. Нея за ден я заболя гърло и още ден имаше хрема сутрин.
Малкият тръгна на градина и вече е с пневмония или бронхит, не ми казаха категорично. При него се случва много бързо и го "удря" в дробовете. Вчера го тествах, отрицателен. Не е само Ковид.

# 2 170
  • Пловдив
Никой не твърди, че има само ковид. Моите впечатления са като на Questar, доста болни има в момента.

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 00:58 от marzeliva

# 2 171
тествах се Unamused нищо ми няма, само чувство за лека хрема, а носът не ми е запушен. Толкова бледа втора черта, уж било положително.
Скрит текст:

# 2 172
Според мен си е положително. Чертата си я има.

# 2 173
Положителен е теста.

# 2 174
тествах се Unamused нищо ми няма, само чувство за лека хрема, а носът не ми е запушен. Толкова бледа втора черта, уж било положително.
Скрит текст:
Какви са ви симптомите?

Общи условия

Активация на акаунт