Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 274
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 210
Нокия си съществува и до днес. Не е фалирала. Даже се разраства.
Това, че съществува като име не означава, че не е фалирала. Преди 15 години държеше над 40% пазарен дял. Колко държи сега?

# 211
Явно имате зъби без пломби, щом сте се затъжили за пестил.
Янтра, такава машинка за мелене на орехи и аз имам от майка ми. Дори е в същият сивосин цвят. Но повече предпочитам една машинка от другия тип, която баба ми си е купила от Швейцария през 60-те години. Много удобна и здрава. Беше поомазана от толкова години ползване, но я сварих в сода за хляб и светна като нова.

# 212
  • Бургас
Оооо,Слънце и Руен 😍
Слънце и сега има,но вкусът им е по-различен!
А какви хубави ставаха слепени с шипков мармалад 😍

# 213
Нокия си съществува и до днес. Не е фалирала. Даже се разраства.
Това, че съществува като име не означава, че не е фалирала. Преди 15 години държеше над 40% пазарен дял. Колко държи сега?

Ти имаш силно ограничена представа за Нокия. За теб явно Нокия = телефони Нокия.

# 214
Нокиа беше просто пример. Ако ще се почувстваш по-комфортно нека да го сменя с Pan Am.

# 215
Между другото,НРБ не е фалирала,но наистина се отклоняваме много от темата..

# 216
  • София
Първият ми мобилен телефон беше Нокия. Беше железен. Още имам един друг в нас някъде и една Моторола.
Технологиите в комуникациите дръпнаха много за 20 години.

# 217
Той твърди, че сме имали развито селско стопанство. Спрямо кого?

Имахме уедрено селско стопанство на промишлена основа. До тук добре. Но техниката далеч отстъпваше спрямо чужбинската, реколтата се прибираше с евтин бригадирски труд, а високите добиви бяха постигани веднъж с много торове (някой да беше чувал за нитрати при соца?) и втори път с укриване на земи. Тоест обработват се 10 000 декара, но на книга имаме 7 000. И нормалният добив от 10 000 като се разпредели само върху 7 000 и ето ти рекорден добив.
И от къде тези твърдения?
Земята се обработватваше и нямаше пустеещите земи, както е сега. Ей така от шапката си никой не може да извади 300 ха.

# 218
  • София
Кло, обработваше се и производство имаше, но на загуба. Наистина се напасваха данните, за да се отметне петилетката за 4 🤣.
Много недомислици имаше. Кремиковци е пример.
За селското стопанство има доста информация, че преди соца и окрупняването, износът е бил по-висок, както и добивите.

# 219
И от къде тези твърдения?
Земята се обработватваше и нямаше пустеещите земи, както е сега. Ей така от шапката си никой не може да извади 300 ха.

Именно, нали това казвам - обработва се и се засява, но на книга е по-малко.

# 220
Първият ми мобилен телефон беше Нокия. Беше железен. Още имам един друг в нас някъде и една Моторола.
Технологиите в комуникациите дръпнаха много за 20 години.

3310, класика. 2003-та, пети клас разцъквах на змията, никой друг в класа нямаше и се мислех за голямата работа Joy гледам купуват го и сега, в eBay някои профили са продали хиляди и продължават да продават.

# 221
Има я "Поморин",но кой днес ще си търка зъбите с такава люта паста?! Laughing Освен някой маниакален носталгик...

Много полезна паста! Съдържа лечебната поморийска луга.  Доказано ефективна. Ползвам  я.

# 222
ММ едва не ме изхвърли от нас като си направих експеримент с Поморин. То нито се пени и е толкова солена, че после смучехме захар. След първото миене нямаше второ.
Другото, което съм взимала от ретро седмиците бе Чайка - адски отвратително ми се стори, а някога как ги обичах, ама като нямаше избор.

# 223
  • Пловдив
Не съм съгласна, че някога са били по-зле. Кой знае какво е променено сега в производството. Аз помня вафла Морени - нея ясно си я спомням - имаше много фъстъци отгоре. Помня опаковката със снимката на едни камъни (после направих връзката с морените на Витоша). Сега в морени на практика няма фъстъци.

# 224
Преди поморина си миехме у дома зъбите с прах за зъби.
Та поморина след тоя прах беше превъзходен, според моите усещания...

Общи условия

Активация на акаунт