Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 532
  • 7 493
  •   2
Отговори
# 420
  • София
В края на 70-те ходехме на пицария на ъгъла на Раковска и Гурко с колелетата. Ядяхме си ги обаче в квартала. После в техникума ходехме в пицарията на Дондуков, вече повече заради бирата и по някоя пица за "камуфлаж". Цените сякаш 7-8 г не бяха мръднали.

# 421
Тези пици бяха много гадни според мен, бррр.

# 422
А аз си спомням първия Швепс. Беше някакъв празник и имаше манифестация. И на площад Славейков бяха изкарани сергии и там за пръв път продаваха Швепс. Хората масово купуваха да пробват и масово го оставяха, не се харесваше. Беше или Тоник, или Битер лимон, ама ми се струваше горчиво и гадно. Май Тоник все пак е било.

# 423
  • Пловдив
Битер лимон...
Аз го харесвам, но помня, че дядо или майка ми го бяха описали "цвят и вкус на сапунена вода".

# 424
Сега ще ми се смеете, но като дете много обичах кренвирши. Grin

# 425
Кренвирши с горчица ( от онази в пластмасовите тубички ), майонеза и пресен хляб - това си беше стандартно хапване на екскурзия, на лозето или у дома като нямаше готвено.

# 426
Много харесвам битер лимон.
Като малка много харесвах пепси - понеже нали е сладко почти като небет шекер, - и се чудех как баба ми харесва кока кола. Сега и аз не мога да си представя да пия пепси.

# 427
  • Пловдив
А аз до ден днешен не правя разлика между Пепси и Кока Кола. Никога не съм обичала особено много газирани напитки и рядко ги консумирам. Тези коли са ми абсолютно еднакви, макар че многократно хора, които ги купуват са се опитвали да ми обяснят как били различни и защо предпочитали едното или другото.

# 428
Сега ще ми се смеете, но като дете много обичах кренвирши. Grin

Аз и сега обичам и няколко пъти в годината си купувам. Цепвам ги и ги пълня със синьо сирене и после на фурна.

# 429
Да не правите разлика между пепси и кока кола е все едно да не различавате Джони Уокър от Балантайнс. Laughing
Швепсът може да е бил грейпфурт.

# 430
Аз и по-честичко си купувам, ама преди имаха един особен вкус - на супер храна.хахаххахаха

# 431
  • София
Дебели пици в тавички, печени във фурна с поточна линия и сега има в Банкя. На скарата на "Хемингуей". Екстра са, миналата седмица ядох. 😃

# 432
  • София
Старите пици в малката тавичка на релсата за изпичане ми бяха много вкусни. Сегашните с тънко тесто, пък с рукола, пък с песто, пеперони, барбекю сос, бърбън сос и не знам си още с какво, не са ми толкова вкусни. Ама аз съм селянка, не съм с някакъв префинен вкус като някои други.

# 433
В училище в лавката продаваха по 20 ст. срязано парче хляб с един кренвирш, може би поръсен с чубрица. После тръгна слух, че в кренвиршите слагали тоалетна хартия и всички спряха да купуват.

# 434
  • Пловдив
Ами
Цитат
Да не правите разлика между пепси и кока кола е все едно да не различавате Джони Уокър от Балантайнс. Laughing
тези изобщо пък хич не ги различавам.
Нямам никакво отношение към напитки - алокохолни и безалкохони и никакво отношение към тютюневи изделия, кафета и т.н. Не консумирам и почти никога не купувам такива неща.
Имам отношение към храната, но и него не го мисля за префинен вкус, а просто правя разлика и харесвам определени неща, а други не харесвам. За мен идеята да се напълни кренвирш със синьо сирене е странна. Кренвирша евентуално би трябвало да е пълен с кашкавал, а синьото сирене да се хапва със салата, круша или грозде.
Всеки си има своите вкусове.

Общи условия

Активация на акаунт