ДЕКЕМВРИ е сега - днес ли ще родя?!

• 20 714
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Да, Даниелче, сигурно са колики.  Те са си толкова индивидуални за всяко бебе.  Да ви кажа за памперсите - аз бях купила един пакет от 10 съвсем обикновени и ги дадох тях.  Уж ме записаха, че са по-малко, но после никой не ми иска още.  А и наистина няма смисъл да са на Памперс или друга по-хубава марка, защото те не отиват директно за вашето бебе, а се отваря един пакет и се кара наред.

# 196
Здравейте, момичета!

Влизам само набързо, за да кажа, че ние от няколко дена вече сме си в къщи. Раждането мина леко и безпроблемно и мога сериозно да заявя, че щастието да си гушкаш бебчето напълно измества преживяната болка, която поне аз вече почти не си спомням.
BettyL, ако знаеш само как прекрасно те разбирам.... и при нас нещата са  на същия хал, да не кажа 1:1, но с 1 допълнителна екстра - нещо, което за мен си е чисто разстройство, но според педиатърката било нормално...
Сподели, ако постигнете някакъв напредък с укротяването ....
Хвърлих бърз поглед на списъка в началото и виждам, че празни места почти не са останали!
Желая на всички нови мамчета много щастие с малките им мишоци! Да растат здрави, да ги радват с усмивки и да не прекаляват с бойната готовност на родителите си  Laughing  bouquet  bouquet  bouquet
На всички, които тръпнат в тревожно очакване... желая скорошно пристигане на щъркела и стискам здраво палци доставката да бъде бърза и безаварийна!
ПП За довиждане качвам и малко снимки на моята малка Ема.

# 197
  • Düsseldorf
Ето че дойде и днешният ден! Преди няколко месеца ми се струваше безкрайно далечен, а вече е достигнат, а малката принцеса хич не иска и да знае... Поне засега си кротува... Да видим до кога...
Хубава неделя на всички!

# 198
  • Варна
здравейте всички! целувки от нас с малката рошава гарга Лора  Hug
вече сме си в къщи, още се дохранваме и чакаме да дойде кърмата  Sad
купих си силиконови зърна че много силно хапе мойто гардже и сега сме добре и чакаме  Mr. Green
като имам малко време ще пиша и ще кача снимки  Peace

ааа на fapua бебката се казва Десислава  Peace

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 12:46 от Virginity

# 199
Ау, Вержи, кога роди, кога се прибра! Браво!Ха, добре дошла обратно при нас вече не 2в1.Целувки на малката кукла, чакаме разказ и снимки.  bouquet
От мен пречелиш приз за най-бьрза мама. Mr. Green

# 200
  • Русе
danielad ,окситоцин слагат да се предизвикат контракции и матката да се прибере по- бързо.Това е след операцията.Нито първа крачка,нито втора ме е боляло - докторката ми каза,че имала специален начин на рязане.Много съм доволна от нея,няма нищо общо с първото ми секцио.Разхождах се както Светла от Big Brother,кляках,ставах без проблем.Но този окситоцин ми разказа играта,но само за 5мин. докато ми подействат обезболяващите.Биха ми го 3 пъти на ден в продължение на 3 дни.Аз ви препоръчвам да си искате лидол - това е опиат.От него сякаш потъваш в леглото и ти става много приятноТой е за първия ден в реанимацията,след това само на течен аналгин или свещичка профенид.Не знам как  е в София ,в Русе е така.Но от форума съм чела,че прибирането на матката при второ раждане е по-болезнено,както беше при мен.
lia25 ,danielad и аз смятам като ClanG, че секциото е по-цивилизования начин на раждане.

# 201
  • София
Да, Даниелче, сигурно са колики.  Те са си толкова индивидуални за всяко бебе.  Да ви кажа за памперсите - аз бях купила един пакет от 10 съвсем обикновени и ги дадох тях.  Уж ме записаха, че са по-малко, но после никой не ми иска още.  А и наистина няма смисъл да са на Памперс или друга по-хубава марка, защото те не отиват директно за вашето бебе, а се отваря един пакет и се кара наред.
Бети, ако си във ВИП не е така. За всяко преобуване,като взимат бебето ти искат 1 памперс и него слагат, понеже аз съм разповивала Никол /да видя не е ли за смяна памперса/, с този,който съм дала е била.
maiche, в София не бият окситоцин за прибиране на матката. В реанимация дават диазепам /вечерта/, а през деня течен аналгин. Това само в реанимация, после те питат искаш ли обезболяващо, аз не съм искала и не знам какво дават, но предполагам пак течен аналгин.

# 202
  • Бургас
Вержи ама наистина ,  Колко дена седя в болницата , стори ми се много малко, много сте бързи бре, вие като по учебник с малката писанка. Чакаме да разказваш.
Ох незнам така като гледам мамите дето пишем  и сме 2 в 1 на пръсти се броим, почнах да си мисля, чепо някое време само аз ще остана. Хем  искам бебо да си изчака термина, хем като ви чета и благородно ви завиждам за щастието, което сте изживели. Понякога даже влизам в албумчето с беборанчовците, гледам снимчици и се улавям как усмивката ми не слиза от лицето.

# 203
здравейте декемврийски мами и аз да се похваля родих здраво и много красиво синче Мартин на 06.12,  3.600 - 50см а терминът ми беше за 11.12 

# 204
Честито на всички нови мами,да са им живи и здрави бебоците!

# 205
преди малко в 13.10 мама milenah е родила момиченце 4.100кг. със секцио, да расте весела и щастлива за радост на мама и татко

# 206
  • Варна
ето ни и нас с едни от първите ни снимки  Mr. Green тея дни ще кача и другите  Peace

http://snimka.bg/album.php?album_id=80133&photo=29

и един кратък разказ че е време за хранене  Wink

в петък нали трябваше да ходя на тонове сутринта и вечерта да ме приемат в 20:00 за предизвикване.
та в четвъртък се хванах и изчистих за последно и ме хванаха контракции ама си викам то е от претоварване  Wink легнах си и се наспах.
в птък сутринта ставам в 9:30 да се приготвам за преглед. почнаха ме едни контракции по-силнички и викам чакай да вляза да се изкъпя като хората че може да ме приемат по-рано ако се окаже че имам разкритие (което хич не ми се вярваше)
едва си довърших душа от котракции  #Crazy
отивам в болницата и хоп - 4см разкритие  Shocked
и доктора вика айде багажа и горе в предродилна  Shocked
12:00 - качиха ме,прегледаха ме, направиха ми клизма и след това получих истинските контракции  #Crazy повярвайте ми няма как да се сбъркат!!!! Naughty
поисках си епидурална признавам  Embarassed сложиха ми катетъра изчакаха разкритието да стане 5см и ме дрогираха  Mr. Green после нещата се развиха много бързо до родилна зала и с няколко напъна за 20 мин изплака малката рошла  Mr. Green
даже епизиотомия нямам само 3 вътрешни шева  smile3534
ако не беше упойката щях да хукна веднага ама не си чувствах краката  Mr. Green

вече почти ми изтекоха лохиите, чатала ме боли леко като сядам ама се преживява  Wink
чакам кърмата да ми  дойде че не и стига коластрата и се дохранваме  Sad много е лакома
в болницата много рева  ooooh! сега ще видим в къщи като е под постоянен надзор как ще е  Wink
засега спи откакто сме се прибрали  Thinking

# 207
  • Düsseldorf
Да ти е жива и здрава сладурката Лора, Вержи!  newsm51
Ама тя с много буйни коси бе! Ти имаше ли много киселини по този повод да попитам? Щото мен вечер направо ми изгаря стомаха   33uu, и всички ми казват, че явно с коса за плитки ще се раждаме....
И много бързо са ви изписали наистина, супер! Бързо възстановяване на теб и до скоро писане! Щом си тук мога да те ползвам за щъркелче, нали? Да се надявам, че скоро ще се наложи де.... Simple Smile Пак няма изгледи, хем до сега бяхме на разходка в парка.... smile3539

Все се каня да питам и вас и лекарката, и все забравям.. Имате ли проблеми с изтръпване на пръстите/рецете? При мен се появиха отдавна, и доколкото знам си е нормално, както отичането на краката. Обаче напоследък това взе да взима неподозирани размери - от 1-2 седмици почти не си чувствам пръстите, толкова са изтръпнали непрекъснато, че почти нямам тактилни усещания.. Нещо средно между това да са ти измръзнали и да си се ударил силно с чук по пръста - нали после известно време не си го чувстваш. Ей така ми е непрекъснато, чак ме болят от изтръпнало. Вчера изпуснах една чиния. Ужасно е! ... Отделно нощем изтръпва цялата ръка и се будя и намам сили да се размачкам, понеже и другата е изтръпнала...  newsm12 Не знам какво да правя...

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 16:46 от alex_shu

# 208
  • София
Вержи, малката е страхотна! Hug

# 209
  • София
Добре дошли на мамите отново  bouquetВерджи ти верно-кога отиде кога с малката се прибра LaughingМного е сладка и много рошава Heart EyesВиж значи чакането си е струвало,радвам се че ти е минало толкова бързо раждането и без поражения LaughingАлексШу кисилините не са от косичката и аз си мислех че е от тях преди Embarassed,ама не е.Момичета днес имам имен ден-почерпете се Laughing

Общи условия

Активация на акаунт