Студенти в Нидерландия - 15

• 71 439
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Дерматоложката на синът ми му изписа рецепта, ще я снимам за да му я изпратя, но мислите ли, че има вариант да си вземе лекарствата?
Вариант за изпращане с куриер мисля, че няма.

# 196
Дерматоложката на синът ми му изписа рецепта, ще я снимам за да му я изпратя, но мислите ли, че има вариант да си вземе лекарствата?

Аз съм чела, че децата си взимат лекарства с българска рецепта. Нека да пробва.
Вариант за пращане на лекарства мисля, че са Арамекс.

# 197
Дъщеря ми така си е взимала лекарства, така че не мисля, че ще има проблем. Изписаха й рецепта с генеричното наименование на лекарството, сканирах я и я пратих по мейл. Показала я в аптеката й са й дали лекарствата без проблем.

# 198
охлювчетоо, не се тревожи.моят син си взема непрекъснато така медикаментите , дори няма хартия.Показва само  написаната от мен рецепта  снимана на телефона си .Попитали са го  само кой му го е предписал и той е казал ,че съм медицинско лице.Сега дори когато нямат същия медикамент при тях/под това название  както в БГ/просто му дават друго което имат там.Но трябва да знаете кое е активното вещество на медикамента  на всяка опаковка  с малките букви отдоло под търговското наименование.

# 199
Благодаря, момичета:)
Акнето му екскалирало зверски, и ми се иска веднага да започне лечение.

# 200
Благодаря, момичета:)
Акнето му екскалирало зверски, и ми се иска веднага да започне лечение.
Причини има много-стреса ,храната ако щеш и влажния климат.Ако може да спазва поне  диета  докато  почне същинското лечение ,ще е от полза.
https://www.doctoronline.bg/articles/3971/Doc-Jana-Kazandjieva-Dieta-pri-akne

# 201
Влагата е голям проблем в случая.   Дано свикне организма и на това.

# 202
  • гр. София
Мами, до никъде не стигнах с TOESLAGEN...
Задължително ли нидерландска банкова сметка трябва да има дъщерята?
Не използвам превод на английски език, но ми съобщава че лицето не живее в Нидерландия и не мога да продължа напред...
А в секцията Моето домакинство ми изписва системата точния й адрес в Хага.

# 203
  • La casa de Mickey Mouse
Холандката банкова сметка е задължителна за помощите. Може би за това не ви приема апликацията

# 204
  • София
Здравейте,
Моля ви за помощ с информация за възможности за подготовка за изпита в ТУ Айдховен. Знам, че след 15 януари на кандидатстващите им изпращат от самия университет материали, но нещо допълнително, което дотогава може да решава.
Не съм сигурна и каква форма на подготовка може да търсим и ще е по-полезен - учител, учебни материали, други материали...
Ще съм благодарна за всяка насока.

# 205
Мами, до никъде не стигнах с TOESLAGEN...
Задължително ли нидерландска банкова сметка трябва да има дъщерята?
Не използвам превод на английски език, но ми съобщава че лицето не живее в Нидерландия и не мога да продължа напред...
А в секцията Моето домакинство ми изписва системата точния й адрес в Хага.
Мисля, че вече го бях казал, но пробвахте ли с по-късна дата?

# 206
  • София
Здравейте, питам чисто информативно, защото все още има 2 години до кандидатстване на дъщеря ми, но колко реалистично е да очквам да си намери работа първите месеци от заминаването й и да си поеме по-голяма част от издръжката там?
Изобщо възможно ли е, моля споделете опит, защото на теория е едно, особено в нейните очи, но като ви чета не е така лесно и гладко всичко и май си трябва сериозна финансова подкрепа от семейството.

# 207
Здравейте, питам чисто информативно, защото все още има 2 години до кандидатстване на дъщеря ми, но колко реалистично е да очквам да си намери работа първите месеци от заминаването й и да си поеме по-голяма част от издръжката там?
Изобщо възможно ли е, моля споделете опит, защото на теория е едно, особено в нейните очи, но като ви чета не е така лесно и гладко всичко и май си трябва сериозна финансова подкрепа от семейството.

Според мен е неправилно мисленето.
Чудесно е, че се сещате 2 години предварително - през тях можете да спестите пари за да помогнете за обучението на детето.
Следването в чужбина не трябва да е самоцел, а с идея добро образование. За такова е необходимо добри условия, спокойствие и време.
Вие питате дали човек ще си намери бързо обща работа в Нидерландия, не следва това да се приема като предмет на тази тема. Нека децата сами да преценят на по-късен етап могат ли и да работят по малко, но ми се струва лоша идея да заминават с цел номер 1 да си осигуряват живота и издръжката.
Това не е заяждане, а просто мнение - по-добре образование в България ако не може да се осигурят добри условия за образование в чужбина.

# 208
  • Sofia
...май си трябва сериозна финансова подкрепа от семейството.
За съжаление, трябва. Моят син е първи курс, дисциплиниран е с финансите, успяхме с общежитие и добър наем. Въпреки това, разходите са доста по-големи от планираните на база предварително проучване, заради промените в цените.
Второ и аз мисля, че детето, трябва да има спокойствието да учи, поне първата година без финансов стрес и допълнителен ангажимент.
Не ви обезсърчавам, напротив, проучете добре възможностите си, включително и за помощ, специалности и желан университет.
Но не е добре да сте перманентно "на косъм".
Лесно ще си намери работа. Не е в това въпросът. Аз лично се противя на идеята моето дете да започне работа преди 3-ти курс.

# 209
Подкрепям с две ръце мнението на код. Синът ни замина осигурен, но егото му беше повече и реши, че ще учи и работи за да ни докаже, че може сам. Е да , ама в първи курс две дини под една мишница му бяха супер много. За протокола учи в изследователски университет и програмата му е доста натоварена. От тогава работи летата, не се прибира, но доказва на себе си и на нас, че може да се справя и сам. Помагаме финансово само ако си поиска.

Общи условия

Активация на акаунт