пюре в микровълнова

• 6 077
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
"Предимства на микровълновата печка

Микровълновата печка спестява много време при размразяването, притоплянето и приготвянето на храната. Тя спестява и електроенергия в границите от 50 до 80 %.

За какво може да използваме микровълновата печка?
1.   Размразяване на хранителни продукти и готови ястия (фабрично или домашно приготвени). Това става за много по-кратко време в сравнение с размразяването при стайна температура.
2.   Подгряване. Притоплените ястия имат вкус на току-що приготвени.
3.   Приготвяне на супи, сосове, ястия, сладкиши, напитки.

Основното предимство на микровълновата печка е, че благодарение на краткото време за приготвяне в голяма степен се запазват хранителните вещества, витамините и минералите в продуктите. Ето защо тя е много подходяща за приготвяне на диетични и детски храни. "

Имам и разни полезни таблици за микровълнова фурна, улесняващи работата при притопляне, готвене и размразяване. Ако на някой му притрябват, ще му ги изпратя.

# 16
  • До хладилника, който обичам
Цитат на: Mila77
Чета, моля те сподели ако ти се пише, как ги приготвяш в МВ пюретата.

Чета аз не съм, но мога да кажа как ги правех пюретата в МВ аз. Нарязвах на малки кубчета зеленчука (или зеленчуците), в стъклена купичка с капак с малко вода и хоп - в МВ. Ако зеленчуците се варят различно време (примерно картоф и спанак), първо по-бавния зеленчук, после двата заедно. После със същата вода пасирах.

# 17
Цитат
Къде го чте това? Я дай повече инфо.

Cheta,
обещавам да си изровя вестника и да препиша статията!

# 18
  • София
Цитат на: k_mamma
"Предимства на микровълновата печка

Микровълновата печка спестява много време при размразяването, притоплянето и приготвянето на храната. Тя спестява и електроенергия в границите от 50 до 80 %.

За какво може да използваме микровълновата печка?
1.   Размразяване на хранителни продукти и готови ястия (фабрично или домашно приготвени). Това става за много по-кратко време в сравнение с размразяването при стайна температура.
2.   Подгряване. Притоплените ястия имат вкус на току-що приготвени.
3.   Приготвяне на супи, сосове, ястия, сладкиши, напитки.

Основното предимство на микровълновата печка е, че благодарение на краткото време за приготвяне в голяма степен се запазват хранителните вещества, витамините и минералите в продуктите. Ето защо тя е много подходяща за приготвяне на диетични и детски храни. "

Имам и разни полезни таблици за микровълнова фурна, улесняващи работата при притопляне, готвене и размразяване. Ако на някой му притрябват, ще му ги изпратя.

Много полезно инфо. Мерси!  Sunglasses
Но за таблиците и т.н. то няма ли си в упътването на всяка печка как става нещат?

# 19
Цитат на: cheta
и готвя пюретата в МВ футна.
Горвенето в нея става за много по-кратко време .

Чета, моля те сподели ако ти се пише, как ги приготвяш в МВ пюретата.

Ами горе-долу по един и същ начин.
Слагам продуктите в една купичка/от тези керамичните, приличащи на големи чаши с дръжка/, сипвам малко вода/не много, защото изкипява/ около 2 пръста и слагам на 40% за 10-15 минути. След като изтече времето проверявам как са и ако са още малко сурови, доливам още малко вода/защото обикновено е поизвряла/ и пускам пак на 40% за около 5-10 минути.
После вадя, намачквам, сипвам в купичка и давам.
В общи линии така правя всичи пюрета.

# 20
Цитат на: Yanche
Не смея да топля в микровелето точно защото си спомням че съм чела някъде че се губели витамини и т.н... но на повечето места които чета за МВ пише че не се препоръчва да се топли така защото се стопляло на пластове... е добре де питам се а като се разбърка преди употреба няма ли да стане?!  Thinking Е явно става...

Става как да не става! Винаги съм топлила водата за млякото там  Simple Smile  Разбира се добре се разбърква после, ама млякото и без това го друсаш с шишето. Wink

# 21
  • София
Чета, благодаря ти за отговора. Но моята МВФ няма такива проценти, те за какво са. Аз имам бутан за избор на ватове. Дали става въпрос за едно и също нещо? И как се съпоставят,ако да. Освен това няма грил. Но предполагам, че това няма значение. Всъщност ще взема да пробвам, пък  ще видим какво ще излезе Simple Smile.

# 22

Много полезно инфо. Мерси!  Sunglasses
Но за таблиците и т.н. то няма ли си в упътването на всяка печка как става нещат?

Не знам, в мойта нямаше и се наложи да си намеря в последствие такива:
Таблица за размразяване на храни от фризер
Таблица за приготвяне на ястия
Таблица за притопляне на ястия

# 23
  • София
Става как да не става! Винаги съм топлила водата за млякото там  Simple Smile  Разбира се добре се разбърква после, ама млякото и без това го друсаш с шишето. Wink

аз я кърмя и става дума за кърма а не адапт. мляко, но предполагам че няма занчение... ако има моля да ми кажете.
понякога когато я оставям на майка ми или я гледа таткото я хранят с шише и трябва да стоплят млякото и аз ги бх инструктирала в топла вода... щото си мислех че в МВ не става... повече няма да ги мъча хорицата  Twisted Evil

# 24
Чета, благодаря ти за отговора. Но моята МВФ няма такива проценти, те за какво са. Аз имам бутан за избор на ватове. Дали става въпрос за едно и също нещо? И как се съпоставят,ако да. Освен това няма грил. Но предполагам, че това няма значение. Всъщност ще взема да пробвам, пък  ще видим какво ще излезе Simple Smile.

Да процентите са всъшност намаление на мощността. Моята е 900 вата. Тоест 40% при мен са 360 вата. Имам 100%, 80%, 60%, 40% и 20%, 20-те са за размразяване.
Слагам на по-малък процент за повече време, за да не ми изкипява манджата  Simple Smile  а и така през времето на почивка се разпределя температурата, защото при нагряване най-бързо, най-висока Т достига водата.

Моята има грил, но той за пюрета не ти трябва. Аз на него пека само филийки. Wink

# 25
аз я кърмя и става дума за кърма а не адапт. мляко, но предполагам че няма занчение... ако има моля да ми кажете.
понякога когато я оставям на майка ми или я гледа таткото я хранят с шише и трябва да стоплят млякото и аз ги бх инструктирала в топла вода... щото си мислех че в МВ не става... повече няма да ги мъча хорицата  Twisted Evil

И кърмата можеш да я топлиш или размразяваш спокойно. Не знам със завирането как стоят нещата, но надали ти трябва кърма с Т 100 градуса  Simple Smile

# 26
  • София

И кърмата можеш да я топлиш или размразяваш спокойно. Не знам със завирането как стоят нещата, но надали ти трябва кърма с Т 100 градуса  Simple Smile

Sunglasses определено не ми трябва  Sunglasses
моята МВ има от 10 до 100 % и сега трябва да изчисля на колкод а ги готвя тези неща вътре... запореден път се убеждавам колко много е полезен форума  newsm20

# 27
Благодаря ви момичета! Успокоихте ми съвестта. А аз си мислех, че съм калпазанка дето топля храната на бебо в МВ.

# 28
И аз топля пюретата в МВ.Преди няколко месеца кърмата,а по-късно  водата за адаптиранот мляко.А сега и храната от кухнята.
Макарче също една от майките ми разправяше че не било хубаво.Казваше че са се отделяли вредни вещества за бебето.Ама за мен това са глупости самия принцип на МВ е че кара частиците на яденето да се трият една в друга и се затоплят поне доколкото си спомням (трябва да отворя дебелите книги да проверя)
Ама си е улеснение.Няма да висиш до котлона 30 мин по-рано да се затопли водата пък да сложиш да притоплиш яденето.

# 29
Не се отделят вредни вещества, а вредно излъчване. Идва от магнетрона, но пък той все пак е обезопасен поне частично. Освен това излъчването не е в печката, а извън нея, така че не влияе на храната.
Номерът е докато е включена да не лежиш върху нея  Wink

Общи условия

Активация на акаунт