Касиер на блока - иновативни идеи!

• 1 346
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте,

Станах касиер на блока и се чудя как да си опростя работата от гледна точка на попълване на квитанциите, които трябва да давам всеки месец на всеки заплатил таксата.

Както знаете, пише се в една индигова книжка. Мисля си дали няма някакъв начин всичко да се напечата предварително (име, апартамент, за кой месец се плаща и т.н.), за да не се налага да се пише на ръка.

Моля, ако някой е разбрал/измислил/приложил някой хитър начин и е улесненил работата си, да сподели. Ще бъда много благодарна за всякакви идеи.

Благодаря и спокойна вечер! Blush

# 1
# 2
Има начин. Индиговите книжки са просто примерни документи, съвсем спокойно можеш да си накълвеш информацията в ексела, принтираш в 2-3 копия и разнасяш само за подпис.
Минус са разходите са хартия (един топ в момента е 12-13 лв) и евентуално печат, ако нямаш принтер у вас.

# 3
Ние сме с професионален домоуправител. Касиерът носи тефтер/ кочан, в който са вписани име на собственик или наемател от всеки апартамент и сумата според броя членове. Даваме парите и се подписваме на бланката срещу името си.

# 4
  • Русе
Както каза Нарцис правя аз. Таблица на хартия и всеки се разписва срещу името си, когато плати. Не издавам приходна квитанция на всеки. Чак толкова не съм благородна. После нанасям приходите и разходите в е-таблица, която е видима за всички съседи. За 13 години никой не прояви интерес към таблицата, за отчет, дали всички са платили или не съм изхарчила парите по барове Simple Smile 
Абсолютна незаинтересованост от тяхна страна и затова и аз не се старая много, много.

Иначе на другите ни жилища проф. домоуправител ни издава приходни.

# 5
  • Майничка
От години всичко пишем в една касова книга и всеки се подписва при плащане. Една книга ни стига за 6години.
Последните 7г. нанасям всичко в екселска таблица, която всеки може да види.

# 6
Много ви благодаря. А как споделяте екселската таблица с всички? Качвате я на Google drive ли?

# 7
  • Майничка
Да, моята всъщност е стара екселска, в която от няколко години работя през гугъл. Пуснала съм през вайбър линк с права за гледане.
Друг вариант е веднъж месечно да правиш снимка на екрана и да я пращаш на мейлите или в група.

# 8
  • Русе
Същото като Гаргамела.
Отделно имаме вайбър група и там им пиша любовни обяснения Simple Smile.
Моите си мислят, че съм на щат във ВиК, Топлофикация и Енергото.

# 9
Един познат, който е домоуправител и касиер, се е пищисал от гонене на съседи и подписи и е открил банкова сметка на блока. Раздал им е номера на сметката и всеки си внася.
Simple Smile

# 10
Благодаря Ви! Ще взаимствам идеи, бяхте много полезни!
Приятен петъчен ден и предстоящ уикенд на всички! Simple Smile

# 11
  • Русе
И ние имаме сметка. Много е удобно за тия, които не живеят в блока. От живущите само трима превеждат, но стигат за да се плащат сметките, пък и аз внасям всеки път като събера определна сума.

# 12
Сметката на входа на името на физическо лице ли е?При превод също има такси.За поддръжка на сметка също.Това са още допълнителни разходи.
Иначе идеята е супер.Но не всеки би плащал и по банков път.

# 13
  • Русе
На физ. лице е, да.
Сигурно е така за таксите, затова имат избор Simple Smile

# 14
  • София
Ние имаме сметка на етажната собственост в ДСК.Месечна такса обслужване беше 10 лв,но спестява разправии

Общи условия

Активация на акаунт