Абонаментни кутии в България - Тема 26

• 54 296
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
На мен ми изглежда добре изданието на Кибрит, скъпичко е, но ако са хубави продуктите ще си заслужава.

Скрит текст:
Само не мога да се съглася с мненията, че произведените тук продукти трябва да са по-евтини от вносните и този спор го водя през има няма два ни в социалните мрежи някой като покаже някакво сирене снимано в Германия как струва 1 евро и тук как струва 5 лв. Ами просто малък пазар, малки обороти, по-високи цени.

Едно е немски концерн да изплюе един милион бройки от крем, който идва евтин, друго е Shimani да направят я има я няма 1000 крема за цяла година примерно. Даже не ги бях чувала преди. Никъде не съм им срещала продуктите физически.

Едно е 6 милионна България да купи сирене и друго е 67 милионна Великобритания. Аз ако съм търговец ще дам по-добри отстъпки  на този, който ми взима по-голямо количество. Същото се отнася и за суровини.

А Кибрит с едно лимитирано издание на по-висока цена според мен пак си правят нужния оборот и без ние да им взимаме кутиите. Може пък да искат да слагат по-хубави продукти, а да не могат да ги взимат на ниски цени.  

Ще чакам още малко за кутия.

# 646
Ами сигурно новата политика на Кибрит е да се насочат към по-платежоспособна целева група - с по-висока цена на кутиите, по-малко на брой такива, съответно с по-малко разправии по опаковане и изпращане.
А  и в сравнение с миналата година, цените на всичко скочиха много. Самите картонени кутии също са доста по–луксозни и скъпи.

Също препоръчвам Бг бокс.

# 647
Ами сигурно новата политика на Кибрит е да се насочат към по-платежоспособна целева група - с по-висока цена на кутиите, по-малко на брой такива и съответно по.висока печалба за тях с по-малко разправии по опаковане и изпращане.

И по темата - също препоръчвам Бг бокс.

На мен пък BG Box засега с нищо не са ме впечатлили. Може би веднъж избухнаха с онова олио на Saffre, което така и не можах да взема, но останалото им изглежда като продукти от магазин за по левче или в най-добрия случай от Елитис. Да си купувам кутия за продукти тип Рефан  - не, мерси!

# 648
Нали се сещате, че по-платежоспособна група е обичайно от хора, които си купуват доказани марки.
Идеята на абонаментните кутии е съвсем различна.
Да предлагат някакви често неизвестно марки уж за “по-отбрана” клиентела не е аргумент, който да минава в случая.
Да си припомняме ли, колко коментарите има “не бих си го купила на реална цена”, защото често цените са изкуствено заеишени да оправдаят уж някаква отстъпка. Вече и отстъпка няма.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 17:34 от Tsugumi_

# 649
Във Фейсбук пак трият коментари, и искрено ме забавляват с въпросите си към клиентите "Какво имате предвид, че сме избягали от идеята на тези кутии" Joy
Явно и те не знаят каква е основната идея на това, с което се занимават.

# 650
“Кибрит” имат много агресивна рекламна кампания по принцип и не ме учудва, че се трие, но да се правят на луди, не е сериозно. В случай, че наистина не знаят, за какво иде реч, може би ще го разберат по трудния начин, когато продажбите им силно спаднат. Аз от години не ги купувам точно заради факта, че се самозабравиха, правейки клиентите си на наивници, които биха ги следвали при всякакви цени.

# 651
Каквато и да им е идеята, аз мисля, че я спазват до голяма степен. В крайна сметка всеки месец имат достъпно издание. Забелязвам, че лимитираните им издания експериментират с по-скъпа козметика и тестват друга аудитория. Аз пък съм окей да виждам подобни експерименти. Няма да си ги купя на този етап, но нямам против да се развиват с марки, които харесват.
Скрит текст:
Една от любимите ми групи наскоро пусна албум толкова далеч от "оригиналната им идея" и тяхната идентичност, но на мен много ми хареса и те самите казаха: "Не сме същите хора като преди 10 години да правим едни и същи неща. Не искаме да ставаме по-големи, искаме да станем по-добри, да правим музика, която искаме да слушаме." На мен ми хареса.

Иначе за коментарите е мега тъпо. Не обичам брандовете, като започнат да трият коментари.

# 652
Козметикс България са пуснали кутия на др Дерм. 5 пълноразмерни продукта за 50 лева. Описание в линка долу

https://www.cosmeticsbulgaria.com/product/celebrate-beauty-box--dr-derm/

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 21:37 от С.Г.19

# 653
Точно идвам да кажа, че благодарение на спестеното от Кибрит (които доста наглеят в отговорите си във Фейсбук) , купих 2 кутии на dr. Derm, че и остана за бутилка уиски.

# 654
О, изобщо нямах предвид идеята ИМ, а идеята на абонаментните кутии.
Ако желаят да се развиеат по техен специален “път”, да не се обявяват за абонаментна кутия.

# 655
  • USA
Майка ми много си хареса кутията на Goodbox,но тя не е човек с големи претенции откъм козметика и каквото й дадеш,си го ползва без да мрънка и почти винаги е доволна.

Kибрит са свободни да слагат каквито си поискат цени. Напълно разбирам,че разнообразие е нужно и трябва да предлагат както кутии за 200 лв,така и такива за 40 лв.Въпроса не опира до парите,а до съдържанието.
Орфиъс определено не си заслужаваше,но коледната им лимитка изглежда добре въпреки,че е 140 лв.
Друг е въпроса дали продуктите и марките(за мен напълно непознати освен Дървената лъжица) си оправдават тази сума.

# 656
Зачетох се в коментарите още като пуснаха кутията и мисля, че не трият, но отговорите на Кибрит са леко иронични. Има много разумни коментари, за клиентките говоря. Но има и такива, които пишат откровени глупости , искали пилички и ножички за нокти... ужас. Аз бях на косъм да поръчам, мисля, че можех да го уредя с домашните любимци, вместо да се чудят какво да ми подаряват Но масла за тяло имам, маски за лице също много...а Мазило ми беше топ желанието, предпочитах тонера дори пред маска. Няма да я поръчам, ще си купя едни обувки от Габина и това е.

# 657

Нося 39 номер,заспаха ми чорапите 😀🥳
Все още нищо др не съм пробвала може би утре

# 658
Трият, трият... Само като погледнеш, че за тази кутия има уж 65-70 коментара, а намираш 15 отдолу, + тази на Орфеус имаше около 90, а реално са оставени 20-тина, и ти става ясно, че се трие яко.

# 659
Разбира се, че могат да слагат каквито си искат цени.
След това търсенето ще покаже, до колко са можели да си го позволят.

Общи условия

Активация на акаунт