Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 408
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
От мен също глас за зелената 😊чисто практичен.

# 376
  • София
Много ви благодаря момичета. Ние също сме за зеленият, но понеже ще се отопляваме с климатици и се опасявахме, че ще е студен пода и решихме да разгледаме и червения вариант, а оранжевият е предложението на майстора Simple Smile

# 377
Е, с пантофи ще е ок.Simple Smile

# 378
От дясно погледнато до зелената линия се предполага , че е зона в която няма да се заседяваш за дълго 😉 за мен е важно да е устойчива и лесна за поддръжка тази зона понеже двойно по- често ми се налага почистване.

# 379
Имам тези снимки под ръка. Подобна ситуация. Ако ги бяхме продължили от коридора директно в хола сякаш той щеше да доминира и все едно продължаваше и в самата кухня. За съжаление не намирам в момента наредените на сухо плочки, които продължаваха директно напред. Т.е. избрахме варианта показан с червената линия.  Коридорът спира при вратата на хола и почва ламинат.

Тук при вас обаче има остров и ми се струва, че ще стои малко странно стъпил наполовина върху двата вида настилки. Ето как би изглеждало.

Дано да помага нагледната визуализация.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 10:55 от drago_2008

# 380
Всички тези заигравки с линиите няма да се виждат заради острова и ще е по-скоро странно помоему.

# 381
1.Какъв цвят да са-светло синьо като от килима и бежаво като дамаската на столовете
2. Каква да е структурата на пердетата-блекаут едно като сатенирано(но възможно най-известно,не лъскаво) или структурирано.
Това ще стои най-добре, ще даде илюзия за голямо пространство и ще прикрие недостатъците на обстановката като многото чупки и кухнята, и ще намали усещането за нехармоничност.
Скрит текст:
Сини пердета ще имат обратен ефект, особено в по-тъмен цвят. Същевременно текстурата на пердето ще го  прави различно и няма да има "сливане на под и стени". На други снимки комбинацията с тъмно синьо може да стои по-добре но точно в показаното помещение не мисля че ще е така. А после вече добавяне на цвят става с много неща, повечето вероятно вече присъстват и под формата на вещи в стаята, все пак не е празно като в снимка от списание. А и всичко в кухнята ще се вижда и вече са ти много "добавени цветове". Винаги може да добавиш растения, нещо по стените и т.н.
[/quote]

# 382
Здравейте , и аз исках светло ,но ме притеснява да не се слее под ,дървени части.
Прилагам мости от платовете,като тъмното е на дивана ,а светлото на стола.
Ще кача и картел на платове за пердета.Кои според вас са по-подходяшщи(гладки или структурирано)

# 383
  • В заешката дупка
Аз също съм за светли пердета. И даже доста по-светли, № 53 или 50 от показаните, примерно. Една от причините вече беше казана от Ефибуш - така няма да се накъсва пространството, а по-плавно ще се преминава към кухненската част. С тъмни пердета ми се струва, че ще стои “отрязано”.

Другата е че светлите пердета създават повече простор. Лятото ако през прозорците директно напича, е по-добре светли, отколкото тъмни пердета, също. Аз съм привърженик на по-тежко падащи пердета, които да не са блекоут обаче. Трябвя да пропускат светлина. Ленът за мен е иделяният материал. Ако е много скъпо - някаква смес с лен или нещо което да наподобява.

# 384
Запад е и затова мислих да са блекоут.Ленът не се ли мачка доста ?Не съм имала такива и ми е любопитно?

# 385
  • В заешката дупка
Ленът се мачка доста като е дреха. Като пердета не чак толкова много, но няма да са перфектно гладки. Аз имам ленени пердета и мен не ме дразнят леките “несъвършенства”, напротив в това е чарът. Но ако някой иска перфектно изгладени пердета, може би ленът няма да е за него. Но има и смеси разни от лен с други материали, които са по-устойчиви на мачкане.

# 386
Запад е и затова мислих да са блекоут.
Защо са ти блекаут в хол? Едни плътни пердета са достатъчни да не ти блести слънцето.

# 387
Не мога да отговоря.Мисих си ,че като в запад ,висок етаж и няма сграда да пази сянка това е по-добре.Сега сме я друг апартамент и западната стая е ад лятото.Блекоута не отблъсква ли слънцето и с това предполага ,че няма да е толкова топло.

# 388
  • Майничка
Може да не е толкова топло, но ще е тъмно. Т.е., ще ти трябва допълнителен източник на светлина, за да виждаш.
Е, ако си правите домашно кино има смисъл, но иначе едни външни щори вършат повече работа от блекаута.

# 389
И  външни искам ,но направих една глупост.Поръчах прозореца,като две от крилата се отварят ,а другите не.Не знам как ще се почистват и тов малко ме възпира за сега.Мъжа ми иска външни ламелни ,но нямаме много отзиви за тях.

Общи условия

Активация на акаунт