Любители на котки - Тема 178

• 28 100
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • Крайбрежен район
Ще излезе, няма да стои там вовеки. Моята шефка си взема малко котенце. Скрило се изплашено зад хладилника няколко дни. Търсили го, викали го, докато разберат къде е....То мъничко като мишле. Шмугнало се там и кротува. Накрая го оставили намира. Да видиш една нощ като огледало как самичко си намерило храната, намерило си тоалетната и оставило подаръци вътре, даже играчките си намерило и поиграло.
Малко по малко ще се приспособи към новия дом и стопани.

# 271
Днешната фотосесия му се стори досадна, накрая се закри с лапи 😂
Скрит текст:

Скрит текст:

# 272
Ние ходихме на разходка, върнахме се и нашият новодомец пак си е зад телевизора. Обаче е пишкал в новата тоалетна, намерил си я е значи. Довечера ще пека пиле и ще му оставя малко месце до масата, пък дано излезе извън скривалището.
Ще се успокои. Докато спите ще разглежда къщата и накрая ще я придобие 😁 ние взехме Зе на почти 4 месеца от семейство, което не можеше да се грижи за него.  Първата седмица се криеше в чекмеджето в банята. Не ни хареса изобщо 😁 Сега не е по социален, но идва да го храня и спи при нас. Британките не се славят като социални и любвеобилни. Дано по- бързо свикне с новия дом. Как се казва този господин?
 Мен Зе ме буди всяка сутрин в 4.30, после в 5.30 и аз повече не мога и да заспя. Добре,че вечер ме слага да спя към 21. Застава на вратата на хола и започва да мяучи, за да си лягаме.
Ох, много го обичам този темерут ❤️

# 273
Ние ходихме на разходка, върнахме се и нашият новодомец пак си е зад телевизора. Обаче е пишкал в новата тоалетна, намерил си я е значи. Довечера ще пека пиле и ще му оставя малко месце до масата, пък дано излезе извън скривалището.
Щом е пишкал, явно и вода е пийнал. Не го закачаюте, трябва му още време да се пребори със стреса и да свикне с новата къща и новите стопани.

# 274
Само да кажа,че това,което пишете за британците,не е верно.Финдъс беше най-разкошния котарак!
До характер е Е,бенгалите на АнМари са социални,моята е темерут.
Късмет! Каквото улучиш😊
И за пилето-без подправки😊

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 20:25 от red soul

# 275
  • София
Стресираният пухкав младеж се казва Едуард. Всъщност от вчера се казва така, преди това е имал друго име и друг дом. Усещам една топка в стомаха, когато се сетя колко щастлив и дружелюбен ни посрещна в стария си дом, а сега колко е нещастен зад телевизора. Но хората просто искаха да се отърват от него. Така и не разбрах причината. Котето си е обичало дома и стопаните, а сега се чувства нещастен вкъщи, където е желан и обичан.

# 276
  • София
gabiplus, като студентка наследих куче и котарак. Стопаните заминаваха в чужбина. Котаракът беше на 1г. Когато беше притеснен се плюнчеше. Гушках го, намокри ми цялото яке, все едно дъжд ме беше валял. До нас беше вкопчен в мен.
Не помня първите му дни, но беше щастлив господар на дома.
Бяха го кръстили Спас. Не му сменихме името. Та стресирах приятелите си... "Спас ме чака. Ще си лягам със Спас".

# 277
Габиплюс, а дали не си знае старото име? На мен много ми харесва името Сакура, но ето, че котето не го приема и отказва да се отзовава на него. Може би по-бърза връзка ще направите със животинчето, ако го наричате по познатия му начин.

# 278
  • Крайбрежен район
Габи, представи си как щеше да се чувства ако беше се озовал на улицата. С търпение и любов ще си стане пак онова щастливо коте. Просто му трябва време. Той още не се е почувствал в безопасност. Не ви познава добре, не познава мястото. Тръгне ли да разузнава лека полека ще се превърне в царя на дома. Wear Crown

# 279
AnMary, разсмя ме със Спас Joy

Нашата пък Кари, дето дъщеря ми я взе от улицата, още първата вечер се почувства като у дома си, все едно е родена в къщи. Завзе на Ая всичките места за спане, ползва тоалетната й и се опитва да яде от купичката й. Търчи подир нея и постоянно я закача. И иска непрекъсната някой да я гушка и да и обръща внимание. Много е нахална Stuck Out Tongue Winking Eye

# 280
Шарлот,ако Сакура знаеше друго име,нямаше да го сменям.В развъдника не се обръщат с имена,явно.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 19:35 от red soul

# 281
Първо животинките са различни, второ съвсем едно е нещастно улично коте да намери дом, а съвсем различно пораснала домашна котка да загуби всичко, с което е свикнала, и да се озове на чуждо място сред непознати хора.

# 282
Ред, аз нямам упрек - много харесвам Зак и Сакура. Просто се замслих и онагледих с пример, защото сме си мини общество.

А Тери е като склерозиращ старец - разпознава си името, когато й е изгодно Simple Smile На моменти мога да се съдера да я викам, гледа ме в очите и не реагира. Явно всяко си носи характер и можем само да се съобразим с него.

И общуването им е различно с различните членове на дома. Когато дъщеря ми я повика по име, Тери издава звук, какъвто отговор на мен не дава. За сметка на това първата нощ вкъщи котето (тогава бебе) цяла нощ ме меси и ми мърка. Сега, сутрин, преди да стана, Тера каца на гърдите ми, ляга и изпълнява същото - маркирано месене и активно мъркане със завиране на муцунка в лицето ми. С друг не постъпва така.

# 283
Шарлот,точно от теб не очаквам нищо с лоши чувства Толкова фин човек си!
И аз го казах с др намерение,но понеже е он, понеже не ми се пише дълго,се разбира по-друг начин.
Имах предвид че в развъдниците не ги учат на конкретни имена,за да може собствениците им да сложат,каквото решат.
Ирина каза,че Сакура е родена с цезарово и е единственото оцеляло коте.Ветовете са били двама и са предложили,тя да се казва Илияна,от техните имена.
В тази връзка,онзи ден се сетих,че и Зак,и Сакура са родени с операция.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 20:12 от red soul

# 284
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук, ако не е се извинявам. Имам котарак на 4 г. Много е капризен на тема храна и последно време отказа да яде суха храна, само паучове. От лятото започна да губи тегло и ветеринарят, при когото го водя каза, че е защото не яде суха храна и да не се притеснявам. Вчера започна да залита докато върви и го отведохме на друг ветеринар, който му направи кръвна картина и ехограф и се установи, че има тумор на бъбрека. 5 дена сега ще му се правят вливания, за да се подобри и след тези пет дена пак кръвни изследвания, за да се провери дали лечението дава резултат /ако не дава резултат няма какво повече да се направи/. А ако дава резултат, каза че после ще обсъдим с какво ще продължим. Моля ви, ако някой от вас е имал такъв случай, кажете ми дали котките ви са се оправили. Той е само на 4 г., много го обичам, не мога и не искам да повярвам, че мога да го изгубя.

Общи условия

Активация на акаунт