Любители на котки - Тема 178

• 28 105
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро  днес сме рожденици! Момчето ми стана на една годинка! Дано е здрав, щастлив и да се кротне малко ❤️( Вчера ми е надрал любимото сако и чантата и наяде букета на една рожденичка🤣🤣🤣)

# 331
Честит пакостник! Дълги години да те радва. Вече е “пълнолетно” коте и може би ще кротне? 🎂

# 332
Честита годинка на Зеленски! Да е много здрав и радостен! Stuck Out Tongue Winking Eye (сакото кожено ли беше?) Grin

# 333
  • Бургас
Честит беладжия.
Да е жив и здрав,да остарее и побелее.
Обаче няма скоро да се кротне.
Скочи онзи ден Харко да се закача, раздърпа ми дънките.
Взех си нова четка за коса,веднъж я забравих на достъпно място,пак е изгризал шишчетата...
Гадина отвсякъде.

# 334
Честита годинка на Зеленски! Да е много здрав и радостен! Stuck Out Tongue Winking Eye (сакото кожено ли беше?) Grin
🤣🤣🤣не текстилно, но много любимо, оранжево...😔. Букета бех скрила в банята, за да не го нападне. Тръгваме на рождения ден и аз виждам че част от него липсва и си казвам, може би е бил поизсъхнал и от магазина са го отрязали. Да ама като видях,че е повърнато на плочките ми стана ясно кой е бил "магазинерът". Всеки ден някаква нова магария е измислена. Наострил нокти в новата ми дамска чанта. Разкъсал хартиена торба с нови дрехи.
Вчера прочетох интересен факт. Не знам дали сме го коментирали. Понеже Зе постоянно ме дебне да влиза с мен в банята. Стои отстрани и търпеливо ме чака да се изкъпя. Та вчера четох ,че за доста от тях банята е доста опасно място, където има вода и опасност да се намокрят( той не обича изобщо да го мокрят). Следвайки те там означавало,че искат да те опазят, да са сигурни,че си в безопасност(все пак си чистач на тоалетни и отваряч на консерви, важен си им дет се вика 🤣)

# 335
  • София
Честит Рожден Ден на сладкия Пухчо! Да слуша повече вкъщи! Парти ще има ли? Аз да попитам нещо относно храненето на моя Еди. Не иска да яде нищо друго освен гранули. И пиле му слагах с купичката, и кюфте, даже с кренвирш пробвах експериментално. Консерва, пауч... Никакъв интерес, само подушва и дотам. Яде си само гранулите и това е. Стои до нас на дивана, докато се храним и не проявява никакъв интерес към храната. Просто си лежи. Има ли нещо притеснително в това?

# 336
Честит рожден ден на Зе, да е много здрав и щастлив.
За кротуването след година, при нашата беля не се забелязва.
Габиплюс, много сладък Пухчо, явно вече свиква. За хапването, буквално завиждам. Нашата няма шанс,някой да яде нещо, а тя да не се опитва да му го извади от чинията или устата. Така че според мен е чудесно, че не проявява интерес към човешка храна.

# 337
Може да е свикнало на гранулки с предишните стопани. Няма лошо, водичка да има, гранулките му чоплят зъбките да не се натрупва плака

# 338
Честит Рожден Ден на сладкия Пухчо! Да слуша повече вкъщи! Парти ще има ли? Аз да попитам нещо относно храненето на моя Еди. Не иска да яде нищо друго освен гранули. И пиле му слагах с купичката, и кюфте, даже с кренвирш пробвах експериментално. Консерва, пауч... Никакъв интерес, само подушва и дотам. Яде си само гранулите и това е. Стои до нас на дивана, докато се храним и не проявява никакъв интерес към храната. Просто си лежи. Има ли нещо притеснително в това?
Кои са тези гранули? Принципно би било притеснително ако е кастриран. Кастрираните котаци са по-предразположени към запушвания на пикочни пътища. Яденето на само гранули води до това.

# 339
Еди май не беше кастриран. Зависи от гранулите. Моят е и кастриран, и опериран от запушване, и предразположен към запушвания. Храната, която купувам от вет, е на гранули. Вече години няма проблеми с нея.

# 340
Spring Blossom, вашата си е уринарна диета. Тяхната - каквато и марка да е, най-вероятно не е, и предвид, че ще го кастрира, е притеснително, да е научен само на гранули. За това, или трябва да го научи и на друга храна, за да няма проблеми след кастрацията или да решава проблеми с диети, след кастрацията. (Не казвам, че веднага след кастрацията ще се запуши, де, но от сега би било хубаво да помисли за храненето, за да избегне подобни рискове и проблеми). Превенция - няма лошо.

# 341
Така е, но и за паучове и пастети е хубаво да се гледа да е качествена, не само за гранули.

# 342
  • София
Еди не е кастриран за момента, но искаме да го направим.
Разгонен е, настървено се клати на различни неподходящи места и дрехи. Искам да избегнем и момента с маркирането.
Гранулите са някакви насипни от зоомагазин, препоръча ги продавачката, с високо съдържание на месо. Гранулите, които е ял до момента, са тези от Лидъл.
Не съм много наясно все още с детайлите около храненето и отглеждането на котараци, затова и се съветвам с вас тук.
Днес имаме час при ветеринаря, ще видим какво ще каже за общото му здраве и за кастрацията.

# 343
  • София
Жив и здрав да е Зе.

Аш също е унищожител на букети. Няма пресни, няма сухи, всичко под ножа.

# 344
Гранули от Лидл...? Rolling Eyes Тези хора май насила са си го гледали горкия... Пък британец, уж, породист... Ами ще трябва много да четеш, да се ориентираш, кои храни стават, кои са боклуци... Има темичка "С каква храна храните котката си?". Може да ти е полезна в избора...

Общи условия

Активация на акаунт