Любители на котки - Тема 178

• 28 103
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Благодарим от съце за поздравленията !
Храненето на Зе ми е голяма болка. Отказва да яде паучове и консерви, пие само сока и ги оставя. Пробвала съм Карни, Миамор, Life natural,brit. Изсъхват си в купата му. В събота взех Butchers Delicious Dinners пастет, само подуши и си тръгна. Ядеше извество време супите на dm, но и тях отказа. В момента яде само пастета на гурме, ако му слагам по 1 лъжичка през 2-3 часа. Знам, че са некачествени, но ми писна да давам пари на вятъра и го оставям да ги яде. Имаше период в който давах месо-пилешко и свинско( Вет каза, че свинското не е проблем и мога да го давам печено или варено). И това отказа вече. Ядеше и жълтъци няколко пъти. В събота му сложих и така си изсъхна в купата. Хапва малко гранули Хусе. И изважда всичко от устите ни. Научил ни е да се храним прави , иначе няма опазване на храната. Най обича шунка и кашкавал. Бие се за кашкавал, но знам, че не трябва да яде. Но и аз не трябва да ям шоколод , ама....Къде ми се падна такова злоядо коте, не знам

# 346
Честит рожден ден на Зе!
Да бъде много здрав и все така да унищожава букети.
Болна съм, ще пазя леглото заедно с Ушатото.

# 347
  • СИ
Поздрав за дамите и котките с едно приятно "френско-котешко" клипче...              Smile

# 348
Честит рожден ден на този пух Зеленски. Да е здрав, игрив и много щастлив. И да се радвате взаимно.
Моят Блеки също е много капризен на храна. И аз само купувам и после черпя селските котки. Да загладят и те косъма Grinning Та този Таласъм обожава Concept for life, Beauty в сос - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/konservrana_hrana_kotki/concept_for_life/789280
Може да пробваш. Даже сега в зооплюс са с 20 лв. отстъпка и пауча ти излиза 0.98 лв. Grinning

Ивекс, бързо оздравяване на теб Simple Smile

# 349
  • София
Нашите селски котки нямат претенции за храна. Каквото има, това си похапват.
Колко лидълски гранули са изяли, колко малки пилешки кокалчета и хрущяли, колко надробена супа.
А нашите аристократи са голяма работа. Simple Smile

# 350
Никакъв аристократ не е моя дрисльо Grinning Селянче си е той. Взех го в града и стана много претенциозен Grinning
Тъй че не са само аристократите с предпочитания Wink

# 351
Ще им дам едни аристократи на тях. Претърпях малка операция и нямаше как да ходя да пазарувам и да нося чанти. Предварително заредих пауч с кутии за моите 3 "циганки". Да, но свършиха и останаха само гранули. Нямаше наистина как да ида до магазин, за да купя пауч. И  те най безцеремонно ми обърнаха гръб и не искаха да ядат гранула. FlushedSatisfiedДуми нямам как съм ги разглезила тези животни. А Украинецът Зе забрави, кога го пренасяха в раница до БГ, та и фасони придава... ще се ядосам някой път и ще ги оставя четиримата гладни...

# 352
И аз съм се видяла в чудо заради паучовете. Повече от половин не му давам и само ходи и се моли, ама няма.
Понякога като ми скочи в скута да си полегне и аз го сваля, понеже правя нещо, обръща се с гръб и категорично отказва да реагира, когато го повикам по име. Пудри се и чак като му мине ме отразява. Лигльовци 😀

# 353
Честит рожден ден на Зе! Още дълги години да прави бели и да му се радвате.
И Мъри е капризна на храна. Гранули давам само качествени, но понякога ги отказва. Скоро подари на съседка почти цял пакет Аплауз. А качествени консерви и паучове категорично отказва и аз престана да давам залудо много пари. От време на време давам по някой джънк боклук.

# 354
  • СИ
Нашите селски котки нямат претенции за храна. Каквото има, това си похапват.
Колко лидълски гранули са изяли, колко малки пилешки кокалчета и хрущяли, колко надробена супа.
А нашите аристократи са голяма работа. Simple Smile

При селските котки е друго. На тъщата котараците няма нещо, което да са върнали. Всичко се омита доволно и с благодарност.
Имам една-две колежки с котки. То е голяма драма. Това не искали, онова не искали... Разнасят се торби и консерви с надеждата да похапнело нещо котето. Казал съм, ако нещо им остава от манджата, то котките на тъщата ще са много доволни.            Smile

# 355
Честит рожден ден на пухкавия Зе! Да е жив и здрав и много игрив Balloon

# 356
Голям късмет имам с мой писан. Никога не ми е капризничел за манджа. Колко години е на диета, винаги си похапва. Даже повечко, отколкото трябва… току що оглозга хрущялчетата от едно бутче - има си и той happy hour моменти 😊

# 357
  • София
И моите са си капризни. Понякога хвърлям храна.

Сипвам една консерва в купичката на Дейзи и на момците. Момичето си хапва. Момците се цупят и чакат да видят какво толкова различно има в купичката на Дейзи и ядат. Тя пък отива на тяхната купичка. Покрай нея се лъжат.
Само Дейзи май обича човешка храна и си проси от време на време, но културно.

Аз май съм писала за по-старият си котарак, от студентските ми години.
Успяваше да си отваря хладилника и крадеше наденици. Ама ги нагризваше само от едната страна. Обяснявах му да ги гризе по дължина Simple Smile
И ядеше кекс. Не можеше да оставиш кекс да изстива без надзор. Нагризваше го отгоре, в кръг.
Бойният сигнал за него беше тропане с лъжици и вилици. Не обичаше да отговаря когато го викаш, т.е. той си отговаряше, но с безшумно отваряне на устата. И ако се е скрил някъде е достатъчно да се тропне с прибори и веднага се появява в кухнята.

# 358
  • София
А как организирате грижите за котетата, когато ви се налага да отсъствате от вкъщи за седмица или повече?

# 359
  • София
А как организирате грижите за котетата, когато ви се налага да отсъствате от вкъщи за седмица или повече?
Нямах проблеми със старият ми котарак. Оставях вода и храна за целият период.
Като по-малък ми отмъщаваше, че сме ходили някъде и сме го оставили сам - ухапваше ме и после лягаше при мен да спи.

Със сегашните момци си планираме почивките с дъщеря ми... винаги трябва да има някого у дома.

Общи условия

Активация на акаунт