Любители на котки - Тема 178

• 27 420
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Много красиви котараци и мацки имате! Любимата тема сте ми, особено, когато всички са здравички и щастливи!
Искрено Ви завиждам за любвеобилните котки. Зе не обича да бъде гален, нито вдиган, чесан, ресан и каквото и да било подобно. Спи в краката ни ( на педя две от тях) , за да не го пипа никой. Идва само за храна или лакомство. Обича да е при нас в стаята, но на разстояние. Синът ми, който винаги има разумно обяснение на всичко, разсъждаваше, че най -вероятно всичко идва от опита, който е добил до сега. Идва от семейство с 2 сеца, които може би да го тормозели и гушкали принудително. У нас не е по-различно, ама защо е създаден толкова пухен и мачкателен, ако  не става за това. Аз обичам да го вдигам и целувам по челцето. Той не протестира, но и не му е приятно. Мои познати и приятели с британци твърдят, че техните са абсолютно същите.  Един не се е похвалил с обратното. Чела съм за тази порода подобни статии.  Затова преди време бях коментирала в темата, че са асоциални. А така ми се иска да обърне поведението си и да търси повече физически контакт с нас.
Обожавам ви бенгалците. Толкова красиви окраски! Blue Heart
Анмари, много мили снимки. От скоро се замислян за 2 коте( дано мъжът ми не е в темата Smiley) живеем в къща и има място и за повече. Не знам обаче Зе дали ще одобри. Събирала съм го с британка , е няма такова съскане и ръмжене - 4 дни. Само тогава съм го чула да издава такива звуци.

# 691
Колко красива е Фрея! Пускай снимки,нищо,че няма ново покрай вас.То и при нас няма,кой знае какво.
Може би, сте късметлии с Фрея.Когато избирах,питах коя котка ще дойде у мен,ако седна,Ирина каза-Сакура ще седне у мен,Жасмин до мен.Това е най-голямата близост.Аз съм нямала не гальовни котки.Закари е буквално досаден.Фин беше същия.Сакура рядко идва у мен,но само,ако не я пипам.Пипна ли я,скача.Няма начин да я взема и гушна Буквално на секундата се е извила да се освобождава.
Другото,което ме дразни е,че само да я докоснем и почва едно лудо миене.Върви и зарива всичко-и нейно и на Зак,щото той е над тия неща.Предполагам,че идва от все още близката връзка с дивото.Породата е призната през 80те год,а първото коте е от 60те год.Затова и развъдниците пишат от коя линия са котетата.Но дивото им личи.Не са гушливи,не мяучат,постоянно прикриват миризми.
Други диви,кръстоска с домашни са Савана,която обожавам,Гепардова,Чаузи,Тойгър,Рис,Ашера.
https://webcafe.bg/petcafe/krasivi-i-ekzotichni-domashnite-kotki-s-divi-geni.html

За бенгалите
https://bg.world-animal.com/6332864-bengal-cat-breed-history

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 11:10 от red soul

# 692
Аз не познавах абисинците преди Сина да дойде и да завземе властта у нас. Не знам дали си е до породата, или просто имаме късмет, но през нощта спи и не ни притеснява / той спи в отделна стая де /. Сутрин ме усеща и се обажда, но принципно не е много мяучещ. Най-щастлив е да сме всички заедно и тогава се чуди как да се нагласи така, че да опира поне с една лапка до всеки, вре се да ни целува.... Много радост ни донесе и продължава.

# 693
  • До морето...
red,значи може и моето да има бенгал в рода си🤭🤭😛Шегувам се,но също ката Сакура,не обича много близост и след като съм си изпросила галене,се почва едно миене...Голям чистник 🤦‍♀️Добре,че като легна да спя идва повечето пъти при мен и става мил.
Иначе това ми е второто домашно коте и така и не попаднахме на такова,което да обожава да го милваш и да легне до нас ,докато гледаме филм или нещо подобно.Винаги си намира място някъде по встрани от нас,но държи да е в стаята, където сме.

# 694
Сина е абисинец.Това е една от най-старите породи домашна котка.
Моите,и двете не ни будят.Чакат да станем,да се оправим и да дадем манджата.Сакура често спи върху краката ми.Стига да не реша да я пипна Тогава бяга.Снощи се събудих в 3,имам си някакви притеснения.Извих се,за да си сложа ръката върху нея.Обожавам я тая котка и винаги ми е удоволствие да е около мен и да я усещам.Поседя минута и започна да се мие навсякъде.Аз, пък това не обичам, и я оставих.Т'ва ни беше близостта.
😆

https://www.instagram.com/reel/CipWP1TqjBq/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 12:34 от red soul

# 695
djasra, тези руски таблетки колко струват и от къде ги намираш? От къде разбра за тях? В какво съотношение са с инжекциите GS? Т.е., колко инжекции и колко таблетки общо? Чета в мрежата за всякакви експерименти с противорирусни, като това руското и ремдесивир и онова с GS на таблетка, чиито линк постнах... С постигнати невероятни резултати при котките, още от ден 5. Rolling Eyes

# 696
djasra, тези руски таблетки колко струват и от къде ги намираш? От къде разбра за тях? В какво съотношение са с инжекциите GS? Т.е., колко инжекции и колко таблетки общо? Чета в мрежата за всякакви експерименти с противорирусни, като това руското и ремдесивир и онова с GS на таблетка, чиито линк постнах... С постигнати невероятни резултати при котките, още от ден 5. Rolling Eyes
Намирам ги от познати и не толкова познати хора, познати на познати и техни познати, основно от групи във ФБ.
Лекарството е на капсули. Вземала съм руско, молдовско и индийско. Когато каквото може да се намери. Доколкото са ми споделяли идват по човек, който пътува по тези държави.
Цените са различни, а и се повишават с времето, както всички други стоки. Включително и инжекционния разтвор - започнахме с флакони на една цена, после цената стана друга. Концентрацията на лекарствения компонент в тях също е различна при различни партиди и производители. Флаконите мисля, че се получават по куриер у нас, но не съм сигурна
Колко инжекции и колко таблетки общо ще са необходими за лечението на коте никой не  може да каже предварително, защото дозата зависи от вида ФИП, от тежестта на състоянието, от това дали и колко се повлиява котката. И не на пследно място всяка доза се изчислява според теглото на животинката, а то с времето много се променя.
И т.н. и т.н.
Темата не е за ФИП, да не я утежняваме повече с такава информация. Ако някой се бори с това заболяване и мисли, че мога да му бъда полезна с нещо, нека ми пише на лично съобщение. Готова съм да помогна за всяко болно котаче с каквото мога.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:55 от djasra

# 697
Благодаря, че споделихте ! Това е много важна информация, защото все пак късае нашите животинки. На всяка може да се случи да се зарази или да развие в някакъв момент, не дай Боже.

# 698
  • София
Аш се къпеше след всяко пипане, но като по-малък. Заличава миризми. Сега явно вече е претръпнал и е над тези неща Simple Smile

Намерих старо клипче с галенето на АШ
https://www.youtube.com/shorts/me16Y--V9Xk

# 699
Ами,същия като моята въшка😆

# 700
Аш се къпеше след всяко пипане, но като по-малък. Заличава миризми. Сега явно вече е претръпнал и е над тези неща Simple Smile

Намерих старо клипче с галенето на АШ
https://www.youtube.com/shorts/me16Y--V9Xk
🤣🤣🤣🤣🤣 същият като Зе. Ей така се плъзва като масло и застава на безопасно разстояние.

# 701
  • София
Ох, как нервно му потръпва гръбчето, толкова му е неприятно 😹

# 702
Нашата пък е глезана. Много обича да я галя , но когато тя реши. Обикновено е върху мен,на корема,на врата и мърка. От ден първи у нас е едно мъркане.

# 703
И моят от ден 1 е мърморан и прилепчив, той е най-вече за гушкането, но и обича почесване по гушката и зад ушето🐱

# 704
Да ви покажа бебето, което стана герой в последните ми постове при вас.
То отдавна не е бебе, наближава 4 кг, а може и да ги е подминал, ако съдя по това как ми тежи, когато го вдигна.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:54 от djasra

Общи условия

Активация на акаунт