Възможно ли е усложнение след разширяване на зениците?

• 3 939
  • 11
  •   1
Отговори
На 07.11.2022 г. в 12:30 часа ми поставиха по 2 капки във всяко око през 10 минути.

До снощи бяха разширени и на двете очи зениците.
Днес са се значително нормализирали. Забелязвам, че на лявото око е по-малко разширено, а на дясното повече, което се забелязва ако се загледа човек, а преди дилатацията си ми бяха нормални и двете.
Също така още леко ми е размазано и са ми доста изморени очите.

Лекарката каза, че максимум до 3 дни се възтановяват очите след тази интервенция.

Откриха ми 0.25 диоптер мисля, че само на едното око, а другото си е в норма.

===============

Дали след 1/2 дни ще ми се нормализира размера и на двете зеници да са в еднакъв размер и това леко размазване дали ще отмине.. май се прецаках с това разширяване на зениците :@

# 1
  • Пловдив
Според мен ще отмине.
И на мен ми се е случвало да се свиват различно: миналата година, след като са разширявани единия ден следобед, на другата сутрин едната беше практически нормална, другата - видимо все още разширена. Разликата беше съществена. До вечерта обаче се нормализира и втората зеница, т.е. в рамките на 24 часа.
А пък като се загледа човек, какви разлики си откривам и се шашкам дали ги е имало там и преди, или са признак на нещо лошо... че ако мога, предпочитам да не се заглеждам, и без това хипохондриите ми са в повече.

# 2
  • София
Ще се нормализират, случва се понякога. На ен са ми разширявали много пъри зениците, шполседния на вторият ден бяха различни по размери.

# 3
  • Sofia
За няколко дена ще се нормализират нещата.
Последния път като ми ги разширяваха, виждах размазано 3 дена. Едва работих на компютъра.

# 4
Ще ти отмине. Мен ме държи по три дни, повдига ми се и ми е зле. Това не се случва при всеки, при някои хора минава за часове. Ще ти мине, спокойно.

# 5
Ще отмине- и на мен са ми разширявали зениците и в рамките на 24 часа съм се оправяла, но последния път беше ужас. Около 3 дни всичко ми беше размазано, светлината ми пречеше адски много и стоях и денем на тъмно. Всичко ще отмине скоро. Relaxed

# 6
Лекаря ти казал, че възстановяване след капките отнема до 3 дни. Още не са минали, имай малко търпение...

# 7
Помня, когато ми разшириха зениците преди няколко години, много некомфортно се чувствах. Добре, че имах придружител, иначе виждах двойно и не знаех дали щях да мога да се прибера сама вкъщи. Дали нямаше да ме блъсне някоя кола при пресичане. Не помня след колко време мина - май беше за около 3-4 дни и се нормализираха горе-долу зениците, като още виждах в огледалото разлика в зениците ми. Не излизах, не седях пред лаптоп или смартфон, за да не тормозя очите си - хаххааа то аз виждах много размазано и нищо не можех да правя, камо ли да седя пред технически устройства. Дори и книга, вестник, списание не можех да чета. Гледах телевизия, или по-скоро го слушах, отколкото го гледах. Също предпочитах да седя на тъмно. Светлината направо ми убиваше очите.

# 8
нищо ти няма, пий повече вода - съвет от лекар - преди, по време на и след разширяването
и почивай малко от устройствата Simple Smile

# 9
Здравейте! На мен ми разширяваха зениците преди точно 8 дни и все още са ми леко уголемени, а очните ябълки ме болят ужасно и светлината страшно ми пречи. Отделно все още виждам по-размазано от обикновено! Попитах докторката, каза че не се случвало, но може би е заради ниското ми кръвно. Никакъв задоволителен отговор и насоки!
Много се притеснявам! С тази болка и зеници ли ще остана, ужасно е. А очевидно лекарите, които избрах не са компетентни да ми помогнат впоследствие! Sad

# 10
  • Бургас
Здравейте! На мен ми разширяваха зениците преди точно 8 дни и все още са ми леко уголемени, а очните ябълки ме болят ужасно и светлината страшно ми пречи. Отделно все още виждам по-размазано от обикновено! Попитах докторката, каза че не се случвало, но може би е заради ниското ми кръвно. Никакъв задоволителен отговор и насоки!
Много се притеснявам! С тази болка и зеници ли ще остана, ужасно е. А очевидно лекарите, които избрах не са компетентни да ми помогнат впоследствие! Sad

Ще се оправят. Но имам подозрение, че са почнали да използват някакви брутални капки. Синът ми вече 36 часа не могат да му се съберат зениците. Явно при някой отнема повече време... На мен се събират обратно за няколко часа.

# 11
На мен наскоро ми ги разширяваха за първи път и малко се бях притеснила, но нямах проблеми, просто виждах малко размазано и носих очила няколко часа, но само толкова. До вечерта ми се свиха зениците. Обаче след това няколко дена светлината ме дразнеше и ден-два след това усещах някакво щипане в очите. Явно на различни хора различно действа. Аз лично след няколко дена се оправих.

Общи условия

Активация на акаунт