ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 2

• 42 379
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам дали сте попадали на това Simple Smile
посмях се тази сутрин
https://ohnamama.bg/lyubopitno/po-sveta-ima-dva-tipa-hora-ednite … efined%3Fgdpr%3D1

# 661
Чета любовните ви трепети и въздишам и аз с вас.
И аз така. Щерката изобщо не е на тази вълна, не знам много разумно ли ми е детето, но все я подпитвам, никакви такива емоционални трепети за момента.

# 662
Storm76 огромно благодаря!Оправи ми деня, че от сутринта е с краката на горе. Даже и живи образи ми изплуваха по твоите описания.
Винаги съм се възхищавала на хора, на които литературата им идва от вътре! Purple Heart ... за съжаление аз не съм от тях.

# 663
  • Варна
Re-ge, разбрах те, но не мисля, че биха пуснали момичето да дойде да учи вкъщи, а  предполагам, че синковецът няма да иска да отиде на гости у тях.
Лилла, момичето иска да влезе в ЕГ и засега не е на тема МГ, освен ако нещо не си промени желанията. Отличничка е и мисля, че ще успее да постигне своята мечта. Хлапетата не се усещаха, че играят дълго. Много пъти на моя син му казвах да играят на компа кратко време, за да си научат уроците и да не й мрънкат родителите, че губи време в игри, че той й пречи и т.н., но той не послуша. Преди това и след това с приятели е играл доста по-малко. Такъв си е силно и бързо се пали и после бързо изгаря.
Etty775, радвам се за твоя син и приятелката му - така хем са заедно и не се затъжват, хем са на една вълна, а и могат да се опознаят най-добре като са съученици и се виждат всеки ден няколко години. Сигурно съм, че ще запазят добрия тон и ще им е приятно да си общуват и после, в случай, че се разделят и не са гаджета някой ден. Радвам се за влюбените гълъбчета.🌺

# 664
Чета любовните ви трепети и въздишам и аз с вас.
И аз така. Щерката изобщо не е на тази вълна, не знам много разумно ли ми е детето, но все я подпитвам, никакви такива емоционални трепети за момента.
А... моят си призна, че се заглеждал. Но чакал да бъде свален, а не той да сваля.
Иначе онзи ден си говорим за едно момиче, защото  май ги сватосват с моя съученици от класа. Баща му го пита въпросното момиче с маникюр ли е и колко е голям. Нашият показва на пръста си среден към голям нокът. На което ММ възкликва : "Хич не ми я води в къщи, да знаеш, тази не мие чинии. "

Понеже съм още на вълна литература - започнах нов прочит на "Дядо Горио". Само че вече от позицията на моя опит и мислене. И какво чета: пансионът на мадам Воке наречен   „Дом Воке“  е пояснен като „Семеен пансион за лица от двата пола и прочие“ или с други думи това прочие нещо джендърско ми се види ...

# 665
Набора казва , че момичетата свалят момчетата. Аз му викам , че това не е нормално ,  а той отговаря : " Те идват и почват да се обясняват колко те харесват и как искат да сте гаджета." И аз мигам като ударена с мокър парцал . Други времена, други нрави.

# 666
  • Варна
Ех, Ysap, не му е лесно на сина ти! Ама и родителите на момичето ги разбирам (гледам си от мойта камбанарийка и само като си помисля, че може някой батко да ми я омая да играе игри вместо да учи и рязко назлобявам Smiling Imp). Стискам палци скоро да вдигне успеха и да позволят срещите пак - човек има нужда и от такива преживявания (дори в седми клас!).
Бебчо, чакаме добрите новини. Скоро всичко ще е лош спомен и ще си отдъхнете.

Като сме се заговорили за любовни трепети и свалки, се сетих да споделя нещо. Наскоро щерката излиза с две приятелки, с които са израсли заедно, но те са сега в друга гимназия, та малко са се поотдалечили покрай различните графици. Като се прибра каза, че "на тез момичета нещо им има! Само за момчета говорят, кой кого следвал, какви снимки пускал, за да не-знам-си-какво, кой кого как гледал. Сякаш няма какво друго да си говорим." Беше потресена и от начина, по който са одумвали "приятелките си" от класа. Та, тогава се завърза разговор и ми каза, че ако си хареса някое момче, няма да й е проблем да му го покаже (не разбрах как!), и че когато разбере, че нея някой я харесва, първо се опитва да разбере какво му е "personality-то", преди да го допусне по-близо, за да не му давала напразни надежди... Явно не я е тресвало онова нерационално чувство да харесаш някой просто ей-така. Всичко внимателно се премисля и проследява. Радва ме единствено, че има и някаква мисъл за чувствата на отсрещната страна. Да видим докога Simple Smile

И очаквано - на НОМ е направила "нищо и половина", така че все повече съм на мантрата: "да сме живи и здрави" Simple Smile

# 667
  • София
Сторм, много ми хареса всичко, но най-много за Онегин и Ленски! И понеже разни творчески импотентни писачи четат тук, нищо чудно догодина да влезеш в учебниците!

# 668
"...под вънкашност чужда и под име ново..." - уви, като нищо някой може да си припознае чуждия /на storm76/ труд за съжаление.

# 669
  • Варна
Момичета, синковеца не се е решавал досега да каже първи на момиче, че я харесва. Двата пъти, когато имаше приятелки момичетата му се бяха обяснавали колко много го били харесали и той великодушно решил да им даде шанс и много бързо се влюбваше и той.😂😂😂😂Heart Eyes
Водеха си го за носа и му вадеха с памук душата.😂😂😂😂😂 Чакам да се поотрака и да е по-придирчив и сдържан, за да не страда много всеки път. Явно момичетата все по-рано и по-рано се отракват, а момчетата не си дават зор да се обясняват първи и стават мудни. Направо са си разменили ролите.
Dive, браво на зрялото ти момиче, че не се държи леконравно, а мисли.

# 670
  • София
Моето хлапе няма гадже, а и вероятно няма да има скоро. Извън училище има само две приятелки. През лятото толкова добре и интересно си прекарват ваканцията, че момчета не им трябват.
От училище момчетата са спрели развитието си на ниво 6 клас и това което ги интересува са само разни компютърни игри.  Това било всеобщо момичешко мнение 😁 С тях нямало какво да си кажат, защото в междучасието се събирали и си говорили или за игри или за домашни и с две думи били много скучни 😁

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 20:25 от Марти

# 671
Ех, че хубави трепети❤! Споделяйте, момичета, споделяйте, още повече в светлината на Св. Валентин😍.
Моите наблюдения също показват изключително активно поведение от страна на момичетата. От една страна адмирирам, от друга- моята женска пасивна натура, родена в соца и възпитавана в тези порядки, отхвърля агресивната дамска експанзия - ако се отнеме естествения стремеж на мъжа към лова, как да предизвикаш хищника😉.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 22:06 от silan

# 672
  • София
Толкова са мили, сладки и чаровни тези първи емоционални трепети Gift Heart
Май съм ви казвала, че моето момче още от 8 клас си има една избраница, но тя не пожела да станат гаджета. Но момичето толкова мило и тактично отклони неговата покана, че разочарование почти нямаше. Останаха си много близки, говорят си и си споделят общите интереси постоянно. Имаше една родителска среща в училището, където трябваше да бъдем с децата си. Тогава видях въпросното момиче - крехка, нежна и мнооого сладка. След края на родителската, синът отиде да ѝ каже "чао" и толкова мило се прегърнаха двамата Heart Eyes . Това, което ме впечатлява е постоянството в избора на набора - това е момичето и не се заглежда по други. Харесва ми това положение, защото явно си добавя необходимите емоции, без това обаче да му отвява главата, която трябва да е съсредоточена в ученето.

# 673
Хора в драма сме.
Вчера в една кутия в училището  учениците имали право анонимно да пускат валентинки и после ги раздавали за този, на който са предназначени. Та моя получил валентинка, но не пише нищо в нея, няма и от кого е, разбира се. Та вариантите са два - или някой да си е направил бъзик с него, или някое момиче действително да го харесва. Подчеркът, с който са изписани имената е по-скоро такъв, че си личи старание да се прикрие собствен подчерк - по-скоро с печатни букви, отколкото ръкописни, както и старание да се промени обикновения наклон на писане. Мама  нали е адвокат, учила е криминалистика, включително графология, а отделно на това има бая стаж в обсъждане на съдебно-графологични експертизи. Останали са обаче едни частни признаци на определени букви, по които ако е наблюдателен, може да разбере на кого принадлежи подчерка. Та го посъветвах без да вдига много шум, да провери как пишат определени девойки  (в които се съмнява, че може да са му пуснали тази валентинка) и да обърне внимание как изписват конкретните букви.

Но синът ми заспа с  дилемата  за валентинката  - бъзик или някой го харесва.

# 674
  • на Мелмак
Ох, Радини вълнения Heartpulse
Едва ли е бъзик, с това преправяне на почерка. По-скоро неувереност. Simple Smile
Ама и ти си един криминалист, опасен Simple Smile
Моята нищо не взе на гаджето, той й подарил шоколадово сърце, не ѝ се отразява добре на пъпките, но.... ЛибоФфф.
Бебчо, чакам да кажеш, че децата са в друго училище Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт