Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 36

• 47 415
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Но доколкото знам, в продължението на играта има такова нещо (пропаганда имам предвид; не съм я играла, беше по всички сайтове, когато излезе) и то предизвика огромни протести сред феновете.

# 571
  • София
Да, знам. Така е. Но аз втората игра не съм я играл/гледал.
Реално втората игра разделя фенбазата на две. 50 на 50. И има много раздори. Може би това е причината, може би нещо друго или и двете. Нямам представа честно казано. Simple Smile

# 572
Много ми е интересно какво се има предвид под агитации - призоваване на бъдем гей ли? 🤣

# 573
Не, да се бори патриархията на всяка цена и във всички форми Simple Smile Не искам да навлизам в подробности - не знам дали ще се случат в сериала, но все пак са си спойлери.

# 574
Не мога да се отделя от Гениалната Приятелка! Цял уикенд съм като зеленчук на дивана Grinning Страхотен сериал! Мисля, че ми се нарежда до Белият Лотос по любимост. Е, може би е по-интересен за женската част от зрителите.. Мисля, че няма отделна тема за него, така че тук ще си напиша колко антипатична почва да ми става Лила - себична, токсична и комплексирана. А пък Нино толкова се ужасява от това да прилича на баща си, а всъщност в много голяма степен е точно като него. Много ми е интересно да видя какви метаморфози ще претърпят персонажите до края на сериала.

# 575
  • София
Moonriver, до къде си стигнала с Гениалната приятелка?

# 576
Втори сезон, по средата някъде, мисля, че 5-ти епизод.

# 577
  • София
Така действат първите два сезона на Гениалната приятелка❤️, има 3ти от миналата година и предстои последния от поредицата (но вече зрели актриси сменят досегашните Маргарита Манкузо и Гая Гираче). Реално Лила е двигателят на книгите на Елена Феранте, докато за мен Лену е образ, който се развива около и благодарение на нея. Ако харесваш Лену, в сезон 3 е застъпено основно нейното израстване, превръщане в майка, съпруга...любовница и произтичащото от това. И между другото Лену е комплексираната - момичето, което цял живот се доказва да е повече и иска да надмогне произхода си, средата, диалекта си, ако щеш - да покаже на света, че и тя може (най-често съревновавайки се със своята приятелка от детството, която обаче е natural, докато Лену трябва да положи много по-големи усилия да постигне същото)  На мен много ми липсваше в сезон 3 повече присъствие на Лила, която е като вихър (било от положителна или отрицателна енергия), провокатор, носителка на тази безразсъдна смелост и категоричност, която единици я притежават. Нея животът я мачка безмилостно, тя пада и става, изтупва се и продължава (подобно на сцената, в която баща и я изхвърля през прозореца и си чупи ръката, просто защото иска да учи и има "наглостта" да го изрече на глас). Ако са ти интересни повече мнения, в полето за търсене напиши Гениалната приятелка и избери Мнения (не теми).

# 578
Да, определено и Лену има своите комплекси, така е. Лила също не харесва живота си, но за съжаление няма възможност да се измъкне от него, както Лену. Даже се опитва през голяма част от времето да убеди себе си и околните, че й харесва. Съдя, че е комплексирана от реакциите й, когато е сред хора от различна прослойка, чак я избива на агресия. И двата образа са много интересни. Да, ще потърся мнения из темите.

# 579
  • София
''Гениалната приятелка'' ми е един от любимите сериали. Макар да не харесах особено много последния сезон. Но това не е защото е слаб, просто предните бяха прекалено добри.
Да, сериалът уж се ''води предимно женски'', но аз откривам много важни неща в него и мисля, че го разбирам и без да съм жена... А и тези разделения доста ме дразнят. Какво значи, мъжки или женски сериал, всички сме хора... Simple Smile

# 580
Сериала е божествен

# 581
  • София
Някой подхвана ли новия сезон на Фауда? Ние нямаме време сега да гледаме, та ми е интересно дали е на ниво като предните.

# 582
Не мисля, че е женски сериал, но просто жена предполагам по-добре може да вникне в чувствата и преживяванията на героините. Както и аз разбирам мъжете от 1883, но не мога да се идентифицирам напълно с техните чувства и разбирания. Въпреки че там и епохата си е доста по-различна, но не сетих за друг пример Grinning

# 583
И за мен последният сезон не беше като първите два.

# 584
  • Пловдив
Има ли го в НВО Go?

Общи условия

Активация на акаунт