За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 302
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Синева, ако за това говориш,

не е читаво. Да пише, че било от 100% кокосово масло, но предвид цената му това си е обработено кокосово масло. Немската фирма производител в портфолиото си има само маргарини, освен тази кокосова мазнина.

# 556
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
То ако не е рафинирано не върви за готвене кокосовото - и цената му, и аромата...

# 557
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Aaa Моренка, чудни стават пържените филии с него, с 1 с.л. изпържам два тигана с филии, а са толкова ароматни. За необработеното говоря.

# 558
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Aaa Моренка, чудни стават пържените филии с него, с 1 с.л. изпържам два тигана с филии, а са толкова ароматни. За необработеното говоря.
Мики, разбира се за някои неща не е проблем ароматът.

# 559
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Ще меся тесто за погача.
Може ли като втаса да я оформя и оставя на студено и утре сутринта да я изпека?

# 560
  • София
  • Мнения: 8 634
Това кокосово масло става ли за пържене?

# 561
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Ще меся тесто за погача.
Може ли като втаса да я оформя и оставя на студено и утре сутринта да я изпека?
Ами второто втасване е много по-бързо от първото, та аз не съм  действала така.

Това кокосово масло става ли за пържене?
Става всяко, пък това без аромат.. вероятно е рафинирано, та...

# 562
  • София
  • Мнения: 8 634
Добре, ще го пробвам тогава. Току-виж вземе пък да го хареса ММ, че поне малко разнообразие, ако не здраве Simple Smile

# 563
  • софия
  • Мнения: 30 425
Кошнички, при нас имаше преди година 🤔 в един от малко останалите  стари магазини "Домашни употреби", бяха от хубава дебела ламарина 1:1 с едновремешните....само като идея къде бихте могли да проверите.
Къде е "при нас"?
Бих купила още няколко бройки, но в София не знам някъде да са останали подобни магазини. Много харесвах един мъничък до ЖП, но отдавна затвори.

# 564
  • София
  • Мнения: 12 220
Ще меся тесто за погача.
Може ли като втаса да я оформя и оставя на студено и утре сутринта да я изпека?
Не! Неведнъж Морена е споделяла, че след като замеси тестото го оставя на студено до сутринта,  този начин и аз го прилагам понякога, но никога предварително не са ми оформени печивата, защото какво ще се получи на сутринта, нещо огромно бухнало и ...безформено, но ти си знаеш, не налагам  мнение.

# 565
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 253
Аз, точно на питката за прохождане на малкия ми син, направих така. Вечерта месих, оформих и втасва в хладилника... На сутринта беше трудно да се разбере кифли/топки или купчинки са частите й, но пък беше с кръгла форма и я търкалях Simple Smile
П. С. Уникално вкусна също така - питка по рецепта на Морена.

# 566
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Скк, радвам се, че сте доволни и благодаря за отзива! Simple Smile

# 567
  • Мнения: 5 412
Аз и преди съм писала - замесвам тесто с мая , разточвам голяма кора , мажа с масло , ръся сирене, навивам на руло  и режа на филийки, които редя в по дълбока тава на разстояние . Покривам с прозрачно фолио и пробирам в хладилник. Сутринта включвам фурната , разбивам 2 яйца с 2- 3 лъжици кисело мляко, вадя от хладилника ,  намазвам втасалата питка и директно в печката.

# 568
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз и преди съм писала - замесвам тесто с мая , разточвам голяма кора , мажа с масло , ръся сирене, навивам на руло  и режа на филийки, които редя в по дълбока тава на разстояние . Покривам с прозрачно фолио и пробирам в хладилник. Сутринта включвам фурната , разбивам 2 яйца с 2- 3 лъжици кисело мляко, вадя от хладилника ,  намазвам втасалата питка и директно в печката.
Мдаа... нали е първо втасване. Simple Smile
Обаче оформянето е много по-лесно след втасване или поне частично такова... заради отпускането на глутена от замесването и месенето.

# 569
  • Мнения: 5 412
Споделям личен опит за обикновена домашна питка за закуска , без претенции за уау резултат. Doli нека прецени дали ще и е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт