За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 263
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 5 411
А тиква имаш ли?

# 631
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 251
Имам, и моркови имам много Simple Smile
Ако измисли те нещо с моркови и прясно мляко би било невероятно Simple Smile вкъщи се изяждат по около 1кг моркови дневно Simple Smile

# 632
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Дайте идея за нещо печено без яйца, по възможност с прясно мляко.... Цялата ми идея в че имам 400мл прясно мляко, което няма как да направя на фрапе или подобно, а ми се иска да го вкарам в кекс/сладкиш или нещо готово във фурна.
П. С. Яйца нямам Simple Smile

Не е печено, но е без яйца.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/11/blog-post_26.html


Печено
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/02/kazandibi.html

# 633
  • София
  • Мнения: 23 372
Намерих рецепта за банички във форма за мъфини. Идеални станаха, но трудно ги извадих цели от формите. Мазах с масло.
А ми трябват в добър вид за коледния базар в училище.
В силиконова форма дали ще се отделят по-лесно? На хартиените формички също залепват. Или освен масло брашно да поръся, макар че и то разваля вида и вкуса.

# 634
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 251
Благодаря, Пейчев Simple Smile казандкби ще се изяде на мига в нас (главно от мен), но не ми е по силите Sad
Ще правя палачинки явно, защото ММ като чу палачинки и липса на яйца и каза че отива до града за яйца Simple Smile

# 635
  • Мнения: 5 411
С яйца вариантите ти клонят към безкрай😊

# 636
  • Мнения: 24 606
Благодаря, Пейчев Simple Smile казандкби ще се изяде на мига в нас (главно от мен), но не ми е по силите Sad
Ще правя палачинки явно, защото ММ като чу палачинки и липса на яйца и каза че отива до града за яйца Simple Smile
Катми тогава? Те не че не стават и без мляко но не пречи да ги обогатиш с него.

# 637
  • Мнения: 17 116
Като каза мляко и моркови се сетих за индийската халва с моркови и взех че си направих. Морковите се настъргват на ситно ренде, в тиган се сгорещяват две лъжици масло, добавят се морковите и се бърка 5мин да поомекнат. По някое време им добавяш захар, прясно мляко и канела. Млякото се добавя по малко като се гледа консистенцията в тигана, трябва да си остене гъсто като пюренце. На 3 чаши стъргани моркови към 1чч мляко и 2/3чч захар. Може и с мед. Оставя се на котлона още 5-10мин да се поизпари течността и да омекне всичко. Става като крем от тиква. Сервира се наръсено с орехи.

# 638
  • София
  • Мнения: 2 964
В последния момент решихме да украсим коледните сладки. На един белтък колко пудра захар да сложа, за да направя някаква глазура?

# 639
  • София
  • Мнения: 12 220
В последния момент решихме да украсим коледните сладки. На един белтък колко пудра захар да сложа, за да направя някаква глазура?
Около 150 - 170- пудра захар и бъркаш до крем

# 640
  • София
  • Мнения: 12 220
Въпрос с повишена трудност, защото има много неизвестни величини. Сестра ми беше на фирмено парти в Одрин и донесе някакви кори за баница, купени от пазара май, други "майсторици" й казали, че тези били най-хубави. Не са в плик, насипни са, големи и кръгли. Казали й как да ги съхрани във фризера - всяка кора завита във фолио, 3 били ..........................
Това дали ще ти свърши работа - ГЮЗЕЛ БАНИЧКА С ЯБЪЛКА

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_991.html

# 641
  • София
  • Мнения: 2 964
В последния момент решихме да украсим коледните сладки. На един белтък колко пудра захар да сложа, за да направя някаква глазура?
Около 150 - 170- пудра захар и бъркаш до крем

Да разбия ли първо белтъка на сняг?

# 642
  • София
  • Мнения: 12 220
Цитат на: Elena_of_Avalor link=topic=1498983.msg45751085#msg45751085 date=1671389750
[/quote

Да разбия ли първо белтъка на сняг?
Не!

# 643
  • Мнения: 4 299
Правих спаначена торта със замръзнен спанак от Лидъл, един такъв на топки беше в плика. Тортата стана много хубава, но пасирането на спанака ми скъса нервите, в основата на ножа постоянно се замотаваха едни жили като конци. Можете ли да ми препоръчате по хубав спанак за тази цел?

# 644
  • Мнения: 15 046
От Лидъл съм купувала един, оформен като топки. Прилича на "каша" от спанак. Ти си купила с цели листа, а на онзи пишеше нещо друго, но не си спомням.
Ето така изглежда, млян като че ли го водят


Решила съм да направя слепените меденки на Люси. Притеснява ме прясното мляко в крема, а не искам да "бързаме" с изяждането. Дали ще се получи ако го заменя с някакъв мармалад (крема е от млякото, масло и трохите от издълбаните)?

Общи условия

Активация на акаунт