🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 11 (13.11 - 20.11) 🐄

• 48 099
  • 983
  •   1
Отговори
# 150
Смятам, че Чавдар си е намерил нишата и почитателките, които манипулира много, много умело. Веселка и Аксения. Много хитър и подмолен човек. Но щом има и прости хора да му се връзват...
Хич не ми е интересно да дават Аксения с нейните глупави изблици. Друго, от което съм изненадана, е ужасно фриволното й поведение, а уж е омъжена и демонстрира, поне на думи, голяма любов към мъжа си. Има свободни жени във фермата, но никоя не се прави на 17 годишна девойка на купон.
Успех на Финци с фермерството, ще му трябва при толкова негативни поданици. Интересно ми е Иван кой ще дръпне за втори дуелист, тъй като е ясно вече, че фермера ще си спази обещанията.

# 151
Тъкмо се включвам в темата ☺ Искам ако ми позволите да задам един въпрос. Интересно ми е кои са тазгодишните фаворити в темата? Аз съм малко пристрастна, но искам да чуя и мнението на всички други.
(Ако някой разбира се има желание да отговори)

# 152
  • При семейството си
Защо Финци да си издъни отбора? Прави това, което всички се бяха разбрали преди това. Минала е седмица от обединението, за всички е ясно, че реалното няма да е толкова бързо. А  Аксения е точно проста, защото много си повярва, мисли си, че всички й се водят по акъла, но реално са само Веселка и Валерия, щото акъла им колкото нейния. Ще я подхлъзнат по най-елементарния начин, а двете ще повече със себе си.
А Чавдар е единствения който играе индивидуално от начало, ама сега много говори
Именно, де…нито отбора си издъни, нито уговорките им, а и Новите са напълно наясно със същите.
Раздаването на сладкото, малко или много беше заради дискусията при избора на ратай.
Оххх, Чавдар и той колко приказки за Отбора изприказва. А си представям той каква тирада щеше да изнесе, ако беше на мястото на Финци и трябваше да се аргументира…може би щеше да започне от Адам и Ева.
Веселка и тя бързо забрави поведението на Аксито по време на нейното фермерство.

# 153
Каквито и да бяха аргументите на Финци си бяха неговите аргументи-фалшиви или не!
Това, което мен ме издразни са опитите  на Андрей да създаде дрязги! И когато Лили го настъпи се ядоса чак!

# 154
Тъкмо се включвам в темата ☺ Искам ако ми позволите да задам един въпрос. Интересно ми е кои са тазгодишните фаворити в темата? Аз съм малко пристрастна, но искам да чуя и мнението на всички други.
Иван и Камелия са общи фаворити 🙃

# 155
Абсолютно неприемливо е, това което едни са изкарали с труд, или са си спестили (а не са изпукали), да се раздава по равно на всички. Това си е чист комунизъм и от него на аванта са най-вече мързеливите хора.

А иначе още преди това Финци си вкара автогол, защото когато го пита Аксения директно "ти ще играеш ли както сме се разбрали?", той вместо да отговори директно взе да философства и пак да се изказва завоалирано. Така и тръгна съмнението в него.

# 156
Раздаването на сладкото е извън всякакъв контекст. Освен може би желанието на новия фермер да се покаже като бял и добър. Щото и Веселка можеше да отвори долапите и баш като кандидат кмет/депутат, да си купува подкрепа. Ама тя не е толкова обиграна в превъплъщенията,  явно.

# 157
  • Вестерос
Имаме архив с анкетите в първи пост. Може да си намериш отговора там.

# 158
Каквито и да бяха аргументите на Финци си бяха неговите аргументи-фалшиви или не!
Това, което мен ме издразни са опитите  на Андрей да създаде дрязги! И когато Лили го настъпи се ядоса чак!

Никой не е настъпила кахърната, тя няма мозък за това. Тезата й беше, че нали са си спечелили, ще се възползват естествено да се договорят. Проблемът е, че никой не е твърдял обратното, просто Финци го замаза с идиотски доводи, в които Андрей се осъмни. Той затова и й каза, че не ги съди, а че не вярва на фермера, че не го е направил заради това, в крайна сметка Финци сам се осъжда, след като гузен се опитва да го скрие, което е тъпо, защото всичко се записва и предните му думи сме ги чули и ние, и продукцията. Естествено е Андрей да раздухва, това е идеята на всяко "реалити", но в крайна сметка ако Финци не беше лъгал толкова, никой нямаше да го пита нищо, та обвиненията... в обвинения са си глупаво включване на облачето, което пак не се ориентира и си показа отново егоизма и злобата, "спечелихме си"... ти си спечелила, че трепери само да не те изберат и загуби времето на всички единствения път, когато ти беше гласувано доверие. Сега е първа сред "победителите" и недей да й отмъкнеш безценното, тя за тия привилегии кръв е ляла или поне сълзи...

# 159
Финци, както преди съм коментирала, наистина играе роля. Чухте ли го колко пъти говореше за светли образи, положителни образи, образи, образи.
И на мен ми направи силно впечатление употребата на образи, но имам толкова материал за хейт, че винаги пропускам нещо. 😅

Веднага отговарям, защото и без това идвах пак да мрънкам. Един-единствен фаворит имам за момента и то пак с условия, защото като цяло не харесвам никого от останалите, само на Дидо симпатизирах силно, и това е (учудващо за мен) Веселка. Кратък разбор на другите оцелели до момента:

Мъже:
- Иван - даже няма да го коментирам вече;
- Радо - физически много силен и за мен непобедим от когото и да било от останалите, освен ако не са изяли алманаха и не редят точки; като човек - крайно инфантилен, постоянно има нужда от обгрижване;
- Финци - безгръбначен популист и ходещо клише;
- Чавдар - чичак с душа на мислител от античността; патриархат и лицемерие с дъх на нафталин;
- Калин - хлъзгав и непостоянен ми е;
- Влад - има нещо, което не ми позволява да го харесам изцяло, но все още не мога да определя какво е;
- Яни - в днешния епизод за пореден път го виждам като конформист и мижитурка; ясни са фермерските му умения и работливостта, но ми идва прекален селяндур и не мога да го подкрепя.

Жени:
- Камелия - казала съм вече всичко по темата;
- Нина - страшна неприятница, която си мисли, че е голяма тарикатка, но е прозрачна в намеренията си; днес като обсъждаха ратаите преди Андрей да дойде, тя отново не пропусна да каже, че не е необходимо сега да решават дали да е женски или мъжки дуелът, защото много добре знае какви са ѝ шансовете срещу Камелия. Тотална мишка;
- Лили - мрънкало от класа, което или трие сол и се възмущава като дърта свекърва, или пее. На моменти обаче има адекватни проблясъци и включвания и за разлика от Нина си признава, че е слабо звено;
- Ваня - думите не стигат тук;
- Аксения - генерално ми е симпатична не заради друго, а защото е мислеща и аргументираща се, но както я тресе амбицията, така я дърпа и мързелът и желанието да се отдаде на живот, а този формат не е такъв;
- Валерия - както я харесвах, така в момента ми е напълно нетърпима; бива-бива лиготия, но нейното излиза извън всякакви граници. В наказанието единственото откровено неприятно и унизително е цукалото. Не знам дали е, защото съм интроверт, но два дни далеч от останалите, в които мога да спя и да чета алманах, щяха да ми дойдат идеално.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 23:49 от IriS`

# 160
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Финци става за политик, толкова фалшиво и патетично държане и речи прави, че
жълтите павета го зоват. Да не говорим, както и по-напред се писа, че довчера кри
наравно с жените, днес щедро, щедро раздава сладко. Няма лошо, ама това не е само
негово лично, иначе аз съм много ЗА. Ако не беше крил и той като мишка, щях да го приветствам.
Валерия и лигавщините и вече ми идват прекалено. Толкова добре започна и сега пак се върна
на изходна позиция от предишния сезон. Тя и Аксения стават неприятни за гледане.
Андрей как избесня агресивно и злобно, на съвсем резонните за мен въпроси на Лили.
И на мен Иван ми е в пъти по-приятен, отколкото дружката му.
Опита се да вкара раздор, интрига, едва ли не да им дава уклон защо и как се избират ратайте.
Е, абсолютно левашки не му се получи и се изложи като кифладжия.
Чест им прави, че все пак това са го включили в епизода, а не са го изрязали.
Мост, в този сезон няма да има. Продукцията толкова се постара да всее разделение,
да не говорим как и зрителите се позиционираха за/против единия или другия отбор.
Така че най-доброто, което могат е да запазят някакви цивилизовани отношения и да не
прекаляват с баклавата, както направи Финци в този епизод. Чавдар добре го нареди,
не го понасям, но съм съгласна с него за всичко казано за Фермера на седмицата.

# 161
Андрей е точно такъв, че й по - лош. Изключително дребнав и тънкообиден, изискващ да му се прекланяш и да му засвидетелстваш колко е велик. Преди няколко години имах служебен повод да се уверя лично. За елементарна и напълно неволна грешка, без никакви последствия за никого, той направи панаир, от чиста злоба и засегнато его. Умишлено не искам да влизам в подробности, но останах много разочарована от него не само от случката, а и в други отношения. До онзи момент го харесвах и  уважавах. Сега пак го уважавам като професионалист, но си имам голяма черна точка за личността му.

Финци от самото начало не го харесвах, но по не много ясни причини. Тази вечер добре се осветиха причините ми. Сигурна съм, че не е лош човек, но такива конформисти, нагаждачи като него не са ми симпатични. Финци не може да назовава нещата с истинските им имена. Толкова иска с всички да е добре, винаги да е в безопасна зона, че достига до подмазване и двуличие. Предпочитам хора като Гечо, макар че малцина тук го харесват. Безцеремонен, рязък, груб, но честен и директен, не владее дипломацията и увъртането. В известна степен и аз съм като Гечо, може би затова го разбирам и ми е по - лесно с такива хора, по - лесно е да им вярваш. Но в днешно време всеки е с нежна и ранима душа и такива като Гечо изглеждат груби, зли, плашещи. Ако имате такъв човек покрай вас, не бързайте да го заклеймявате. Когато го опознаете, ще разберете, че куче което лае не хапе и че под грубиянския език има много повече. Докато на хора като Финци не бих се доверила. Както те гледа с тези мили, засмяни очи и витиевати приказки, да се чудиш какво ли всъщност му се върти в главата.
Чавдар обаче изобщо да не си мисли, че е по - достоен. При него най - много ме дразни, че много е смел да плюе другия, обаче само в синхроните и зад храстите и тихомълком пред ученичките. В момента умира от злоба, че Финци е фермер.

# 162
Ами, аз само искам да кажа, че различните ситуации изкарват различни емоции от хората. Това, което виждаме по екрана често е реакция от това, което се случва и когато ние не виждаме. Имам щастието да познавам един от участниците, които напоследък отнасят доста негативи и мога да кажа, че е един от най-почтените, усмихнати и добронамерени хора. Истинска душа. Следях до сега темата пасивно, но мисля вече да съм по-активна. Идеята ми е, че не мисля, че достатъчно се коментира, че не можем да съдим хората по малкото екранно време, което им се дава 🙂

# 163
  • Вестерос
Да не е Лилито или Ванчето? Grinning

# 164
Да не е Лилито или Ванчето? Grinning
Тиф, с такъв лош каст е трудно да се нацели от първия опит. 😂 Моите залози са Иван, Евгени или Камелия.

Като споменах родната милиция - не пропусна да клъвне Калин, Влад и Ваня в новогодишната си нечленоразделна реч.

Общи условия

Активация на акаунт