Поведение на разведени родители

• 25 157
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Ако ме е зарязал гадно заради нея, аз няма да я поканя, признавам си. Вече съм на възраст да си гледам моя кеф, а не на новата половинка.

# 301
Детето има празник, то решава кой да присъства, а не изоставената бивша 🙂

# 302
Аз за себе си казвам, иначе да, моето е достатъчно голямо само да си кани гостите.

# 303
не е важно, кой до кой стои, кой с кой ще се снима. Ако отношенията не са добри между бивши съпрузи или ако те не желаят - няма защо да се снимат заедно или пък защо да не се снимат / ако отношенията са нормални/ с новите си половинки и детето си. Не виждам нищо лошо.
Но, това не означава че, трябва да съсипват празника на детето си - със селски прояви, караници, и демонстрации, поставяне на ултиматумми - кой да бъде канен и кой -не.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 14:43 от Crissy

# 304
А всъщност момичето може да е много щастливо с разширеното си семейство и точно затова да е качило тази снимка.

# 305
BeautifulM, извинявай, ама е нелепо мъжът ти да продължава да кани родителите си заедно по празници. Знае си ги как са, иска да види докъде ще стигнат ли?  Или се надява след 100 години на нещо ново? Да си виждат поотделно внучето и толкоз. Човек не може да промени и проконтролира другите хора, Може да прояви мъдрост и да избягва скандали и разправии.

# 306
Аз се чудя как да го изрежа от старите снимки, вие ме карате да правя нови! Не ме имтересува ни дете, ни маче! На "детето" се обяснява, че не мога да присъствам на събитие, на което присъства "мъжът" заявил ми в прав текст:"Аз на теб нищо лошо няма да ти направя" и в следващият момент го направил....,защото злото е било внимателно обмисляно. Да ходят да обясняват децата на другата фамилия, защо са сираци по отношение на майка! Хич и не ми пука! Егоист съм и то голям. Пазя си нервите за новия си живот.

# 307
Много сериозно бих се замислила дали да свържа живота с "дете" на родители, които не искат да се държат както трябва на големия ми ден. Генът и личният пример са голяма работа.

# 308
  • София
Ако ме е зарязал гадно заради нея, аз няма да я поканя, признавам си. Вече съм на възраст да си гледам моя кеф, а не на новата половинка.
Не са ме изоставяли, но на теория не виждам защо да виниш новата половинка. Ако някой те е лъгал някой това е мъжът ти, с него си имала някакви уговорки. Другите жени какво общо имат освен, че вероятно също имат лош вкус за мъже, и то в най-лошия случай. Сега, ако ти е приятелка била или нещо, да си и сърдита и на нея, иначе наистина не виждам повод за драма, че и дългогодишна.

# 309
Съжалявам, но наистина не знам как може да изтъкваш, че си егоист при това с гордост. И то егоист към детето си... Забелязала съм, че често в форума с гордост някой заявява колко е мързелив, колко е егоист. Как негативни качества от характера може да се толерират?

# 310
Това е новото модерно.

# 311
  • София
Съжалявам, но наистина не знам как може да изтъкваш, че си егоист при това с гордост. И то егоист към детето си... Забелязала съм, че често в форума с гордост някой заявява колко е мързелив, колко е егоист. Как негативни качества от характера може да се толерират?
Сигурно се бъркат понятията. Егоист не е човек, който се грижи първо за себе си, а човек, който изисква другите да се грижат първо за него. Иначе е не просто нормално, а всеки гледа първо себе си, първо своите представи, които ако е зряла личност могат да включват и това да има потребност да се грижи и за хората, които обича.
Но да, много е модерно това сега да се рекламира все едно повечето хора не са инфантили и трябва да бъдат обучавани да капризничат и да гледат само собственото си добро и то моментното такова.

# 312
А когато възпитаваш детето си да гледа твоето добро първо, и че неговото е на второ място, това какво е? Егоизъм със засилени елементи на манипулация.
И как един син да се измъкне от ситуацията, така че сватбата му да мине, като на нормалните хора.
Защото аз тук успешен ход за това конкретно събитие не виждам.
Ако покани единия, то всичко на сватбата ще питат за другия родител.
Ако не покани и двамата? При двама живи родители да не дойде никой на сватбата на сина им?

# 313
  • София
А когато възпитаваш детето си да гледа твоето добро първо, и че неговото е на второ място, това какво е? Егоизъм със засилени елементи на манипулация.
И как един син да се измъкне от ситуацията, така че сватбата му да мине, като на нормалните хора.
Защото аз тук успешен ход за това конкретно събитие не виждам.
Ако покани единия, то всичко на сватбата ще питат за другия родител.
Ако не покани и двамата? При двама живи родители да не дойде никой на сватбата на сина им?
Детето да кани всички, които иска. Който иска да не дойде.
Виждала съм случай, в който майката, разведена преди 35 години, не отиде на подписването на сина си, защото там ще бъде бившият и мъж. Това са нечовешки глупости, наистина, но всеки има право да е инфантилен егоист, колкото си иска. Някои хора цял живот не излизат от темата за развода, явно имат потребност от война, сигурно и някаква патология, не знам, но е факт. Децата, ако имат късмет и акъл се отделят от темата и си живеят живота.

# 314
Трудничко е да се отделиш при условие, че не се жениш всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт