Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Прекалено ли е да приемате естрофем до 19-ия ден от менструалния цикъл и кога се очаква повишаване на прогестерона?
Трябва ли да продължа приема на естрофем преди трансфер, ако не съм сигурен дали да го направя?
Кога се размразяват ембрионите преди трансфер?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Прекалено ли е да приемате естрофем до 19-ия ден от менструалния цикъл и кога се очаква повишаване на прогестерона?
Приемането на естрофем до 19-ия ден от менструалния цикъл не е необичайно, ако целта е контрол на овулацията и подготовка на ендометриума за трансфер на ембрион. Прогестероновото повишаване обикновено се очаква след овулацията, но тъй като естрофемът блокира овулацията, нивото на прогестерона може да остане ниско до момента на преминаване към прогестин след трансфера.
-
Трябва ли да продължа приема на естрофем преди трансфер, ако не съм сигурен дали да го направя?
Ако приемате естрофем по лекарско предписание и лигавицата ви е в нормални граници, обикновено е препоръчително да продължите приема му, освен ако вашият лекар не ви посъветва друго. Много жени продължават приема на естрофем до потвърждаване на бременността с ултразвук и установяване на сърдечен ритъм на ембриона.
-
Кога се размразяват ембрионите преди трансфер?
-
Какви са нормалните стойности на прогестерона след ембриотрансфер и кога е най-добре да се проверят?
-
Трябва ли да съм на гладно, когато изследвам естрадиол и прогестеронови нива след ЗЕТ?