КАУФЛАНД- тема 62

• 51 454
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Прави сте. Можеше да пропуснат момента с екологията. Просто да обявят, че опаковките се плащат.
Долче, ако ти сложат маслини в торбичка, защо да ти маркират кутия?
За салатите може би автоматично е заложено, но за маслини и разни от рода на чушки, сарми, не би трябвало.

# 631
Малко си е на късмет доколко ще е хубаво съдържанието в кутиите.🙂 Поне при нас това забелязвам. Вечерните им намаления все пак са по-интересни за мен, намират се по-големи находки.😃
Колко е отцеденото тегло на това кисело зеле без течността?

Бобът в буркани на Пескадо много ми хареса колко плътно стои в буркана.🙂 И нахутът им ли е по същия начин?

Какви са тези вечерни намаления ? За пръв път чувам за тях

# 632
Според нас - не би трябвало, ама според служителите на Кауфланд не е.

# 633
  • София
Има и нещо друго - дори в момента (от удобство) предпочитам например маслини да си взема голяма кутия и в нея да ми сипят от няколко вида - слагат от едните, мерят, пускат етикет, тарират с пълнежа, слагат втори вид и така...
Къде успяваш с този подход? Аз съм се отказала да ги питам, твърдят, че не може. От чисто екологични съображения, но не се получаваше.

# 634
просто България..........

защо не предлагат алтернатива ?

# 635
  • в сърцата на децата <3
просто България..........

защо не предлагат алтернатива ?
Защото може. Т.е. не са ги задължили. Интересно ми е как изчислиха цената на кутийката...

ЗаСлон, Кауфланд Скобелева в Пловдив. Е, не ми е на всяко пазаруване, но когато се е наложило - не са ми отказали. Също и съм купувала извара в пликче, маслини в пликче... Не разбирам какъв е тоя зор да набутват кутийките, като мераклии да си ги купят винаги ще има.

# 636
  • Бургас
Този коментар го следя от както го написа госпожицата... Ами 400+ харесвания по-късно и никакъв отговор от Кауфланд.. Както и предполагах... Ясна е причината вече, просто искат още повече да забогатеят, а природата да го духа. Всички, които питаха за алтернатива бяха отсвирени, а беше отговорено само на тези, които питаха дали могат да си носят кутии от вкъщи.

# 637
Има и нещо друго - дори в момента (от удобство) предпочитам например маслини да си взема голяма кутия и в нея да ми сипят от няколко вида - слагат от едните, мерят, пускат етикет, тарират с пълнежа, слагат втори вид и така. Сега ако искам 4 вида маслини в една кутийка трябва да платя 4. Защо?
Да ти продадат нещо, което замърсява, но да няма алтернатива, не е екология. Нарича се шантаж.
Подкрепям напълно, точно шантаж си е.
"Еко мотивите" им са просто предтекст за пред по-лековерните. Ето у нас пък доста са на почит маслините и понякога съм взимала и към 2кг. И когато се водеха уж "безплатни" кутийките ми се струваше безумно да получа 4 броя понеже нямат по-големи, та абсурд сега да им давам 80ст отгоре. Просто ще купувам от друго място.

Интересно ми е как изчислиха цената на кутийката...
Това питам и аз, ама въпросът ми е риторичен... Neutral Face
Но имам предположение, че сметката се базира на размера на бонусите, които искат да си раздадат... Wink
Изчислили са колко допълнителна печалба им трябва, за да може началството да почива на Карибите и да си купи всеки по едно Ферари. Делят сумата на брой клиенти и прогнозирани продажби и получават 20ст на кутийка! JoyJoyJoy

Сори, ама и на мен сценарий свързан с ползи за екологията ми е по-трудно да измисля... FrowningSmirkStuck Out Tongue Winking Eye

# 638
  • в сърцата на децата <3
Ама ако бяха вкарали опция амбалаж (примерно многократни стъклени опаковки, които се връщат, те си ги стерилизират и носиш празна взимаш пълна - като с бирата) щях с удоволствие да си плащам еднократна кутийка ако не нося стъклена. Но сега просто или им даваш едни пари ей така (дори и 20 ст да са - на месечна и годишна база са милиони приход)... Еко мотив е и "безплатна хартиена опаковка, платена пластмасова". Също бих плащала без никакво мрънкане ако избера да си платя.
Както и да е, днес питах в Билла при тях няма да има такива неща. Вероятно ще си калкулират разхода в цената на продукта, което хората, помнещи малко повече от 3 дни, се сещаме, че вече направиха преди няколко години, когато торбичките с дръжки станаха платени. Тогава таксите бяха за всички пластмасови опаковки и като компромис калкулираха пликчета и кутийки в цената на продуктите, а торбичките останаха за допълнително плащане.

Не съм почитателка на пластмасата! Изобщо даже. Нося си платнени торбички за всичко възможно, по пазарите ми сипват в буркани и торбички, които си нося. За щастие имам алтернатива, пазарчето ни е добре заредено, Турция е близо... И без Кауфланд ще преживеем 😂

# 639
snow_angel, имаш пак +1 от мен! Simple Smile

Тъкмо си помислих за примера с пазарските торбички. Не си падам по разхищение/замърсяване, затова и аз винаги си нося своя за многократна употреба. Е, остава да бяха измислили въпреки това да ми таксуват автоматично и от техните...

Подкрепям идеята ти, или стъклени или да връщат на информация 20-те стотинки, ще им събирам кутийките. SatisfiedSatisfiedSatisfied
Не е зле и пластмасовите кутии от яйцата да могат да се връщат или и за тях ще ни таксуват? Като от години има и картонени варианти, защо не оставиха само тях?

# 640
Ами да ви кажа, че в Марешки са започнали да продават в хартиени торбички, които обаче се таксуват. Без да ти кажат предварително. Добре, че си проверявам винаги касовия бон, та видях. Вече им казвам, че не им искам торбичката, имам си чанта.

# 641
ако ти сложат маслини в торбичка, защо да ти маркират кутия?
За салатите може би автоматично е заложено, но за маслини и разни от рода на чушки, сарми, не би трябвало.

Доколкото аз разбрах така ще настроят софтуера, че за определени продукти автоматично ще се добавят и 20ст за кутия. Взел, не взел- плащаш.

# 642
Ще видим дали ще е така. Имам опит с Т маркет, там не е така.

# 643
Дева, ако върнеш малко назад коментарите, мисля, че имаше коментар от Кауфланд, че таксата за кутийката за определени артикули ще се начислява на касата (дори и тези артикули да са в пликче). В системата им така било заложено. Пък да си носиш кутии не можело...Та версията им за екологичност издиша отвсякъде.🤪 Пък и явно няма значение малка или голяма кутийка, все по 20 ст. (какво хубаво и кръгло число, нали?)...🙃 Реално не предоставят никаква еко алтернатива.
Софтуерът в Т-маркет явно не е чак толкова "интелигентен" като този в Кауфланд- явно затова там въвеждането е ръчно...😆
Многократно сме писали за вечерните намаления на плодове и зеленчуци. Различни са за всеки филиал, а също и часът варира. Случвало ми се е да взема зеленчуци по някое време след 20 ч, а на касата (примерно към 20,45 ч) да излязат с още по-ниска цена...Понякога вечер намаляват цената и на месо или роба от витрините,  о като цяло по-рано започват да покриват и прибират месните неща или, ако нещо е свършили, просто не зареждат повече витрината до следващия ден.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 16:17 от dolce miele

# 644
А ще бъдат ли ясно обозначени тези продукти в магазина или поне ще публикуват ли списък кои са, та да знам да не ги купувам от тях?
Защото ако при отсъствието на кутийка ме таксуват без изрично да ме уведомят, ще връщам всичко на информация. Направо да им подсигурят там един хладилник. Satisfied

А 20ст входен билет за магазина няма ли да има или да очакваме скоро? Такса отопление, почистване, такса СО2 (все пак дишаме вътре)... JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт