Сполучливи имитации на маркови парфюми - 47

• 76 063
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Наслада е само да четеш описанията на  D-frag12! Така да се наслаждаваш да опитваш нови и стари, и всякакви аромати... И аз доста се запалих откакто намерих групата. И да ви споделя една импулсивна покупка от Рефан - Scandal a Paris. Вече имам 3 скандала, не знам какво ми става, че залитам по тия сладости, но е приятно. Мисля и by night да прибавя скоро, гледах го из списъците 😄

# 601
Мисля и by night да прибавя скоро, гледах го из списъците 😄
Аз го имам от Мартил Лайън и е единствения Скандал, който имам, но ми хареса Simple Smile и е доста траен Simple Smile Абе Скандали да има.... Laughing

# 602
  • Sofia
D-frag - благодаря за литературно-парфюмното удоволствие, което ни доставят коментарите ти.
Аз в Понеделник връщам 4 парфюма към Дивайн и веднага наместих 3 нови в кошницата. Имам код за 40% на всичко. Пролетно-летни аромати метнах. Като дойдат ще пиша, че още не съм сигурна в избора си.

# 603
Мисля и by night да прибавя скоро, гледах го из списъците 😄
Аз го имам от Мартил Лайън и е единствения Скандал, който имам, но ми хареса Simple Smile и е доста траен Simple Smile Абе Скандали да има.... Laughing
Чудно, спестихте ми търсенето, а и има наблизо място, където имат една част от тях 😄 Не можем без скандали, жени сме...

# 604
Пристигнаха ми масла от Гиза и този път съм доволна 😊
Взех си Италика от любопитство. Много ядлив аромат, харесва ми идеята, но бих я носила само в това време от годината. Приликата с оригинала е голяма, имам мъничка отливка и преди малко ги сравних едновременно. Тази на Гиза е по-наситена иначе са на повече от 90% идентични. Може би като парфюм ще е още по-голяма приликата, но не ми се рискуваше и взех малко шишенце масло.
Velvet Orchid - също много се доближава до оригинала и ще си го нося с удоволствие.
И pure XS, при който обаче май се е получило объркване, защото получих много приятен аромат, но определено не е pure XS 🤔 Открих обаче, че ако мазна и пръсна отгоре този от Заг се получава много добра комбинация. На Заг ми е доста по-сладък и пуканков от оригинала и смесен с това масло, което си е направо свежо става много хубава комбинация 😁
Сега много се чудя на парфен - narcotic venus, страшно ми хареса оригинала, но просто няма как да дам толкова парички за него. Търсих отзиви за този на Парфен тук, но не открих много. Ако някой го е пробвал ще съм благодарна да сподели мнение 😊

# 605
  • обл. Шумен
D-frag12, много настроение вкарваш в темата 😊 Има нужда, особено сред скандалджийки като нас 😆
Щях да ви питам, как си префасонирате парфюмите в ароматизатори, че не искам просто да си ръся.
Напоследък ми се губи класата в една "Пантера", ама не ми се хвърляше и днес я озорих - набутах я в ароматизатора на тоалетната, уж автоматично да се пръска.....пък да видим .... 🤪😆
Mogadirs , колко ти излиза доставката от Дивайн? Доволна ли си?

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 22:07 от Емилия Петрова 684235

# 606

Как се използват маслата?

# 607
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Xerjoff Opera - а сега де! За мен е сладки плодове и нероли, в началото ми напомня пяна за бръснене, но тази свежест бързо отшумява и се усеща дървесна и кожена плътност някъде скрити дълбоко. Тежичък ми идва за лятото, но е прекомерно тонизиращ и весел за есен и зима. Остава за пролетта. 8/10 и колкото повече престоява, толкова повече везните отиват към мъжки......ами мирише ми на Neroli Portofino във версия за хладно или студено време.
Chanel Le Lion - кехлибарен, кисело-цитрусов, ванилово подсладен. В началото ми се стори, че и тютюн долавям. Много плътен, тежичък, малко ретро. За 35+ години определено. Доста сравняван с Shalimar. Властен и сериозен, делови и леко мрачен. Не става за свалки или в дискотеката "заграждай, Тигре!", няма да се получи. Ако обаче трябва да водиш някакви бизнес преговори или имаш официални костюмарски срещи/коктейли, тогава си е точно на мястото. Страхотен аромат, но поради по-ограниченото му приложение оценявам на 7/10. Повече мъжки сякаш, но би подхождал на жени като Маргарет Тачър, Мерил Стрийп в "Дяволът носи Прада" или Цола Драгойчева.
Byredo Tobacco Mandarin - това е този тъмнокафяв, презрял, мазен тютюн, готов за свиване на цигара, натрошен върху мандаринови/портокалови корички. 80% tobacco/20% mandarin. Далеееече от тютюна в TF Tobacco Vanille, D&G Pour Homme, D&G The One, PDM Herod, CH Mystery Tobacco, Mancera Red Tobacco, Initio Side Effect.....По-скоро тютюн в стила на TF Tobacco Oud. Определено няма да се хареса на голяма част от хората, а и не е създаден за това. Студено време, изискан бар, сако с дънки, риза, без вратовръзка, авторитет.....абе гъзар, но доказал се, заслужил положението си в обществото. Не някакъв псевдо келеш, изфукващ се на заплата и после 30 дни кренвирши на промоция и бира пред блока.9/10.
D-frag12, благодаря ти, имаш прекрасно, остро перо, както и безпогрешен олфактивен инстинкт. И, да, повярвай ми, нося Chanel Le Lion, обожавам го, но вече съм с раздвоение на личността, не знам коя съм - Мерил Стрийп в "Дяволът носи Прада" или Цола Драгойчева /как се сети за нея?!/. JoyJoyJoy Xerjoff Opera е единственият на марката, когото обичам, носила съм и Byredo Tobacco Mandarin - много, много мой!!! Благодаря ти за емоцията!!! Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 03:09 от kolevaangela

# 608
  • Sofia
Имам овлажнители ли за въздух, в които във водата добавям ароматни масла или парфюм.
От Дивайн доставката над 40Евро ми е безплатна. Докарвам ги винаги за безплатна доставка. От това, което имам съм доволна, от обслужването също. Всеки парфюм пристига с мостричка за тестване. Ако не ти харесва, не отваряш парфюма и го връщаш, безплатно. Аз бях напоръчвала доста по черния петък, 4 парфюма не ми хареса как ми стоят , писах им и в понеделник идва куриер да ги вземе обратно.

# 609
https://

Как се използват маслата?

Вместо да пръскам, мажа 😁 Шишенцата са с ролерче, аромата стой близо до кожата, но ме устройва така, важното е, че аз си го усещам, в случая доста дълго. Не става за дрехи! Има възможност и да се разредят за да си станат на спрей, но не знам как точно се прави и не съм опитвала.

# 610
Днес тествам Италика оригинал и имитацията на Гиза и не мога да кажа, че имат чак толкова голяма прилика. Има, да, но 90% -тц. И разликата не е в полза на Гиза. Когато поулегне нещата стават по-добре, но това, което в началото трябва да е шафран, при Гиза е нещо изгоряло(същото усещам и при черния фантом). Всъщност разбрах, че е шафрана след като преседя 1-2 часа. И той остана да доминира, а млякото с карамел, което се усеща от оригинала, тук е доста по-слабо. С което не казвам, че е лош, но за мен не са толкова близки. Еднаквите съставки не правят задължително един и същ парфюм.

# 611
Абсолютно подкрепям предходното мнение. Поръчах Италика точно заради тази лактонична нотка, но и при мен излезе само изгорялата захар. Мъжете у дома казаха, че ако още веднъж се напръскам с " ..това нещо.." ще го открият   къде го кътам и ще бъде изхвърлено. Сега се чудя какво да правя с този аромат: да го подарявам ли (идват празници) или да го пусна в размените.
Обикновено недолюбваните парфюми отиват като ароматизатор в банята, ама предвид обстоятелствата, май този път и за там няма да стане.
Иначе мога да похваля Италиката, че поддържа безумна трайност, на дреха стои цяла седмица. Присъствен, шлейфов, плътен, много топъл, уютен и.....Коледен!  Нооо.....за който го харесва.

# 612
Хъм, като ви чета или при мен са сходни, защото не е направен на парфюм, или отливката ми не е от истинския, което е малко вероятно. Или не долавям голяма разлика, защото това не е точно моя аромат, не ме дразни и не ми е неприятен, но не бих го използвала, освен в дните около Коледа.

# 613
На първа страница няма списъци с номера… В търсене съм на сполучлива имитация на женския Ultraviolet на Pacco Rabanne (може би за предпочитане Рефан, че имат магазин и е лесно за покупка).

# 614
  • София
На първа страница няма списъци с номера… В търсене съм на сполучлива имитация на женския Ultraviolet на Pacco Rabanne (може би за предпочитане Рефан, че имат магазин и е лесно за покупка).
Има, има. Парфюмни аналози

Общи условия

Активация на акаунт