Сполучливи имитации на маркови парфюми - 47

• 76 054
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Ще ми е интересно дамите, които не бях доволни първоначално от новите покупки, дали вече ароматите им са станали достатъчно наситени след толкова дни. Или отново стоят като прекомерно разредени.
Моята "Италика" на Гиза вече е ОК. Мислех да я оставя за по - дълго време настрана, но сега я тествах - напълно е "дошла на себе си" Simple Smile

# 631
Моята "Италика" на Гиза вече е ОК. Мислех да я оставя за по - дълго време настрана, но сега я тествах - напълно е "дошла на себе си" Simple Smile
А как я намираш Simple Smile При нея забелязвам,че мненията са на двата полюса Laughing
Аз днес чакам  4 бр....за по-сигурно....тотално пристрастена съм,особено в студа Yellow Heart

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 11:28 от Ре

# 632
  • Бургас
Някой има ли Гинза от Гиза? Какво ще кажете за нея.

# 633
А как я намираш Simple Smile При нея забелязам,че мненията са на двата полюса Laughing
Ами, както вече писах тук, за мен това си е гурме, домашно, пижама Simple Smile Траен, но без шлейф, вкусен, притежава сухота, заради която става и за мъже. Мляко с бисквитки. Но от онези, НЕароматизираните допълнително бисквитки, а от онези с по - натурален вкус и аромат. Харесва ми. Но за навън ми е прекалено тих Simple Smile

# 634
Някой пробвал ли е версията на Eyfel  на "Angel", Mugler? Дали е добра?

# 635
Във Варна къде има магазини за имитации на маркови парфюми? Знам само един до ИУ-Варна.

# 636
  • Варна
Във Варна къде има магазини за имитации на маркови парфюми? Знам само един до ИУ-Варна.
Да ги наречем "аналози" или "вдъхновени аромати", че имитации звучи малко като ментета Satisfied
Всички РЕФАН-и, капсуловани или наливни
ЗАК - на Колхозния пазар
ГИЗА - срещу кукления театър
ИЗИС - срещу пазар Чаталджа
МАРТИНЕЗ - по Княз Борис
БАРГЕЛО - в Кауфландите
Мартин Лион - Елитис
АРИСТЕА и Роксан - Елитис
В големия Елитис дори има изнесен щанд на Рефан с бутилирани, но с възможност за добавяне на капки.
Избор огромен.

# 637
А в моловете няма ли Парфен?В София имат щандове в моловете.

# 638
  • Варна
А в моловете няма ли Парфен?В София имат щандове в моловете.
Парфен не съм виждал от някоя друга година вече. Бяха основно в Кауфланд при нас.

# 639
В Скай Сити Мол има Парфен на 1 етаж.

# 640
D-frag12, имате ли впечатления от ИЗИС? Често минавам покрай него, но все не намирам време да вляза и да разуча за какво става въпрос.

# 641
Аз имам 2 масла от Изис, които не ми харесват особено и сякаш не са трайни. Не мисля, че могат да се сравняват с Гиза изобщо. Едното е Нифертити, не знам кой имитира, малко бие на Кирке, има нещо плодово, но бързо изветрява. Другото е White oud, по-бива - дървесна роза, но пак не ми е от любимите. Сестра ми ползва Key of love, което е Бакарата, толкова се е пропило  в кожата и, че дори да не си слага мирише на него цялата къща като дойде нагости и като гушка бебето ми и то ми мирише на нея 😀

# 642
  • Варна
D-frag12, имате ли впечатления от ИЗИС? Често минавам покрай него, но все не намирам време да вляза и да разуча за какво става въпрос.
Не съм купувал нищо от там. Единствено една колежка на работа е съседка на собственика и си взима масла.(малко стана като циганчето - "Много обичам кебапчета. Не съм ял никога, но брат ми познава един, който е ял.) 3-4 вида ми е давала да помириша и точно както каза morgana999, БАКАРА е страшно силен и траен, много ми хареса като аромат.
Останалите също бяха доста силни и тежички, но колежката ми не е някакъв фен на парфюмите и въобще не се е интересувала, какво имитират(май единият беше La vie e belle, но може и да бъркам). Просто грабвала нещо, което и допадало.
Както всички останали производители и при него ще има попадения, ще има и пропуски. Поне е в разумни ценови граници и за варненци може да се тества на място.

# 643
Паралелен тест на Angel's Share - оригинал и имитация на Гиза. Разликата е малка. Оригиналът е една идея по-сладък и има повече аромат на коняк, докато в имитацията дървесното преобладава, конякът е по-малко и стои една идея по-....свежо(? - не е свеж), лек(?- не е лек)... не намирам думата. Абе, хубав е, за мен по-хубав. По първоначална преценка, по трайност няма да се различават или Гиза ще трае повече, ако греша ще се поправя. Тук са се справили добре. Още един техен парфюм, който аз лично(да подчертая) ще предпочитам пред оригинала.
ПС: С минаването на времето разликата между двата почти се стопява. Ако не ги сравнявах паралелно нямаше да направя разлика.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 15:38 от MarianaP

# 644
  • Пловдив
Не си спомням дали съм писала, но и аз мога да направя паралел на друг парфюм в изпълнение на Гиза - Vanille Absolu Montale.
Гизата е по-сладък, с по-голям шлейф и дори по-траен 😁 и оригиналът ми хареса, няма натъртената сладост. Ще си ползвам оригинала, имитацията я подарих на мама. Но щом свърша оригинала, ще си помисля какво да си взема отново Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт