Азиатска козметика и грим - 24

• 71 311
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета! Има ли слънцезащита подходяща за бебета?

# 511
Просто му слагай цинкова помада, но е хубаво да го излагаш на слънце определено време.

# 512
Здравейте момичета, много са ми полезни вашите постове. Най-накрая намерих перфектната слънцезащита за мен 😍 на Бюти оф джейсън, с нормална кожа съм, застава чудесно под грим и изобщо не се усеща, няма бл филм и хидратира.
Хубава седмица

# 513
и аз много я харесвам.Two Hearts вчера пробвах лист маската им и ми допадна.

# 514
Здравейте момичета, много са ми полезни вашите постове. Най-накрая намерих перфектната слънцезащита за мен 😍 на Бюти оф джейсън, с нормална кожа съм, застава чудесно под грим и изобщо не се усеща, няма бл филм и хидратира.
Хубава седмица

Може ли снимка или линк на тази слънцезащита ?!🪬🌷

# 515
# 516
  • софия
Imp E, не! То бива ,бива, ама цената на  това направо ме разби! Rage
Имате ли идея как би работило ?

https://www.stylevana.com/en_GB/ya-man-medilift-face-lift-mask-1pc.html

# 517
Imp E, не! То бива ,бива, ама цената на  това направо ме разби! Rage

Май са объркали десетичната запетая, в ибей са по 80-100 долара, има и по 400, ама 8К е грешка някаква, мисля...

# 518
Момичета, привет и от мен - от няколко месеца съм фен на корейската козметика и кожата ми никога не е била по-добре изглеждаща. Доста неща опитах, вече подновявам трета поръчка на пълен сет (почистване, тоник, серуми различни, хидратация, слънцезащита), доста мострички тествах също. Ако е полезно някому, ще направя списък с нещата, върху които имам опит от поне 2 месеца редовна употреба.
На 39 съм, смесена кожа, чувствителна по бузките, работя в замърсена среда и особено в топло време имам голям проблем с омазняването и замърсяването...Имам два големи проблема на лицето - много дълбока гневна бръчка (от щастлив живот) и 2 хоризонтални бръчки на челото...Корейската козметика подобри много тена и цялостният ми вид, не знам обаче дали има козметика, която да се справи поне на 1/3 с този проблем, или единствената ми опция е някаква интервенция. Ще се радвам, ако някой препоръча нещо, което поне малко да намали тези дълбоки линии..

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 15:22 от Café del Mar

# 519
  • Prismatica Aerie
Imp E, не! То бива ,бива, ама цената на  това направо ме разби! Rage

EMS, Светулчо.
https://www.japantrendshop.com/yaman-medilift-mask-p-4400.html

... много дълбока гневна бръчка (от щастлив живот) и 2 хоризонтални бръчки на челото...не знам обаче дали има козметика, която да се справи поне на 1/3 с този проблем...
Няма.
С удоволствие бих прочела списъка Ви. Flowers Cherry Blossom

~~~~

Ново от Mary&May Purple Heart
Calendula Peptide Ageless Sleeping Mask

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 18:23 от Catalano

# 520
За гневна бръчка и на челото, единственият вариант е ботокс. Никой крем няма да ги махне.

# 521

Някой ползвал ли е това?!
Какво да очаквам?!

# 522
  • софия
Peypi, по-скоро попитай в темата за уреди за домашна грижа за кожата.
Cafe, за гневна-ботокс, а за назолабиални - филър. Колкото по-рано, по-добър ефект!

# 523
Добро утро, момичета!
Споделям личната си корейска рутина, която установих, че действа прекрасно на кожата ми. С уточнението, че боря омазняване в Т зоната, чувствителност като цяло, лесно зачервяване, хиперпигментация на места. Вече не използвам грим, рядко спирала.

1.  Почистване - Hada Labo Gokujyun Oil Cleansing - имах 6 мостри от това, толкова е икономично олиото, че повече от месец можех да го тествам. Имам голям голям флакон La Roche Posay Toleriane Sensitive, с невероятно щадящ състав (пантенол и глицерин, пробиотик, ниацинамид и серамиди, без парфюм) - почиства ми прекрасно, но е останало малко количество и започвам голям флакон с олиото на Hada Labo. За него мога да кажа, че почиства абсолютно всичко от лицето, без да изсушава, усещането ми е много приятно след измиване. От тестер пробвах за 2-3 измивания COSRX | Low pH Good Morning Gel Cleanser - също бих купила цяла тубичка, хареса ми. При измиващите продукти ми е важно да не миришат, да измиват добре и да не ми опъва кожата след това. Всичко изброено отговаря на условията. При двуфазно почистване бих комбинирала La Roche Posay + Hada Labo.

2. Тоник - тази стъпка за мен беше сякаш the game changer - кожата ми попиваше тоник със зелен чай и до минути направо се озаряваше, усещането ми е много приятно като се намокря хубаво с тампон и веднага сложа следващ продукт. Зеленият чай за мен е ключова съставка, в случая имам опит с два тоника - MARY & MAY | Vegan CICA Tea Tree AHA PHA Toner
и BENTON Deep Green Tea Lotion.

3. Серуми - горещо препоръчвам два серума на Mary&May - MARY & MAY | Idebenone + Blackberry Complex Serum и пептидите MARY & MAY | 6 Peptide Complex Serum. Икономични са, оставят приятно усещане след нанасяне, няма лепкавост никаква (това много ме отблъсква в продукт). Въпреки бръчките, за които споменах вчера тук, мога категорично да кажа, че кожата ми не се е влошила в това отношение, а в околоочната зона забелязвам промяна (там винаги съм имала бръчици, нося лещи от седми клас, сещате се...) . За Idebenone като съставка може да прочетете, ако ви е интересно, има доста информация как действа и какво представлява, не искам да ви отегчавам сега с това, но накратко: това е синтетичен еквивалент на коензим Q10. За пептидния серум - сравнявала съм пептидните вериги, които са използвани тук, със серума на The Ordinary - "Buffet" + Copper Peptides 1%, има голям процент припокриване в състава за по-малко пари. Струва си да пробвате и двата серума.

Друг страхотен пептиден серум, за жалост малко количество на висока цена, е Klairs Midnight Blue Youth Activating Drop. Също си струва да се пробва.

Страхотен и моментално озаряващ, икономичен, оставящ приятно усещане, се оказа серумът на Beauty of Joseon - Glow Deep Serum - Rice + Alpha-Arbutin. От него започнах второ флаконче, очарована съм.

Супер хидратация - с бета глюкан (молекулата му е в пъти по-мъничка от тази на хиалурона, съответно прониква доста в дълбочина и наистина върши работа откъм хидратация, за разлика от хиалурона в козметиката. Инжекционният е друга "бира" Simple Smile  - iUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum. Редувам серумна хидратация с крем хидратация, но кремът ми е същият - iUNIK Beta-Glucan Daily Moisture Cream - перфектна цена за цели 60мл. и е супер икономичен, с 2 точици намазвам лице + деколте.

Друг страхотен серум за смесена/мазна кожа с ексфолиращ ефект със центела, чаено дърво, AHA, BHA, PHA - SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum Light (това е леката версия, за мазна кожа) - 3-4 пъти седмично вечер, върши чудеса за черните точки и като цяло за тена. Приключвам флакона, който не е никак малък, ще поръчам втори обезателно.

Тестери, които съм ползвала за 5 до 10 нанасяния (т.е. нямам дълготрайни впечатления):
1. ISNTREE | Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50+, PA ++++ - много много хубава слънцезащита, сякаш нищо не си сложил на лицето си, нито е мазно, нито изсушава, нито оставя следи.
2. BY WISHTREND Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream - ретинол + бакучиол, много хубав крем, искам да пробвам цял флакон, но в момента още имам ретинолов серум на CeraVe. Малко ми щипеше първото нанасяне, но после нямах такъв проблем. Икономичен, лесно се нанася, леко мазно усещане, но приемливо.
3. BENTON Snail Bee High Content Essence  - малко стегнато го усещах на кожата си. Някак нямам мнение за него.
4. The Potions - от тези серуми, всичките (имах мострички), направих някаква реакция неприятна. Не препоръчвам.

Стана дълго, извинявам се за което, дано съм била полезна Heart

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 12:09 от Café del Mar

# 524
Cafe del mar, Grinning не се извинявай, че е дълго, чета с удоволствие подробни описания.

Общи условия

Активация на акаунт