Азиатска козметика и грим - 24

• 71 224
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Нищо ново по темата няма да кажа, но идвам за да си върна думите назад по отношение на слънцезащитата на Beauty of Joseon. Първоначално не бях очарована, много глоу ми идваше на смесената кожа, но сега май нацелих схемата и с по-леки продукти преди нея попива много добре и остава с лек натурален финиш. Грим след нея слагам много рядко, но също се получава добре.
От зелената слънцезащита на Benton съм много доволна, но ще я оставя за по-топло време, тъкмо да поизмажа BoJ.
Очаквам с нетърпение и Purito Daily soft, която ми препоръча Catalano преди време, плюс още 2 слънцезащити и съм в процес на избор на стик...

# 721
  • Бургас/Пз
Здравейте, имате ли отзиви за този стик??
https://kocos.bg/Tocobo-COTTON-SOFT-SUN-STICK-SPF50-PA--1-2388

# 722
  • Пловдив
Здравейте,
каква слънцезащита бихте препоръчали за дете на 9?

# 723
  • Prismatica Aerie
Извадих и аз киселото зеле. То може ли да устои човек на Провокатори! Kiss
Скрит текст:

Крайният резлутат е  силно блестяща кожа, която под определен ъгъл изглежда мокра. Не се одобрявам никак. Нещо трябва да махна, въпреки че всичко попива идеално и няма лепнене и чувство за тежест.
Серум няма засега, очаквам LosecSumma Elixir Serum, но подозирам, че няма да се съчетае добре.

# 724

Скрит текст:

Крайният резлутат е  силно блестяща кожа, която под определен ъгъл изглежда мокра.

На мен това ми е любимият финиш, но като новак при корейците да се хвърля направо на тая гора от стърчащи златни шишета ще ми дойде множко Smiley. Кой продукт конкретно прави мокрия финиш?

# 725
Grinning А аз влизам да питам за прясното зеле, някой ползвал ли го е

SU:M37 Micro-Active Repair Serum Set 5items

Има купон и отстъпки в един сайт и в момента мога да го взема за около 60 долара.

# 726
  • Prismatica Aerie
Кой продукт конкретно прави мокрия финиш?
Слънцезащитният крем. Всъщност е с консистенция на емулсия, много лека и въздушна. Да се има предвид, че PA не е от най-високите. (PA = UVA)

Зари, и това не е много прясно.Smile Обаче изглежда интригуващо, бих рискувала.

# 727
  • софия
Кой продукт конкретно прави мокрия финиш?
Слънцезащитният крем. Всъщност е с консистенция на емулсия, много лека и въздушна. Да се има предвид, че PA не е от най-високите. (PA = UVA)
Eй, Catalano, да не би аз да прехвалих защитите на su:m37.Фен съм  на им кадифения стик и пак го подновявам, чакам и другата- sun away multi effect.Съвсем ли не го харесваш?Ще го хвърляш ли? Stuck Out Tongue Closed Eyes
Aз не съм включила засега  "златните запаси". Чакам да видя какво ще ми порасне Flushed
Ушите, сигурно Smiley
Но , докато чакам,  се чудя какво какво какво да намажа под очния losec summa? Имах един waterfull serum, с който го комбинирах, беше чуден - и самостоятелно ,и под крем ама той изчезна. Сух ми е, сух...
За недовкисналото зеле на Зари не знам нищо, ще погледна,но най-добре тя да си го купи и да каже как е Smirk

# 728
  • Prismatica Aerie

Eй, Catalano, да не би аз да прехвалих защитите на su:m37.
Разбира се! Joy Благодаря за което! Kissing Heart Sun-away Cooling Watery Sun Block EX е чудесна, макар и погрешно поръчана. Исках точно Sun-away Multi Effect Sun Block, обаче явно съм заспала(о, чудо!) докато съм поръчвала. Хем питах nechа и си отбелязах.
Не мисля да хвърлям, аз съм адаптивна личност. Blush

Под околоочния losec summa - експериментирай - есенции, серуми, емулсии, каквото имаш. Много сух, наистина. Аз само на горен клепач го нанасям.

# 729
  • софия
Така е, като не се спи нощем ,ами се рови ! Е, затова днес съм си купила прахчета sweеt dreams...По-евтино ми излиза.
Ще я наместиш някак тази грешка.

# 730
Eй, Catalano, да не би аз да прехвалих защитите на su:m37.
Разбира се! Joy Благодаря за което! Kissing Heart Sun-away Cooling Watery Sun Block EX е чудесна, макар и погрешно поръчана. Исках точно Sun-away Multi Effect Sun Block, обаче явно съм заспала(о, чудо!) докато съм поръчвала.
Прехвали ги я! Обаче аз не спах, докато поръчвах, напротив - 3 дни ми седя в кошницата и си повтарях как изобщо не ми трябва! Обаче нещо не си повярвах Grinning Но както казва Каталано зян няма да иде!

Как LosecSumma очният ви е сух, бре, мили мои, как може такъв вазелин да ви е сух!? Нали мажете под него и останалите благини, дето си ги плескаме по лицата!!?? Направо ме хвърляте в тъча понякога!! Вода пиете ли!? Хюмидифайъри в спалните слагате ли!? Парно и климатици изключихте ли!?!

Зари, това зеле не съм го рупала! Но ще ми е интересно да го попрочета?

PS Аз ви дудна, но на първо четене имам 3 отворени серума за очи и си ги мажа, не ги жаля - освен споменатия Waterful (той чака лятото да го доизразходя) имам и един червен бор на Sulwhasoo, както и поредният женшен на Donginbi. И често нощем слагам тежката артилерия на Хисторито - концентратът за бръчки + жълтият очен. Но факт е, че при мен е доста влажно, a сутрин с кафето и пачове.

Catalano - май предобряваш салатата - и емулсията и крема и всичко останало под сънскрийна сутрин!?!? Гледам, че има Т+Е и от серията Time Energy, тя не беше ли малко по-лекa от Secret?
Аз съм много по-обрана сутрин, за сметка на нощната рутина.

PS С детето сравнявахме мненията си кой балм трябва да си купим пак и единодушно (тя без да е слушала инфлуенсъри и без да е чела БГ Мамма) решихме, че по-по-най-НАЙ за нас е балмът на BOJ. Тя освирка розовата Банила - бях и взела комплект за РД.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 23:51 от Agent Provocateur

# 731
  • Prismatica Aerie
Catalano - май предобряваш салатата - и емулсията и крема и всичко останало под сънскрийна сутрин!?!?
Нали? Че и серум обмислям! Ноо екстремно суха кожа, свикнала на много.. Ще я оптимизирам тази рутина, няма така да остане.
Time Energy е относително по-лека от Secret, да.

p.s. Не ми е никак мазен LosecSumma, може би  "сух" е неточно, но не знам как да го определя - плътен, гъст, трудно се размазва и мен поне ми стяга подочието неистово (което е крайно нежелателно, извинявам се, че се повтарям), затова и само отгоре го нанасям. Иначе всичката грижа преди него мажа и под очите, разбира се.Simple Smile

# 732
Коя съставка най-много ви е впечатлила като вид и като резултат върху кожата?

# 733
Дами, поръчах сета на Skin1004, с идеята да заменя част от досегашната ми рутина. Та, въпросът ми е, къде аджеба да вмъкна ниацинамина на ТО сутрин и ретинола вечер, и дали е удачно да ползвам центела ампулата с ретинола? От толкова много четене съвсем се обърках Sweat Помагайте, моля Innocent

Ps. Сори, не знам как да скрия снимките през телефона Animal See No Evil

# 734
Ампулата от сета е много хубава. Успокоява и овлажнява, оставя много приятно усещане. Ползвах я, смених с центелата на One Thing , но после се връщам на жълтата и няма да експериментирам май. Сегашната ми е като водичка. Спокойно може да се ползва и сутрин, и вечер, като се спазва правилото на консистенцията (от по-течно към по-гъсто) - примерно сутрин преди ниацинамида и вечер след тонера (но не знам този конкретно колко е гъст).
Относно ниацинамида на ТО - четете съставките на корейската козметика. Бутат го тоя ниацинамид навсякъде, а на мен лично ми предизвиква засушаване и пилинг, когато в ампулата, емулсията и крема също има ниацинамид. В момента въвеждам азелаинова киселина и избрах да започна с продукта на ТО, защото в този на Cos De Baha има ниацинамид, а аз ползвам чист такъв като стъпка в рутината.По тази причина си разкарах няколко корейски продукта, от които иначе съм доволна.
Да добавя и коментар за крема на Skin1004 от тази травъл сета - дават го овлажняващ и успокояващ, но за моята суха кожа е ужасно недостатъчен. Ще го пробвам през лятото как е, но в момента ми стяга и опъва след нанасяне и не ми е добре, а ползвам доста стъпки преди това. За смесена и мазна кожа може би ще е добре.

Общи условия

Активация на акаунт