🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 33 805
  • 758
  •   1
Отговори
  • София

Добре дошли в специалната тема на Бг мама за най-новото екстремно приключенско риалити в нашия ефир - 'Островът на 100-те гривни' и нека му пожелаем успех! Simple Smile

Моля, не издавайте какво ще се случи в хода на предаването.
Има специална спойлерна тема за това.
Ако все пак решите да напишете нещо, предупредете, че е спойлер и сложете информацията в скрит текст.
Има специален таг: (spoiler) но се слага в следните скоби: []
Благодарим!

ЗА ФОРМАТА

Една сензация в света на развлекателните програми, завладяла милиони зрители по света през 2023 г. започна своя премиерен сезон в България. bTV Media Group представя риалити шоуто “Million Dollar Island”, което е по лиценз на Talpa Studios и Monday Media ©, като автори са Джон де Мол, Вим ван Дам и Юрик Вандерворст.

Риалитото за България е вътрешна продукция на bTV.
За шоуто отговаря Ивайло Вандов (бивш директор съдържание и продукция на НОВА).
Негова дясна ръка е Ники Николов (идеологът на Биг брадър, Къртицата и Фермата), който е главен редактор и идеолог.
Режисьор: Цецо Матев (Фермата и Максимал).
Водещи: Александър Сано и Диляна Попова.
Глас зад кадър: Апостол Пенчев
Част от екипа са популярни риалити участници като Гуспата, Ивайло, Туджаров и Неделчо.
Общ награден фонд: 300 000 лв. Като пари ще спечелят първите трима в крайното класиране!
Излъчване:
Понеделник: 20:00 - 23:00
Вторник, сряда и четвъртък: 20:00 - 22:00
54 снимачни дни, около 50 епизода (точната бройка предстои да се потвърди).
Ще видим невижданите у нас 104 игри!
Старт на кастингите: 13.03
Край на кастингите: 14.04
Краен срок за избора на участници: 16.05
Начало на снимките на сезона: 20.06
Край на снимките: 12.08

Скрит текст:
В България предаването ще се реализира под името „Островът на 100-те гривни“ и ще предложи на участниците впечатляващ награден фонд в размер на 300 000 лв.

Новото приключенско предаване „Островът на 100-те гривни“ е с невиждан досега регламент. В него 30 непознати участници отиват на място, в което далече от всичко обичайно създават свои закони на общността. Място, от което могат да се приберат вкъщи с истински много пари, а властта е на тяхната китка. Огромният залог; конкуренцията и дивата природа ще разкрият чертите на всеки участник. От тях зависи дали ще останат автентични и ще спечелят битките, дори когато късметът не е на тяхна страна, за да стигнат до финала и да вземат голямата награда.

В играта участниците ще изпитат възможностите си да оцеляват на изолиран тропически остров насред океана, далеч от удобствата и комфорта на цивилизацията, но близо до едно истински голямо богатство – гривната. В нея са съсредоточени не само властта и парите, но и голямата цел. Тримата играчи, които имат на китката си най-много гривни ще достигнат до финала, където ще се борят за своя дял от наградата от 300 000 лева. Всеки от тримата финалисти ще си тръгне с пари от “Островът на 100-те гривни”. Колкото повече гривни има участник на китката си на финала, толкова по-голям дял от сандъците с 300 хиляди лева ще може да вземе за себе си.
Всички участници, стъпили на острова, получават равен брой гривни, които ще отговарят на определена стойност. Докато са на острова, приключенците могат да печелят и губят гривни, като се състезават в различни предизвикателства или да получават такива и от други участници. Ето защо благополучието на всеки един играч в създалото се ново общество в “Островът на 100-те гривни” ще зависи от хората, с които се обгражда, а приятелствата – емоционални и стратегически, ще струват истинско богатство! Тези, които съумеят да проявят смелост, адаптивност и да изградят добра стратегия и разбира се тези, които съдбата обича, ще вървят по пътя на богатството, събирайки повече и повече гривни от своите приятели и съперници. А другите, които останат без гривни, ги грози опасността да загубят мястото си в играта.
За да стане човек богат на “Островът на 100-те гривни” ще трябва да покаже смелост, адаптивност, устойчивост, стратегическо мислене и добри социални, житейски, логически и физически умения.

Всяка гривна ще има стойност от 3000 лв, като всеки участник ще притежава 3 гривни или 9000 лв. Общо 30 участници ще разполагат с общо 270 000 лв., останалите 30 000 лв. са специални и ще бъдат във водещия. Постоянно участниците ще печелят и губят гривни. Най-богатият ще има най-много власт в играта. Късмета ще играе важна роля, защото ще всяка сутрин ще въртят колелото на късмета. Накрая тримата с най-много гривни  стигат до финала и там вече ще си ги превърнат в кеш.

РЕГЛАМЕНТ / ПРАВИЛА

Всеки участник в началото ще носи на китките си по 3 сини гривни, всяка една от тях на стойност 3000 лв. Който загуби и трите си гривни губи и живота си на Острова на стоте гривни!

На финала стигат само трима. И който има повече гривни на ръката си, ще има възможността да спечели повече пари от финалните кутии на късмета, където са събрани общо 300 000 лв, защото колкото повече гривни носиш, толкова повече сектори със съответните суми ще се отворят (всеки номер на гривната съответства на номер от кутиите в сектора).

Гривните се получават след игри или ако някой реши да си предостави гривната като някакъв стратегически или приятелски ход ама само ако напусне играта по своя воля.

Играчите стартират с 90 гривни на стойност 270 000 лв. Останалите 10 гривни от 91 до 100 са скрити във водещите. А гривна номер 100 е специална, това е единствената и най-важната: златната гривна!

Какви привилегии носи златната гривна на притежателя и:
Допълнително храна всеки ден, защита от игри в които не иска да участва и най-важното кой играч да бъде елиминиран и кой спасен от игра.
На всеки 4-ти ден ще има игра за златната гривна, като златногривния може да бъде предизвикан само от победителите в битките на богатите през седмицата, като всеки един от тях трябва да заложи една своя синя гривна, а златногривния залага златната си гривна. Ако нито един от тях не предяви интерес към битката, всеки един от останалите участници може да предизвика златногривния с вдигане на ръка, но само ако има повече от 1 гривна на ръката си. Златногривния има правото да избере само един от тях, който той си избере.
На всяка игра има публика, т.е. всички останали във формата участници, като единственото изключение е битката за златната гривна.

Битката за златната гривна и битката за спасение са без лимит от време!
Останалите две игри (на богатите и на предизвиканите) имат лимит от време. Ако то изтече и няма победител в сила влизат дузпите. Дузпите представляват следното правило: От всичките елементи в играта този, който е начело за 24 часа според волята на диска има правото да посочи един, който да изиграят отново, докато някой не победи.

Играта е индивидуална, а не отборна. Всички са една общност и няма да са разделени на племена, но все пак за тях самите е по-удобно да се разделят на три лагера по своя преценка и както дойде, защото има само три сладководни извора на тяхната територия. Ако желаят могат всички да стоят на едно място.

КРЪГЪТ (всяка вечер):
Играчите се привиквът в кръга, където се завърта диска на късмета. Той се върти на всеки 24 часа!
Дискът е с числа от 1 до 100 (от 91 до 100 когато влязат в игра, т.е. някой бива спасен с допълнителна гривна) и на случаен принцип се определя кой ще е лидерът за 24 часа.

Този, който бива посочен от стрелката на диска има привилегията да избере кои четирима ще се сблъскат в игра наречена: Играта на богатите! В нея ще участват само играчи с 3 или повече гривни на ръката си. Има двама играчи, които не може да се изберат за битка. Това са най-богатия и златногривния. Всеки един от дуелистите залагат една гривна и победителя взима всичко! Т.е. общо 4 гривни.
Когато двама или повече участници обаче имат равен брой гривни, то те нямат имунитет от това да отидат на битка.

За тримата загубили следва: Играта на предизвиканите, където пак се залага по една гривна. Победителят взима всичко или общо 3 гривни, а двамата загубили стават застрашени от елиминация, защото остават само с 1 гривна.

В края на седмицата (на 4-ия ден) ще има битка на притежателя на златната гривна срещу тримата победители от игрите на богатите, които са заявили претенциите си към златната гривна, залагайки една своя синя гривна. Победителят става златногривен и печели всички останали заложени гривни също така.
По-късно през деня златногривния избира трима играчи с под три гривни на ръката си и те залагат всичко в елиминационна битка, като победителя взима всичко, а съдбата на останалите двама се решава от златногривния. Той решава кой да бъде спасен с една от допълнителните гривни и кой да бъде елиминиран.

Всички храни, припаси и посуди в лагерите бяха заграбени от участниците в тях в началото на шоуто, като имаха лимит от време, което е взамиствано от Игрите на глада. Чак след три седмици ще има нова доставка. Общо доставките са три, като първата вече мина, тя беше в началото на епизод 1. Втората доставка ще е в морето. Третата ще е от въздуха.

ВОДЕЩИТЕ

/

(==> Всяка снимка е директен линк към пълната видеовизитката на участника в официалния сайт на шоуто <==)

ЛАГЕРИТЕ
легенда: след името на участника в скоби са годините му, а след това е зодията му. Ако има питанка значи не съм му я открил. Под името ще намерите директен линк към инстаграм профила на участника, а в скрит текст е спуснатата официално от bTV кратка текстова информация за него (или кратките около и под едноминутни визитки в премиерните ТВ епизоди).

Лагер 1 (Нумеролозите) (10 участници)

Дамян Илиев - Дзами (33) (близнаци)
https://www.instagram.com/dzamii1/

Скрит текст:
😎 „Аз съм Дзами, някои ме знаят, а други – не. Парите ми идват от мама и имам всичко, което си поискам. Имам толкова свободно време, че мога да правя каквото си пожелая.

⚡ Всъщност това не съм аз. Аз съм Дамян от София и откакто съм на 14 години работя. Бил съм сервитьор, барман, пощальон, работил съм и в строителна бригада, бил съм и шофьор и какво ли още не. В момента се занимавам с търговия, производство и услуги. Играта на живота я играя и печеля всеки ден. Не виждам какво ще ме спре да го направя

Владимир Северинов (33) (???)
https://www.instagram.com/vseverinov/

Скрит текст:
✈️ „Аз съм татиуст и татуировите са моята униформа. Казват, че съм един от най-добрите в България, но това не ми стига и искам да ставам все по-добър. Заради работата си съм пътувал много и съм живял на много места.

🐺 Аз работя с образи и ако трябва да нарисувам себе си, бих нарисувал вълк. Той води глутницата като стои най-отзад, вижда всичко и знае, че никой няма да се загуби. А и така оглеждаш всички готини дупета. Шегата настрана. За да си лидер трябва да се грижиш за всички. Спечелиш ли им доверието, знаят ли, че са в добри ръце, винаги ще те следват“, споделя той.

Еляса Хасан (24) (телец)
https://www.instagram.com/eelyasaa

Скрит текст:
📱 „Инфлуенсърът Еляса забавлява хората, но тях не им пука какъв човек е той. Какъв съм аз има значение само в реалния живот. Еляса в #ОстровътНа100теГривни ще бъде различен и готов на всичко за победа.

😈 В играта ще бъда мислещ, потаен и действащ. Разбира се, че бих жертвал абсолютно всеки в играта“, твърди той.

🤔 Ще предаде ли Еляса най-близките си приятели на острова?

Венцислав Велков (31) (водолей)
https://www.instagram.com/ventsislav.nikolaev.velkov/

Скрит текст:
🧨 „По професия, а и в сърцето съм пожарникар. Аз съм роден да помагам и да спасявам. Честен и коректен човек съм, а и голям романтик. Мечтата ми е да създам семейство и търся онази жена, която ще запали пожара, който няма да мога да изгася“, коментира той.

Виктор Митов (29) (???)
https://www.instagram.com/viktor.mit/

Скрит текст:
⛰️ „Изкачвал съм се до базовия лагер на Еверест на височина почти 5364м. Всъщност, всяка свободна секунда търся адреналин и емоция. Работата ми е не е никак приключенска, но ми дава възможността да правя това, което искам.

🚣‍♂️ Обичам да да плувам, да играя баскетбол, да греба, дори съм републикански шампион в този гребането. Отивам на острова за победата, но преди всичко в важно да остана добър човек. Истински важното е да си лягам вечер с мисълта, че съм направил нещо красиво“, споделя той.

🤔 Ще запази ли Митов добротата в себе си?

Виктор Гогов (48) (???)
https://www.instagram.com/viktorgogov/

Скрит текст:
🚖 „Работил съм в криминална полиция тежки престъпления, налагало ми се е да събирам парчета от нарязани хора на Витоша. Докато се изживявах на Уил Смит от „Лоши момчета“ със значката на гърдите беше едно, но като се родиха децата и парите започнаха да не стигат, минах в застрахователния бизнес. Сега пък карам такси по софийските улици.

🤯 Ако трябва да се вземат решения под напрежение, там ми е силата. Моите набори са страшни чички, ама аз смятам, че живота не свършва на 50. Не ме притесняват младите напомпани момченца, тъй като цял живот ги доминирам. Искам да покажа, че старите кучета не сме за подценяване“, споделя той.

🤔 Ще бъде ли Гогов по-добър от по-младите си съотборници?

Ванеса Ташева (21) (???)
https://www.instagram.com/vanesatasheva/

Скрит текст:
😭 „Аз вече бях почти умряла. На 15 години анорексията ме доведе до състояние, в което се хранех чрез сонда през носа. Тежах едва 32 кг. на височина 165 см. Лекарите очакваха във всяка една минута сърцето ми да спре.

🌟 Беше ми даден обаче втори живот - живот, който си обещах да изживея пълноценно и да се грижа за здравето си. Искам да грабя с пълни шепи от него и един ден да си кажа: „Благодаря на себе си, че не се отказах“, разказа тя.

🤔 Дали нейният характер ще е най-силната ѝ черта?

Рената Пачева (33) (???)
https://www.instagram.com/renata.pachev/

Скрит текст:
🙏 „Аз нося дух, който съживява и носи доброта. С правилните думи и енергия пробуждам хората около себе си. Вярванията ми се осланят на холистичната медицина – дух, ум, тяло и връзката с по-висшето ни Аз.

🧘 Жените в моя род имат карма и аз ще съм война за всички тях, който ще я обърне към добро. Мога и да готвя уникално вкусно. Изобщо, нося много качества от предишни мои животи, които ще ми помогнат на #ОстровътНа100теГривни“, споделя тя.

🙄 Ще стигне ли Рената до финала?

Вера Гешева (39) (овен)
https://www.instagram.com/geshhhevavera/

Скрит текст:
🎇 „Знам, че ще бъда подценена в тази игра и искам да е така. Обичам да започвам от нулата, да надграждам и след това да печеля!

🧠 Аз съм стратег, умна, адаптивна, възпитана и с много добри физически данни за 40 годишна лелка. Обичам да дирижирам нещата, но не открито. Oбичам хората да ме слушат, но без да се натрапвам и да привличам внимание. Обичам да залитам, обичам и покоя. Обичам от всичко! Боря се до край. Правя го с мисъл, жар и огън. Време е вече да спра да живея както трябва и да живея както искам. Сега настъпи този момент“, споделя тя.

🤔 Ще покаже ли Вера истинската си същност?

Петя Гергова (31) (???)
https://www.instagram.com/realpetyagergova/

Скрит текст:
👭 „От 5 години имам връзка с жена. Започвам с това, защото знам, че когато си открит с хората, не срещаш осъждане. Не знам дали някой ден ще създам семейство с жена или с мъж, но знам, че любовта е най-важното нещо в живота ми и тя ме прави и най-щастлива, и най-нещастна.

🤗 Моята усмивка е искрата, която е запалила доста пожари. Изпадам в ситуации, в които хора се влюбват в мен заради нейната загадъчност. Все пак няма по-секси извивка в тялото на една жена от нейната усмивка. Тя ми помага и в професията ми на треньор по тенис. Иска ми се някой ден да имам собствена школа по тенис.

⚔ Била съм състезател и жаждата за победа никога не ме е напускала. Отивам на #ОстровътНа100теГривни, за да играя и спечеля“, споделя Петя.

Лагер 2 (Глория) (12 участници)

Иван Стефанов (30) (телец)
https://www.instagram.com/i.stefanov94/

Скрит текст:
🎤 „Аз съм най-големият фен на Глория. Истинското съкровище на #ОстровътНа100теГривни съм аз и скоро всички ще разберат това. Тръгвам като за петзвезден круизен кораб, но не ми пречи да скоча в океана и да се гмурна в приключението на живота си.

⭐ Нямам притеснения, защото съм бил аутсайдер, обиждан, даже са ми изсипвали кофата с боклук върху главата. Вече 30 години усмивката е моята защита и не бих позволил на никой и н ищо да я пропука. Аз съм чирпанския Кен“, споделя той.

🤔 Усмивката ли ще бъде неговото най-силно оръжие?

Шериф Хосни (34) (рак)
https://www.instagram.com/sherifkata_/

Скрит текст:
😁 „Възрадвайте се, защото стоите в присъствието на Шерифката! Тук съм, за да благословя този остров с неподправените истини, излизащи от устата ми. Тя не знае филтър и думите ми нямат граници.

🔥 Това обаче, което първо се забелязва е не големият ми корем, а голямата ми усмивка. Често ми казва, че имам собствена гравитация и привличам хората около себе си. Подценяват ме, защото съм малко по-мазничък, ама като ги разбия всичките и стана един от тримата финалисти, ще видят те“, споделя той.

🤔 Има ли Шериф шанс за победа?

Георги Коджабашев (34) (???)
https://www.instagram.com/georgi_kodzhabashev/

Скрит текст:
☯️ „Последните години прекарах в опити да разбера какво представлява тази машина. Кулминацията дойде след дългогодишна връзка, в която вярвах, че партньорката ми е избраницата на моя живот. Нещата рязко контрастираха от очаквания ми и се потопих във семейни констелаци, психология, human design.

🌱 Смятам, че заложбите ми на дълбок емоционален изследовател ще ми помогнат на #ОстровътНа100теГривни да анализирам всеки от участниците. Това, заедно с моите физическа издръжливост и умения може да ме доведе до финала. А аз ще се боря до край”, споделя той.

🤔 Достатъчни ли ще са тези качества на Георги, за да стигне до финала?

Ивайло Секулички (37) (везни)
https://www.instagram.com/iseko1/

Скрит текст:
📊 „Аз съм човек, който обича да се превъплъщава в различни роли – от успешния бизнесмен в голяма корпорация до предприемач с поглед в бъдещето. Опитът ми в бизнеса ме научи на стратегия и усърдие, но в душата ми гори жажда за смелост и спонтанност.

🌴 Оставям детето в мен да порасне и не се вземам много насериозно. Най-големият ми страх е да пропилея живота си без да съм го изживял на максимум и затова отивам на #ОстровътНа100теГривни“, споделя той.

🤔 На каква ли стратегия ще заложи Секулички?

Берке Йозтюрк (20) (козирог)
https://www.instagram.com/berkeyoztyurk/

Скрит текст:
🩺 „Моята кауза е да бъда лекар и да помагам на хората. Един ден като ендокринолог аз ще да въведа нови стандарти в лечението с хормоналната терапия.

🧠 Често ми казват, че съм мозъчна машина. Знам идеално три езика. Ако познавате човек, който знае толкова езици, то той няма да разбира повече от мен от молекулярна биология. Ако познавате човек, който разбира от молекулярна биология и говори много езици, то той няма да бъде по-атлетичен от мен. Ако въпреки това той е всичко това, то няма да бъде по-емоционално интелигентен от мен. Но ако познавате някой, който отговаря на всички тези критерии, няма да бъде 20 годишен, амбициозен и с нестихваща мотивация мъж… а и с трапчинки“, споделя той. 😉

Кирил Вълчев (26) (овен)
https://www.instagram.com/kirilvulchev/

Скрит текст:
😢 „Имах зависимост към хазарта и това е най-големият проблем в живота ми. Загубил съм доста пари през годините, които съм нямал и това ме докара до доста проблеми. Най-много ме боли, че ми се наложи да продам бащиния си апартамент, за което ще съжалявам цял живот.

💸 Аз трябва да отида на #ОстровътНа100теГривни, за да събера колкото се може повече гривни и да се върна оттам с много пари. Те могат да променят живота ми“, споделя той.

🤔 Способен ли е Кирил да стигне до финал?

Емил Видев - Тренера (65) (близнаци)
https://www.instagram.com/bgstunts/

Скрит текст:
👨‍🏫 „Казано е, че всички професии са от хората, а само три от Бога – юристите, лекарите и учителите. Ще си позволя още една мъдрост: „ Ако искаш една година напред - засей ориз, ако целиш десет години напред - посади дърво, ако се стремиш към сто години просперитет – образовай нацията и възпитавай хората“

👏 Аз съм учител и само това мога да предложа. Ние учителите сме хора, които цял живот се учат и предават наученото на другите. Това ще правя и на #ОстровътНа100теГривни“, коментира той.

Марина Томева (25) (рак)
https://www.instagram.com/mtomeva1/

Скрит текст:
👨‍👩‍👦‍👦 „Моята най-голяма мечта е да бъда герой в живота на моите деца и да съм максимално добър пример, от който те да черпят позитивизъм и доброта. Определено думата „мамо“ много ще ми липсва на #ОстровътНа100теГривни.

💪 Моята движеща сила е моята воля. Тя е тази, която ме кара да ставам в ранни зори, готова за предизвикателствата на новия ден. Именно тя ще ми помогне да стигне напред не само в предаването, а и в живота. Знам на какво съм способна – Аз съм МАМА УРАГАН“, споделя тя.

🧐 Нейният хъс ли ще бъде най-силната черта на Марина?

Биляна Писова (21) (скорпион)
https://www.instagram.com/bilyanapisova/

Скрит текст:
🚨 „Денят, който промени живота ми бе, когато разбрах, че баща ми е в затвора. Той е работил в системата за национална сигурност и е участвал в много операции срещу организираната престъпност , но беше несправедливо осъден. За щастие беше оправдан, но семейството ни премина през много, чувствахме се като в екшън филм.

🥈 В този труден период моето спасение беше залата по художествена гимнастика. За мен титлите и медалите не са просто спортни постижения. Въпреки болката от счупения крак, реших да стъпя на европейския подиум. Не заради славата, а заради отбора, който вярваше и разчиташе на мен и заради мечтата, която имах. Спечелихме бронзовия медал, но избирам да печеля в самия живот, защото най-големият приз не е изкован от метал“, разказа тя.

💔 Ще предизвика ли Биляна любовен триъгълник?

Грозденка Владова (24) (водолей)
https://www.instagram.com/grozdetovlladova/

Скрит текст:
🐍 „Казват, че съществуват девет вида хора. Е, аз съм от десетия – дивергент! Ще добавя и качествата си на кралска кобра. За смъртоносните змии трябва да знаете, че са срамежливи и не нападат хора, освен ако не са провокирани.

💄Аз съм най-красивата циганка, която сте виждали някога и със сигурност на #ОстровътНа100теГривни ще си намеря мъже, които ще ми помогнат, ще се грижат за мен и ще ме избутат до финала, за си тръгна с парите“, споделя тя.
🤔 Ще бъде ли нейният чар най-голямото ѝ оръжие?

Лора Чанчуковска (26) (стрелец)
https://www.instagram.com/l.chanchukovska/

Скрит текст:
💪 „Не мога да крия, че съм властна жена с твърд характер. При мен всичко е на всяка цена. Мъже около себе си нямам, защото всичките ме разочароваха. Имам само сина си. Напълно самодостатъчна съм си.

⚡ Писна ми от мъже с провиснала долна мандибула. Жените пък ме мразят, но винаги се случва така, че хората вършат точно това, което искам от тях … Вие само гледайте как се прави“, коментира тя.

🤔 Ще разкаже ли Лора играта на враговете си?

Джулияна Кирилова (22) (стрелец)
https://www.instagram.com/djuliana_dancer/

Скрит текст:
🧨„Аз съм избухлива, сприхава, не държа устата си затворена и газя всичко по пътя си. Мога да съм опустошителен вулкан, а мога и да съм слънчице. Винаги обаче съм шумна, пъстра като калейдоскоп и пълна с енергия.

🍑 Не преследвам никого и нищо, аз привличам и купонът винаги е с мен. И ако още се чудите дали да ме вземете на #ОстровътНа100теГривни – виж те ме! По-готин з*дник разхождал ли се е по плажа ви, а“, коментира тя.

🌴 Ще се справи ли Джулиана с тежките условия на острова?

Лагер 3 (Мимо-Гарсия) (8 участници)

Мимо-Гарсия Груев (26) (водолей)
https://www.instagram.com/mimogarciastoyanovgruev/

Скрит текст:
👀 „От три години работя в Софийски районен съд. Пред вас стои Мимо-Гарсия, но всъщност съм роден като Димитър. Винаги и за всички, обаче, съм бил Мимо, а Гарсия идва от любимия писател на баба ми. Дори водих дело за името си.

👬 На #ОстровътНа100теГривни идвам по една лична и една обществена причина. Сексуалността ми е гей и смятам, че няма нищо срамно в това човек да е девствен и да чака правилния човек, както правя аз. Искам и да се самопредизвикам, защото никога не съм използвал обществена тоалетна“ разказа историята си той.

🤔 Ще оцелее ли Мимо-Гарсия на тежките условия?

Кънчо Атанасов (25) (риби)
https://www.instagram.com/kikoatanasov/

Скрит текст:
🌴 „За старото поколение ние сме чалгаджии и наркомани. Няма да бъда нито прокурор на едните, нито адвокат на другите. За мен е важно какво пише на моя етикет. Аз пътувах, изучих се, тук и в чужбина, тренирах ум и тяло и на прага на истинския живот съм на кръстопът.

🦎 Търся себе си искам да се намеря на #ОстровътНа100теГривни. Аз съм хамелеон - ключово качество, което е необходимо, за да оцелееш. Ще бъда зрънце, от което се надявам да израсте смислен и уверен човек“, споделя той.

🤔 Ще открие ли Кънчо себе си?

Александър Гюров (29) (лъв)
https://www.instagram.com/aimhow/

Скрит текст:
👨‍👦 „Баща ми е музикантът Васил Гюров и трябваше да стъпим на #ОстровътНа100теГривни двамата, но неочаквани медицински причини го спряха в последния момент.

✊ Сега тръгвам сам, но нося и енергията на баща си. Парите от наградата са важна цел за мен, защото ще помогнат финансово на каузата, с която съм се заел. Създадох старт-ъп приложение, което стимулира хората да събират отпадъците си разделно и поощрява доброто влияние на човека върху природата“, споделя той.

🤔 Припознаваш ли се в мисията на Александър?

Мая Пауновска (36) (телец)
https://www.instagram.com/maya.paunovska/

Скрит текст:
🏅 „Бях едно от златните момичета на България, завърших отлично образованието си, създадох семейство, отгледах две прекрасни деца и ръководя два изключително успешни бизнеса.

💥 Пътят ми обаче никога не е бил лесен. Родена съм в най-бедния район на България, но с много труд, упоритост, инат и известна доза късмет успях да постигна всичко, което искам от живота. Какво харесвам най-много в себе си? Това, че винаги съм “над нещата”. При мен няма драма, притеснение или лошо настроение“, коментира тя.

🤔 Дали спокойствието на Мая няма да ѝ изиграе лоша шега на #ОстровътНа100теГривни?

Бистра Старейшинска (26) (телец)
https://www.instagram.com/stareyshinska

Скрит текст:
💬 „Шампион съм на България по художествена гимнастика. Била съм в най-тежките школи в света. Минала съм и през Нешка, и през Илиана, така че условията в #ОстровътНа100теГривни не могат да ме уплашат.

⛪ Силно момиче съм, но най-голямата ми сила е невидима. Това е вярата ми в Бог. Баща ми е пастор и християнските ценности са моята устойчивост в най-трудните моменти. Влизам с глад за победа и с онази тръпка на състезанието, чувайки как всички скандират моето име“, споделя тя.
🤔 Ще изпълни ли Бистра целта си да стигне до голямата победа?

Ина Първанова (37) (дева)
https://www.instagram.com/inaparvanova/

Скрит текст:
🤗 „Аз съм оксиморон, висок и шантав електрон. Като ме видиш и забелязваш дългите крака и една усмивка и си казваш, че вероятно съм повелителка на пълните с чинии мивка.

🔥 Много тъпа роля, то всеки може да бърше остатъци от сос, но не всеки може да остане в главата ти като желан, щур и непредвидим гост. Позволи ми да покажа нови светове и да правя смешки, грешки и да действам по човешки“, споделя тя в рима.

🤔 Има ли Ина шанс за победа?

Нина Стоянова (38) (???)
https://www.instagram.com/nina_100yanova/

Скрит текст:
👩‍👧‍👦 „Аз съм майка на две малки деца, но не искам и не мога да съм само това. В последните 7 години животът ми е – детската площадка, бакалията, вкъщи. Временно се разделих с бащата на децата ми, защото отказвам да търпя липсата на помощ, съдействие и участие в домакинството, Ако не се промени, ще живеем разделени.

🦸‍♀️По улиците виждам необгрижени жени, които бутат количките си и нямат време да се грижат са външния си вид. Аз съм една от тях. В момента тежа толкова, колкото когато бях бременна в 9-тия месец с първото си дете. Всичко зависи от мен! Събуждам се от зимния си сън, стягам се и децата ми ще знаят, че имат супер майка. Време е да се усетим жени“, коментира тя.

🤔 Ще се пребори ли Нина с трудностите на #ОстровътНа100теГривни?

Яна Узунова (32) (???)
https://www.instagram.com/yana.uzunova.official/

Скрит текст:
🎵 „На #ОстровътНа100теГривни ще се впускам в приключение, за които съвсем не се страхувам. Следвам сърцето си без много-много да умувам. Живея в изкуство, създавам негови творения и вибрирам изкусно из всичките му измерения.

🎤 Бъдете с мен, за да стигна финала благополучно, защото с мен няма никога да ви е скучно“, заявява тя чрез песен.

😄 Хареса ли ти нестандартното представяне на Яна?

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА:
БРОЙ ГРИВНИ / ЗЛАТНОГРИВНИТЕ / ИЗБРАНИТЕ ОТ ДИСКА / БРОЙ ПОБЕДИ / ЕЛИМИНИРАНИ

Брой гривни:
Гогов 8 гривни (включително и златната)
Георги 5 гривни
Бистра 5 гривни
Дзами 5 гривни
Шериф 4 гривни
Митов 4 гривни
Кирил 1 гривна (допълнителна)
Яна 1 гривна
Нина 1 гривна
Мая 1 гривна
-
* Всички останали участници имат по 3 гривни!

Притежателите на златната гривна:
Дзами / Бистра / Гогов (актуален носител)

Избраникът на диска за 24 часа:
Ванеса / Гогов / Мимо-Гарсия

Победи в битки:
Гогов 2 победи (битка на богатите - четирима ; битка за златната гривна - трима)
Георги 1 победа (битка на богатите - четирима)
Бистра 1 победа (битка на богатите - четирима)
Шериф 1 победа (битка на предизвиканите - трима)
Митов 1 победа (битка на предизвиканите - трима)
Дзами 1 победа (битка на предизвиканите - трима)
Секулички 1 победа (битка за оцеляване - трима)

Елиминирани:
Джулияна (лагер 2) (сама се отказа от участие и реши да преотстъпи допълнителната си гривна на Кирил от лагер 2 - седмица 1)

БРОЙ СИНХРОНИ НА УЧАСТНИЦИТЕ (благодарности на milena.zagorova)

АНКЕТАТА ДОПИТВАНЕ НА SONEY

АРХИВ/ТЕМИ

🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. по bTV * (Старт - 16.09 от 20:00 ч.)

АРХИВ/АНКЕТИ

Скрит текст:

Ютюб линкове (къде да гледаме за Островът на 100-те гривни)

Надкаст (Неделчо и Туджаров) (те двамата са записани като част от екипа и при тях ще гостуват отпадналите участници)

Ауткаст (Иван Бинев)

Чакалкаст (Ники Чакала и Жорката Аквамен)

ЛИНКОВЕ
Официален сайт / Фейсбук / Инстаграм / Уикипедия

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 11:24 от Diavolo

# 1
Новия Надкаст по повод гривните:
1. Решението на Джулиана е било шокиращо и за продукцията. Не са го очаквали. Тя е спомената във все още не излъчени епизод, че причината е речта на Гогов. Искала е да остане,  но като е чула какво казва той и с оглед, че Кирил и бил много близък се решила на момента.

2. Канчето било пропуск на продукцията. Самия Туджаров огледал терена, но изобщо не се сетил да погледне в кладенеца. Както и продукцията и така останало канчето, с което си сипвали вода.

Друго по-важно не се сещам, гледах го на два пъти и вече забравям. 😀

# 2
Чест прави на продукцията, че когато са шокирани не се тръшкат. Фродо записваш ли?

Мерси за новата тема!

Аха значи са пиели наистина оттам. А после? След натопяването на чорапите?

# 3
  • София
СНИМКИ / АКЦЕНТИ ~ ХРОНОЛОГИЯ
Пейзажи/красоти (само за епизод 1) / Игри / Играчи / Разни

легенда: Снимките съм ги правил като хронология, книга на епизода и съм ги публикувал в реален/максимален размер.

Седмица 1
Скрит текст:
Епизод 1
Скрит текст:

Епизод 2
Скрит текст:

Епизод 3
Скрит текст:

Епизод 4
Скрит текст:

# 4
Благодаря за новата тема!

Освен повече битки за плуване много бих искал да видя и битки с гмуркане. В ИВ този компомент липсва, но в Survivor сме виждали такива игри и на мен много ми харесват. Обаче с тези приливи и отливи на Филипините не знам колко е възможно да се случи.

# 5
  • София
Обзор епизод по епизод.
Всичко, което се случва в сезона.

Седмица 1
Скрит текст:
Епизод 1
Скрит текст:
16.09.2024 г. понеделник, 20:00 ч.

ДЕН 1

Всеки участник в началото ще носи на китките си по 3 гривни, всяка една от тях на стойност 3000 лв.
Който загуби и трите си гривни губи и живота си на Острова на стоте гривни!
На финала стигат само трима. И който има повече гривни на ръката си толкова повече пари ще спечели от финалните кутии на късмета! Където са събрани общо 300 000 лв.
Гривните се получават след игри или ако някой реши да си предостави гривната като някакъв стратегически или приятелски ход ама само ако напусне играта по своя воля.

Страхотни кадри, страхотна стилистика, звук и музика!
Диляна Попов е прекрасна. Може ли само нея да дават? ТОП! Лара Крофт Бг > Лар Крофт ЮеС.
Браво, отлични първи минути! Страхотно интро като замисъл с кадри от нашите градове на участниците и след това Манила и островът накрая.

Участниците по стар сървайвърски обичай се хвърлиха от лодките във водата (то е почти до гърдите им). Ромката Грозденка е с жилетка. Тя е тик ток звезда, секси е и разбира се, че търсещия любовта доблестен пожарникар Венцислав беше наблизо за да я ‘спаси’

Мимо-Гарсия ще е култов персонаж.
Девствен асексуален гей, съдебен заседател.

Иван, чирпанският Кен, фенът на Глория също се очертава да е запомнящ се образ. Много е позитивен, първи скочи от лодката в морето.

Играчите стартират с 90 гривни на стойност 270 000 лв. Останалите 10 гривни от 91 до 100 са скрити във водещите. А гривна номер 100 е специална, това е златната гривна!
Какви привилегии носи златната гривна: допълнително храна всеки ден, защита от игри в които не иска да участва и най-важното кой играч да бъде елиминиран и кой спасен от игра. На всеки 4 ден ще има игра за златната гривна.
Те ще са една общност, няма да са разделени на племена, но все пак трябва да се разделят на три лагера по своя си преценка и както дойде, защото има само три сладководни извора.

Сформираха се три лагера:
Лагер 1 - около Дзами. 10 човека, най-силните физически сякаш.
Лагер 2 - най-големия. От 12 играчи. Там са Секулички, Берке, Шериф и Георги, които са в тайна коалиция около небеизвестния Сами Хосни.
Лагер 3 - групичката около Мимо-Гарсия или женското племе с две от златните ни момичета, Мая и Бистра. 8 човека.

Първа битка за златната гривна.
То не е точно битка. Гривната е скрита сред първоначалните запаси от храна и посуда. Като чуят сирената трябва да тичат бързо и да заграбят колкото се може повече припаси за своя си лагер, защото следващата доставка ще е чак след 3 седмици. И който има късмета ще открие и гривната. Създадено е по давление на Игрите на глада и е много ефектно! А пък музиката навява препратки към Скуит Гейм.
След сигнала настана истинска суматоха, кой-колко ще заграби. Стигна се до конфликт между Яна и Дзами за една тенджера с припаси, която мъжете си бяха отделили и запазили. Яна им я отмъкна и каза, ‘да сте си я пазили’, в крайна сметка Дзами успя да си вземе обратното тенджерата, а в един кокос в нея откри самата златна гривна!
Дзами е първият златногривен!

Лагер 1 имат най-много екстра качество продукти и избраха другото топ място на другия край на брега.
Лагер 2 се устрои с най-много припаси и удобства в горичката.
Лагер 3 ще бедстват с най-малко припаси и храна на най-лошото като локация, но най-красиво трето място зад скалите на едно по-труднодостъпно място.

Тренера бързо се превърна в лидера на лагер 2, кръстен ‘Глория’
Георги ще им е строителя явно.

В женското племе Мая се превърна натурално в лидер, въпреки наличието на трима мъже. Там са 5 жени и 3 мъже.
Берке от лагер 2 помогна на жените и по-специално на Мая при пренасянето на някои от по-тежките провизии в лагера им.

Официално участниците по лагери:
Лагер 1 (Нумеролози) (10 човека): Дзами, Гогов, Митов, Еляса, Венцислав, Владимир, Ванеса, Рената, Петя, и Вера.
Лагер 2 (Глория) (12 човека): Иван, Емо ‘тренера’, Секулички, Шериф, Берке, Георги, Кирил, Марина, Лора, Грозденка, Джулияна, и Биляна.
Лагер 3 (Мимо-Гарсия) (8 човека): Мимо-Гарсия, Кънчо, Александър, Мая, Бистра, Яна, Ина, и Нина.

Венци пожарникаря запали огъня в лагер 1!
А там вече започнаха и да коват и строят.

В лагер 2 също успяха да запалят огън. И се устроиха много удобно с отделни кътове за мъже и жени.

Бистра и Мая решиха да отидат до лагер 2 и да потърсят помощ за огън. Те им дадоха.
Мая и Бистра се върнаха и в лагера им не бяха подготвили нищо за огъня?! Нямат навес, няма сухи съчки и листа, нищо. И не успяха да запалят огъня разбира се.
В лагер 3 цари истинска анархия или колективна безотговорност. Няма лидер, няма авторитет и ето какво се получава в действителност...

Ще има ли романтика между Кирил и Биляна от лагер 1? Имало някакви искри на кастингите... Да видим.

КРЪГЪТ (всяка вечер)
Играчите бяха привикани в кръга, където ще се завърти за първи път диска. Той ще се върти на всеки 24 часа!
Дискът е с числата от 1 до 100 и на случаен принцип ще определи кой ще е лидерът за 24 часа?
Падна се гривна 21 и нейният притежател е Ванеса от лагер 1.
Тя ще определи кои четирима ще се сблъскат в игра. Играта на богатите! В нея ще участват само играчи с 3 или повече гривни на ръката си. Има двама играчи, които не може да избере за битка. Това са най-богатия и златногривния.
Всеки от дуелистите залагат една гривна и победителя взима всичко!
Ванеса ще обяви своето решение на следващата сутрин.
Ванеса ще прекара нощта на плажа на избрания. Сама. Ще има палатка, матрак и храна.
От продукцията решиха да не издават кои са в таен съюз отпреди да започне формата (но Еляса сам за себе си и за нас зрителите разкри четворката: Секулички, Шериф, Берке и Георги).

Дзами и Еляса бързо разкриха в своя лагер четворката около Сами Хосни.
А самата четворка решиха официално да се разкрият пред своето племе, защото останалите били много готини хора.
Правилно решение!

Дзами взе храната си, която му се полага и я сподели с племето си.

На Мимо не му трябват навеси и да мъкне бамбуци. Има си откритото небе над него...

ДЕН 2

Еляса и Георги донесоха банани за племената си.
От лагер 3 никой не тръгна да търси банани...
Мая се опита да вкара някакъв ред в хаоса... Даде три приоритета, да си подредят вещите, да запалят огън и да построят навес.

Ванеса се завърна в лагера си, за да обсъди решението си.
Има три опции. Да избере свой силен съплеменник и негови слаби опоненти. Да избере себе си и слаби опоненти или да избере четирима силни.
Най-добре е да изгърми четворната коалиция според мен. Единия ще стане много богат, ама цели трима други ще останат с гривна по-малко, а при добро стечение на обстоятелствата в края на седмицата един от тях ще си тръгне.

Изборът на Ванеса:
Секулички, Георги, Шериф и Кирил (всичките от лагер 2)

Играта на богатите:
‘Кой нарисува тази дъга.’ Имат рамка от 28 минути да изиграят играта, иначе след това ще има дузпи. Ако се стигне до дузпи, избраният от диска (Ванеса) ще реши какви да са те.
Плуват до понтона за ключ, после взимат втори ключ от греда в морето. После минават по мрежов улей като чорап, след това стрелят с топки по пирамидата и като я съборят строят с буквите им от едната страна финалния ‘пъзел’ – словосъчетание, което трябва да се чете и от двете страни, като арка. Сано отброява до 5, като пъзела не трябва да падне и край. ‘Социална игра’ - това трябва да изпишат.
-
Плуване реално няма. Това е едно голямо НИЩО за съжаление!
Всички паднаха от гредите. Георги реши да минава пълзейки, а Шериф по дупе. Смешна работа. Разстоянието не е кой знае какво. Нямат никакъв баланс тези мъже.
Георги е първи, следва Кирил, Шериф, а Секулички е много муден. Шериф едвам изкачи стената.
Георги стреля вече, а другите още са по чорапите. И Кирил дойде, а Георги събори кубчетата си.
Секулички от последен стана втори. Другите още стрелят. Айде и Кирил започна. Айде и Шериф започна.
На Жоро му падна арката. Кирил бе готов, но му падна арката. На Жоро пак му падна и на Киро също. На Шериф падна. Секулички не знае думата. Пак падна на Киро.
На Георги пак се срина арката.
Ха, ще има фотофиниш. Киро и Жоро едновременно пуснаха и се брои до 5.
Победител е Георги!

Георги има 6 гривни - става недосегаем, но може да оспори златната гривна.
Секулички, Кирил и Шериф остават с 2 гривни
За тримата загубили следва, ‘Играта на предизвиканите’ - пак се залага по една гривна. Победителят взима всичко и ще има 4 гривни, а двамата загубили стават застрашени от елиминация.
В края на седмицата ще има битка на притежателя на златната гривна срещу тримата победители от игрите на богатите, които са заявили претенциите си към златната гривна, залагайки една своя синя гривна. Победителят става златногривен и печели всички останали заложени гривни също така. По-късно златногривния избира трима играчи с под три гривни на ръката си и те залагат всичко, като победителя взима всичко, а съдбата на останалите се решава от златногривния. Той решава кой да бъде спасен с допълнителните гривни и кой да бъде елиминиран.

Игра на предизвиканите:
Секулички, Кирил и Шериф
Отново всеки залага по една гривна.
-
Трябва да бръкнат и да извадят три ключа от аквариуми с гадни влечуги и насекоми.
След това минават по хлъзгава платформа, редят пъзел с формата на животно и след това трябва да си съборят пъзела с топки.
Имат 25 минути и после дузпи.
-
Шериф първи измъкна ключовете си. Секулички е втори, а Кирил е още на третия последен сандък, като змията му се е увила около ключа и това го бави. Но и него най-много го беше шубе. Змията се оказа агресивна и го атакува да го ухапе на няколко пъти, даже и го ‘’ухапа’’ но го слагам в кавички, защото устите на змиите се връзват, за да не могат да хапят. Т.е. не могат да ги разтворят, за да си забият зъбките.
На Шериф фигурата е рак, ама не я е подредил правилно. Оправи си я и започва стрелбата. Секулички е към края на своята фигура, а ‘’ухапания’’ Кирил най-накрая взе и последния ключ.
Шериф бързи свали дъските и така победата е за Шериф!

Шериф 4 гривни
Секулички 1 гривна
Кирил 1 гривна

Епизод 2
Скрит текст:
17.09.2024 г. вторник

През нощта се е излял ураганен дъжд и всичко в лагерите е наводнено, подгизнало или унищожено.
Пострадала е дори света Глория велика!
Започва усилено строене на заслон в лагер 2.

От лагер 2 поканиха лагер 3 на обща вечеря, като целта е да се удари общия враг, лагер 1.
Грозденка е против. И започна да спори с тях. Тя смята, че Шериф и кликата му са фалшиви и че не го правят от съпричастност, а сега и храната щели да им дават, а тя била едва ли не само една водна чорба.
В това време в лагер 1 усилено строят и едновременно с това се забавляват.

Кънчо, Александър, Мая и Бистра са си коалиция, а вече обмислят да напуснат лагера на Мимо-Гарсия.

КРЪГЪТ
Участниците имаха въпрос въпрос дали някой иска да се откаже и да напусне. Никой не вдигна ръка. Този въпрос ще се задава всяка вечер, което е основно правило.
Гогов от лагер 1 е новият ‘шеф’ Горкия не си знаеше номера. ‘’От възрастта е’’ - вика.
Гогов видимо никак не бе щастлив от избора на диска.

Александър смята Емил Видев ‘Тренера’ за слаб играч?!?!
Това момче не знае на кой свят се намира...

Грозденка и в кръга официално се разбунтува срещу своите хора в Глория. Шериф прегърна, за да я успокои, но както се видя по-късно без успех.
На другата сутрин тя се разплака на синхрон и сподели, че вече не желае да остане в този лагер. Удари го и на расистка основа, защото е циганка и останалите не я харесват.

Изборът на Гогов за битката на богатите:
Сам себе си ; Виктор Митов ; Яна ; Нина
Много добър стратегически ход! Браво!

Игра на богатите
‘Мой свят’
От понтона трябва да прекарат топка през въже с възли ; минават на сушата под ниска мрежа ; на постамента завързват топката за въже като гюле и трябва да целят шест плочки с имена ; като ги съборят на гърба им има 6 национални флага и трябва да напишат имената на държавите. Ако не знаят отиват до понтона за торбичка с жокери.
Имат 35 минути.
-
Митов излезе първи от двата морски възела, мина първи и под мрежата, Гогов е след него. Момичетата са още на първия възел.
Митов събори всичките си плочки без една и тогава и Гогов дойде да стреля, а Нина излезе от водата и тръгна към мрежата. Митов най-накрая събори падналата хоризонтално плочка на пясъка, а Гогов събори първите си две плочки. Тогава и Нина дойде.
Митов вече пише флаговете. България, Франция, Япония, Венецуела, ЮАР и Ямайка. Объркал е Венецуела и Ямайка. И ток тръгна към понтона. В това време Гогов събори плочките си. Нина горката не може да мята ‘гюлето’ а Яна още е на възлите?!
Гогов написа: България, Франция, Япония, Гана, Филипини и ??? –> търси се последното име. Не може да се сети за ЮАР. Хах, Гогов тръгна да преписва от Митов.
Митов се поправи с Гана, ама не може да се сети за Филипини вместо Венецуела.
Разгеле, Нина повали първа плочка.
Докато Митов излизаше с торбичка с подсказка от морето, Гогов преписа отново и вярното име: ЮАР!
-
* Правилните имена са: България, Франция, Япония, Филипините, ЮАР и Гана!

Победа за Виктор Гогов!

Гогов 6 гривни
Митов 2 гривни
Нина 2 гривни
Яна 2 гривни

На въпрос на Алекс Сано дали Гогов е преписал (без това да променя нещо, защото не е забранено) ек така като мъж на мъж, той каза, ‘Не’
Изложи се! Най-малкото, защото имаше и аудио запис как си признава.

Постъпката на Гогов бе остро осъдена от всички участници.
Гогов се дискредитира в отбора си също така. Последен шанс има да се откаже от победата си и да отиде на битка 2 според някои от тях...

Между Шериф и Георги стана раздор от един спор за смисъла на играта и какво те самите дирят на острова и как да се държат.
Шериф е айляк, а Георги не познавал тази негова черта и иска да са по-сериозни...

Игра на предизвиканите
Митов, Нина и Яна.
-
Копаят под три дървени плоскости, за да изкопаят топка. Общо 3 топки. И трябва да мине под гредата. След това с катапулт трябва да вкарат една от тях през коша. Накрая трябва да построят правилна пирамида от дървени кубчета.
23 минути време имат!
-
Митов прокопа огромен тунел ама топка няма?! И двете жени са на 2 пост, а Яна вече е на 3 пост!
Яна вече е на катапулта. Нина е на 2 пост и още копае, докато най-накрая и Митов отиде на пост 2. Нина вече е на пост 3. Яна вече стреля ама не уцели и с трите топки. Дойде и Нина на катапулта. А Митов чак сега започна да копае на пост 3. Нина е много зле със стрелбата за съжаление. Митов изкопа третата си топка. Митов вече е и на катапулта. Яна се размина на милиметър. И шокиращо, но Нина уцели коша?! Митов обаче също уцели, малко след нея. И двамата са зле с пирамидата и не знаят какво да правят. Хоп и Яна уцели. И тримата са равни. Само че и Яна не знае какво да прави. Май ще има дузпи! 1.20 мин. преди дузпите все пак Митов успя и изгради пирамидата си.
Победа за Митов!

Митов 4 гривни
Яна 1 гривна
Нина 1 гривна

Дзами пак сподели храната си със своите хора и имат изобилие от храна, защото почти не използваха своите припаси. Рената (майката на групата) пък сготви супичка с пилешко.
Те вече официално се кръстиха с името, ‘Нумеролози’ заради късмета си, но и заради вярванията на Рената в звездите, енергията и космоса. Дзами също вярва в тези неща и името на лагера им лепна просто.

Епизод 3
Скрит текст:
18.09.2024 г. сряда

Дискът избра Мимо-Гарсия!
Супер! Топ!

Още едно ново правило:
Когато двама или повече участници имат равен брой гривни, то те нямат имунитет от това да отидат на битка.

На традиционния вече въпрос, никой не каза, че желае да напусне.

Много грозни думи на Гогов по адрес на Мимо и какъв бил, какво представлявал и т.н.
Дзами и Гогов се скараха на висок глас за това кога се е живяло по-добре, по времето на соца или след соца.
Дзами не издържа и каза на Гогов, че ще му вкара един ъперкът и ще си тръгне. Владимир се ядоса и каза, ‘Стига вече сте се карали за тъпотии, защото напрягате всички!’
Е, разбраха се все пак. Буря в чаша вода общо взето.

В лагер 2 имат новородени пиленца.

Венци пожарникаря обучава някои от своите хора на тънкости как да оцеляват в горски условия...

Медузата ‘морска оса’ опари Ина по ръката и ще и остави белег за цял живот. Ужасно, но в тропиците е така... Трябва да се внимава много.

Двете ‘уж’ приятелки Нина и Яна се сдърпаха.
И Яна вече се чувства сама и отритната в лагера си.

Мимо предложи на Дзами да го избере с трима слаби, но трябва да си заложи златната гривна. А той да му обещае, че няма да номинира Нина и Яна.
Предложи го пред целия им лагер, ама така представи тезата си, че не му повярваха не малко от хората, особено Влади и Гогов, а Влади откровено не го харесва.
Все пак Дзами се съгласи и се ръкуваха с Мимо. Ама това означава и от лагер 3 да обещаят, че няма да номинират от лагер 1 ако златногривния се окаже от лагер 3 на Мимо.
Остава в техния лагер да са съгласни. Съгласиха се. Лагер 1 и лагер 3 имат пакт за ненападение!
А ето и избраните от Мимо:
Дзами, Мая, Бистра и Джулияна.

Супер, мега ход на Мимо, а и на Дзами, защото той така или иначе за 1-ва седмица нямаше привилегия за тази гривна освен храната и пак щеше да я защитава така или иначе.

Грозденка си е оставила гривните на произвола и Тренера ги е прибрал с цел да я превъзпитава за повече отговорност.
Настана скандал, Кирил тръгна да защитава Грозденка и нападна Тренера. По-късно Емо съжали за постъпката си, защото излишно е вкарала напрежение в легата, а такова и без това си има заради липсата на храна и мрънканията на Грозденка.

Игра на богатите
‘Морска сол’
златната гривна е заложена!
-
плуват/тичат до мрежите във водата за ключ, като трябва да се покатерят за него ; след това пренасят през греда за баланс сол в купа на главите си и да напълнят кофата в края на трасето ; след това с 12 кубчета трябва да балансират везна без да пада топка, която седи в средата за 10 сек.
имат 28 мин.
-
Дзами поведе в началото. Дзами увеличи преднината си и след кофата с вода. Джулияна е втората след Дзами с отворен сандък от водата и солта. След това са Мая и Бистра.
Остава баланса с кубчетата. Сложна игра, масово им падат кубчетата. Но Бистра се ориентира най-добре. Бистра напредна много!
Победа за Бистра! Първата жена с победа. Браво, момиче!

Игра на предизвиканите
Дзами, Мая и Джулияна
-
Пренасят кокосов орех между две опънати въжета, първо през дървена решетка, след това по греда за баланс, след това през три напречни препятствия и след това дървени стъпки и след това с крачен катапулт трябва да вкарат три кокоса в коша.
22 минути.
-
Коварна игра. Готина.
Падат кокосите. Дзами обаче бързо се ориентира и взе сериозна преднина. 2 кокоса за Дзами и 0 за момичетата. Дзами даже дава напътствия на момичетата. Браво! Но дали не е популизъм?
3-0-0 за Дзами.
2 кокоса за Дзами и преди да си вкара и третия отиде и показа на Мая и Джули какво да правят с везната.
Безапелационна победа за Дзами!

След днес:
Бистра 6 гривни (5 сини + златната гривна )
Дзами 5 гривни
Мая 1 гривна
Джулияна 1 гривна

Шериф е решил да пести колкото се може повече материал занапред и дава по-малко дажби, което внесе напрежение и раздор в лагер 2.
Най-много недоволства Кирил.

На Еляса, Петя и Вера от лагер 1 не им харесва двойната игра на Дзами пред и зад камери, а Кънчо намила също за това. Той друго не прави всъщност... Трябва да се поясни, че Кънчо и Еляса се познават и са заедно, нищо че са в различни лагери.

В лагер 2 сякаш се заражда романс между Биляна и Берке.
Кирил не е бил харесан от Билянка. Той каза на синхрон, че от него нямало интерес. Повярвахме му...
Брутално, но Киро иска да ги изправи един срещу друг по-нататък в играта. Това ще е много злодейски ход, дано не го направи.

В лагер 2 натискат Георги да предизвика Бистра за златната гривна, но той не ще.

Кирил пак започна да мрънка за храна. Половин хлебче на ден му давали...

Бистра сподели храната си с изгладнялото си племе.

КРЪГЪТ
Още едно важно правило. Ако утре и двамата претенденти за златната гривна се откажат да предизвикат златногривния, то всеки друг ще има това право с вдигане на ръка, но само ако има повече от 1 гривна на ръката си. А Бистра има правото сама да избере противника си. Само един измежду тях.
И Жоро и Гогов потвърдиха, че ще предизвикат Бистра.
Отново няма никой, който да иска да напусне по своя воля!

Георги чувства най-близък Секулички и си го призна пред цялото племе и как щял да го спаси пред всеки друг?! Ужасен стратегически ход!

Берке си пише дневник от 2 години. Сподели тайната си с Биляна.
Много мил жеста на Биляна към Берке. Забелязала е коя е неговата купичка. И е сложила буквата му на нея, за да не я обърка.

Епизод 4
Скрит текст:
19.09.2024 г. четвъртък

В лагер 1 яко се трудят всички, за да си облагородят мястото. В лагер 2 само Емо Видев ‘Тренера’ прави същото, докато в лагер 3, всичко ‘живо’ лежи и мързелува. Поне това ни се показва.

Грозденка дойде в лагер 3, за да се оплаче от своите хора, но според Мая тя нарочно се прави на жертва залагайки на картата за расизма.

Битка за златната гривна
Бистра - Георги - Гогов
Интересно, няма публика! Значи това е най-важната игра за седмицата, на която най-много се акцентира от страна на правилата и библията на формата.
‘Огън’
Гребат с падъл борд’ до платформа във водата. Взимат лъка от там и се връщат. Минават по въжено препятствие и остават лъка. След това се връщат още 3 пъти, за да вземат три торби с пъзел. И повтарят минаването по въжения мост. Когато подредят трите пъзела, получават стрели, като трябва с горяща стрела да уцелят и запалят огнището.
Няма лимит от време!
-
Георги ги разби с бързо гребане, а Гогов пое полегнал върху борда към София, култова гледка.
Доста прилично гребане за Бистра.
Жоро мина сравнително бързо моста, точно когато Бистра излезе от морето и хукна към препятствието, а Гогов още гребе полегнал като турист от ГДР (думи на Сано). Много добро минаване на Бистра. А, Гогов излезе!
Гогов мина по моста, макар и мъчно. На 2-ия курс, Гогов вече е седнал на борда. Бистра остави втората си торбичка, докато Георги беше почти до финала на гребането с третата си торбичка. Докато Гогов чак сега си взе втората торбичка.
Жоро вече е на пъзела. Малко след него дойде и Бистра. И двамата обаче са на грешен път с решаването на пъзела. Дойде и Гогов с голямо изоставане ама може да навакса ако знае какво да прави.
Бистра все пак зацепи, като и Сано помогна на участниците с напътствия. Бистра нареди първия си пъзел и по съвет на Сано развали ‘картинката’ И Гогов успя. Георги е последен вече!
Бистра е почти готова с втория пъзел, който е квадрат, наречен лабиринта реотан. Жоро нареди най-накрая своя първи пъзел. И веднага нов обрат последва. Георги първи нареди втория си пъзел!
Третият пъзел е математическа задача. Жоро на няколко пъти ‘’успя’’ но имаше грешка. Бистра най-накрая успя. А малко след нея и Гогов успя, всъщност преписа отново. Оказва се, че явно бившия криминалист има невероятна фотографска памет. Как само вижда и запомня на секундата и то от разстояние.
И тримата нямат идея за третия пъзел. Много време мина и Сано и Попова решиха да си полегнат... Нов готин момент. И все пак, Гогов успя първи, какъв обрат! Георги отиде до него и преписа. Бистра и тя успя след като на свой ред преписа. Гогов изстреля две стрели без успех, а Георги една стрела. Бистра и тя отиде да стреля. Ама късно, защото Гогов успя от третия път!
Победа за Виктор Гогов! Той е новия златногривен и също така вече най-богатия на Острова с 8 гривни!
Така Гогов вече има 8 гривни, включително и златната, а Бистра и Георги остават с по 5 гривни.

Браво на Кънчо и Алекс, които най-накрая решиха да изявят някаква инициативност и се престрашиха, като навлязоха навътре в джунглата за плодове. Намериха банани и бананови листа за навеса. Те са първите участници, които влизат малко по-навътре сред джунглата, разбира се в охранявания за тях периметър.

Гогов имаше по-различни виждания и искаше да си спечели силни съюзници напред в играта, но всички в неговия лагер бяха непоклатими, че трябва да спази обещанието и той се съгласи.

Кирил отиде при Гогов (с Шериф и Марина) уж за търговия ама придърпа малко настрани Гогов да го пита какво му е намерението. Иска да остане в играта. Гогов нищо чудно да се пречупи и да изгони евентуално Джулияна и да спаси него или Секулички ако се наложи. Поне това индикират думите му.

Георги на свой ред отиде в лагер 1 един вид с къде скрита, къде с явна агитация в полза на Секулички, че дъщеричката му точно на този ден имала рожден ден...
Дадоха жокер на Жоро. Ако Секулички победи или Джули победи, то Секулички ще остане, т.е. не трябва да печели Кирил. Георги дори предложи да се махне от техния лагер и да мине в техния само и само да спасят приятеля му.

Гогов официално обяви решението си пред лагер 2, което беше ясно. На битка отиват техните хора.

Гогов сподели храната си с лагера.

Битка за оцеляване
Секулички - Кирил - Джулияна
Тичат към лагер 1 и каквото намерят по пътя го взимат, като целта е да напълнят стъкленото шише пред тях. Като гребат от ‘кладенеца там’ Когато прелее водата трябва да запалят огън с кибрит (а защо не с кремък по сървайвърски?!?!) и подръчни материали около тях и да го поддържат, докато водата в котлето заври.
-
Уникален гаф! Секулички намери цяло канче?! Е, то няма смисъл повече от състезанието... Окей, свободни правила, но не е честно, нито интересно. Интересно как никой не се сети да си събуе маратонките и да ги напълни с вода?
Ивайло вече запали вече буен огън, докато Кирил таман разпали своето ‘огнище’
Логично Секулички спечели с огромна преднина. Кирил също запали буен огън ама твърде късно, а Джулияна още пренасяше вода.
Категорична победа за Секулички!
Така Секулички вече има 3 гривни и се връща в играта.

Златногривния трябва да избере кой да си тръгне и кой да остане. Джулияна или Кирил.
Гогов каза на Джулияна, че ако зависи от него тя щяла да си тръгне и че всички я смятат за слаба, но трябва да се съобрази с лагера си, а той е категоричен - мъжът да е аут!
Кирил дори се е разревал, в смисъл не точно, но Гогов сподели, че е видял сълзи в очите му на синхрон.
Преди да се произнесе Гогов с окончателното си решение, Сано му даде шанс да попита лагера си (защото беше обеща на Кирил) открито пред всички дали някой от тях, поне един от тях желае да го подкрепи в желанието му да запази Кирил в играта, но всички си замълчаха.
Гогов реши: Джулияна остава, а Кирил е аут от играта!
НО тук последва голямата драма и обрат, защото Джулияна се отказа от формата и даде гривната си на Кирил!
Кирил беше обезумял от щастие, но много бързо показа рогата си, като отправи остри закани към лагер 1 и как щял да маха глави?! Меко казано грозно...
Дори Гогов се възмути дето е видял какво ли не и каза, че това не е мъжко и вече не би търсил коалиция с него.

Личен коментар: Не знам защо са тези хвалебствия за Джулияна, която лично за мен е поредната слабохарактерна жена участник в наше приключенско шоу. Не виждам нищо мъжко или доблестно в постъпката и. По-скоро не и се стоеше повече и търсеше да излезе с някакви дивиденти и съзря идеалната възможност при така създалите се обстоятелства.
Лора от свое име ли от името на целия лагер ли, но на синхрон обяви официално война от лагер 2 към лагер 1! И каза, че искала нейната дъщеря да взимала решения като Джулияна?! Т.е. да е пораженец ли, Лорче? И отказвач?

Дзами и Гогов пак се изпокараха. И отново се ‘сдобриха’ Въпросът е докога...?

# 6
  • Враца
Дзами нарежда и каканиже също като Ивайло от Фермата. Ужасен.

# 7
  • София
Извинявам се, но тъй като бяха гласували само 4 човек си позволих да изтрия анкетата и да я пусна отново, защото имаше някои неточности, а и допълних с още интересни въпроси.
Надявам се, че четиримата ще гласуват отново. 😊

# 8
При осем гласували, гласът ми се оказа винаги с мнозинството. На 3 места бяхме по равно.

# 9
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата!

Значи все пак нищо не е режисирано. Канчето не е сложено нарочно, нито отказа на участник. Което е добре.

# 10
  • Варна
Не съм се съмнявала за канчето. Продължавам да харесвам формАта.
Благодаря за темата.

# 11
  • софия
Брутро, банда! Честита ни нова тема. Дяволче, роза за теб!⚘️
 Канчето наистина е било пропуск на продукцията, Туджарката го спомена в обзора. Днес чакаме интервюто с Джулиана.
 Нямам търпение да идва утре и да видим какви ги вършат всички забъркани.
 Гогов подозирам, че с тая златна гривна ще блесне още по силно и ще го играе шефчето.

# 12
  • София
Diavolo, благодаря за темата. Уникален си както винаги.
Имам една малка поправка за това което си писал в описанието:
"И който има повече гривни на ръката си толкова повече пари ще спечели от финалните кутии на късмет, където са събрани общо 300 000 лв."
Не е точно така, тъй като има голяма доза късмет, няма гаранция, че участник с повече гривни ще спечели повече от пари от някой с по-малко гривни, така по правилно е да се каже" ... толкова повече пари може да спечели...".

# 13
Дяволче, ти се великан, благодаря за новата тема и толкова прецизно и детайлно събраната, подбрана и организирана информация!

Аз определено съм вече на фен на шоуто, зариби ме, харесва ми идеята му, как е заснето, липсата на намеса от страна на продукцията ( или минимална такава ), водещите също са готини ( очаквам с всеки изминал епизод да се чувстват все по-комфортво в ролите си ), кастът е интересен и пъстър ( ясно е , че има и пълнеж, но от казаното от Н.Николов при Надкастърите очаквам много изненади и обрати и не мисля, че са вкарали хора само за лесни бушони ), а природата и гледките - зашеметяващи 👏

До момента симпатизирам на Бистра и Мая, прекрасни жени, спокойни, уравновесени, подготвени, дейни, личи си че имат желание да играят, а не просто да се покажат по телевизията.

Харесва ми и Рената, изглежда ми душичка, а и като мен е фен на духовни практики, астрология, космически и енергии и прочие ☯️

Ванеса също ми е симпатична, може би защото съм преживяла това, което и тя, макар да не съм стигала чак до този крайност (слава богу) със сондата 😶
От мъжете ми допадат Секулички, Георги ( до някъде, има нещо в него, което лееко ме дразни, ама не мога да определя какво точно 😂 ), Берке ( сладур е и е много мило как се вълнува покрай Биляна ).

За останали участници още нямам формирано конкретно мнение, за Гогов няма да обяснявам, каза ли сте достатъчно и подкрепям всеобщото мнение, че е селски тарикат, но и не може да му се отрече, че умело се нагажда спрямо обстоятелствата и успява ( за сега ) да манипулира определени хора и да ги държи около себе си.
Със сигурност не е глупав, но самият начин на изразяване, маниери и действия са ми отблъскващи.

С нетърпение чакам епизода в понеделник 🔝

# 14
Канчето било пропуск. А какво пречи като са го видяли да спрат снимките, да го махнат и да повторят старта? Относно отказването не чух някой да обясни какво се случва ако някой се откаже. Какво става с гривната му.

Общи условия

Активация на акаунт