Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 43

• 40 452
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Аз пък да кажа, че изследването на водата ни е готово - годна е дори за пиене с условието, че все пак има и още какво да се повери преди това (някаква по-подробна микробиология). Почвам да готвя смело с вода от чешмата Simple Smile ММ не иска да я пие, защото по негови разсъждения, ако някой направи нов сондаж и хване същата жила, може да се промени качеството при нас. Аз още съм в колебание дали да не експериментирам, пък като се случи нов осндаж, нашата вода пак ще се нормализира след време.
Скрит текст:
Замислям се за едновремешните общности и колко свързани са били чрез земята и водата; доста неща от книгите вече ги разбирам по нов начин (например голямата беда с пресъхване на кладенците или масва болест, идваща от водата; сезонността и цикъла на природата; спомагателството между хората; животните като равноправна част от природата...) Simple Smile Май ще се препрочита Йвков за незнайно кой път.
Сигурно си писала, но на каква дълбочина е сондажа. Сериозно се замисляме, даже викахме един , който определи мястото, но ни спира , че ще ни унищожат двора. Ние вода си имаме, но сме в кооперация и не плащат съседите. В момента имаме задължение над 8000лв. и срок за плащане до Коледа . Направо сме в безисходица. Пролетта бяхме седмица без вода . Сега пак ще ни я спрат.

# 166
  • София
На 42 метра е сондажът. Дворът става на нищо, да; ние го правихме преди да започнем строежа.

# 167
Здравейте, пуснах искане и получих Становище за 15KW трифазно от ЕРП Запад (ЧЕЗ), защото по време на строителството ще ми е нужно трифазно захранване. След приключване на строежа обаче ще ми трябва само еднофазно. Въпросът ми е мога ли да сменя по-късно постоянната партида или е много скъпо? И ако е така,  то мога ли след АКТ 16 да пусна искане за втора, еднофазно захранване за същия имот а първата партида да я закрия?

# 168
  • Пловдив
Вече писах ,че няма нужда да се преминава от трифазна към монофазна партида .Запазвате си трифазната и Ел.техниците си разделят фазите по консуматорите и така получавате монофазен ток в къщата  .Може да си оставите един трифазен контакт за всеки случай. Не се знае дали в бъдеще няма да ви потрябва .

# 169
Вече писах ,че няма нужда да се преминава от трифазна към монофазна партида .Запазвате си трифазната и Ел.техниците си разделят фазите по консуматорите и така получавате монофазен ток в къщата  .Може да си оставите един трифазен контакт за всеки случай. Не се знае дали в бъдеще няма да ви потрябва .
При нас е точно така.

# 170
  • София
И при нас тоците ще бъдат така, като предварително поръчахме фургона/гараж с усилена инсталация и трифазен контакт, за да се използва и за работилница.

# 171
Ура! Най-после случих на две умни, вещи в строителството, честни и не на последно място човечни, момчета. След като предният не можа да довърши поради некадърност и ред други причини, вече имам надежда момчетата  да оправят нещата, колкото може. Не знаех, че има и такива строители, с две ръце бих ги препоръчала за строежи във Варна.

# 172
  • Бургас
Случайно някой да е правил топлоизолация, но не по стандартния начин, а с впръскване. Интересувам се за тавана. Над втория етаж имаме подпокривно пространство. Всичко беше свързано с пари и затова остана за по късен етап. На втория етаж се усеща, че е по топло лятото и по студено зимата. За нас не е фатално, защото ние си живеем само на 1 етаж. Горе е само за децата като идват или за гости. Въпреки това трябва да го довършим. Чудя се върху плочата на втория етаж или вътре между гредите да правим изолация. В същото време гледах клипове на полагане с една машина, която под налягане фъс, фъс и готово. Може да се регулира дебелина и също влизането през капандурата ще е по лесно отколкото да се вкара вата или фонтан и после гипсокартон.

# 173
Случайно някой да е правил топлоизолация, но не по стандартния начин, а с впръскване. Интересувам се за тавана. Над втория етаж имаме подпокривно пространство. Всичко беше свързано с пари и затова остана за по късен етап. На втория етаж се усеща, че е по топло лятото и по студено зимата. За нас не е фатално, защото ние си живеем само на 1 етаж. Горе е само за децата като идват или за гости. Въпреки това трябва да го довършим. Чудя се върху плочата на втория етаж или вътре между гредите да правим изолация. В същото време гледах клипове на полагане с една машина, която под налягане фъс, фъс и готово. Може да се регулира дебелина и също влизането през капандурата ще е по лесно отколкото да се вкара вата или фонтан и после гипсокартон.

Много е скъпо с впръскване на полиуретан. Просто положете лека каменна или стъклена вата между ребрата. Колкото са дебели ребрата толкова дебела вата. Препоръчително е още поне един ред напречно ребра и вата между тях, така че общата дебелина да е поне 25-30 см. Колкото повече, толкова повече. Simple Smile

# 174
  • Бургас
И после отгоре върху ватата не се ли слага нещо. И целия материал по стълбите до 2 етаж и после през дупката с падащата стълба. Леле не ми се мисли.

# 175
  • София/Варна
Ако имате плоча над втория етаж,по-лесно и по ефективно е ватата да се нареди върху нея. Ако мислите част от подпокривното да ползвате за склад е по-добре между ребрата да се сложи. Вземете си лека вата на рула, лесно се мъкне и пъха през дупката, това го играхме есента и за това така убедено го говоря. Редихме я по последната, т.е. подпокривна плоча.

# 176
  • Варна
Ние през отвор на тавана метър на метър , вкарахме 500кв.м . вата. Плочата е 170кв.м., положихме 3 слоя. Със една двураменна стълба.

# 177
  • Бургас
Много ме окуражихте. Аз и ММ ще можем сами да го направим и така ще осъществим икономии.

# 178
Здравейте. Не знам дали въпросът мога да го задам за тук. Колега иска да си направи навес на две прилежащи стени от къщата. Изисква ли се разрешително в такъв случай и ако не се изисква може ли да бъдат затворени и другите две стени с дърво?

# 179
Нашите са сложили вата над градореда. Баща ми по някакъв начин е сложил дъски над ватата и така тавана е използваме като склад.

На плочата ще ви е по-лесно да сложите вата.

Общи условия

Активация на акаунт