Всякакви въпроси относно пералнята - тема 15

• 75 316
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 245
Здравейте! Наближава моментът, в който и на нашето семейство предстои закупуване на нова пералня. Съпругата ми не е особено доволна от все още работещият след 10 години Indezit. След доста ровене във форума, а съответно и в наличностите по магазини се спрях на този модел: https://ehype.bg/product/peralnya-haier-hw80-b14959s8u1s-8-kg-14 … _campaign=catalog. Привлече ме големия брой функции, една от които е обработка с цинкови йони на местата, където е най-вероятно да се образува мухъл от влагата, тихата работа на центрофугата 70 децибела (ще се помещава във всекидневна с кухненски бокс), пък дори и малкото удоволствие осветление на барабана. Смущава ме обаче, че има разминавания в описанието. Декларираното е капацитет 8 кг, а в описанието пише 10. От там започват едни съмнения дали всичко описано като функции е налично... Та някой ползвател на форума, ако има впечатления от модела, моля да се изкаже, ще бъда благодарен!
Аз имам тази(различават се цифрите на модела) https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979S8-S-ANTHR-от половин година.Доволна съм.Тиха е, могат да се променят настройките на зададените програми(време, обороти на центрофугата, допълнително изплакване). Събира се в барабана двойна зимна завивка с размер 2 на 2,40 м, което на мен ми беше важно. Пере с достатъчно количество вода, а не като се намокрят дрехите и да не се вижда вода в барабана. Има и пара, но нея съм я ползвала веднъж за проба само. И не на последно място е красива на външен вид.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 15:34 от vilka43

# 1 246
Пуснете нова тема. 84 стр.скоро ще я заключат.

# 1 247
  • София
Като ги видите на живо, ще разберете за какво говоря-55 литров е барабанаът което е малко за съвременна пералня на тази цена.

Допълвам: тези, които започват с HW100...са със 63-литрови.

Първоначално се бях насочил към Bosch от серията Wan, в сравнение техните барабани са 46-литрови, но като ги разгледах на живо се разочаровах от сглобката им - евтина пластмаса, отзяващи чекмеджета за препарат... Та 55 литра са си доста повече от 46 и съорветстват на 6-та серия на Bosch. А и цената и в Емаг е 100лв надолу.

Това не е вярно, няма Бош с такъв барабан. Серии 2 и 4 са с 55-литрови, серия 6 - с 63- и 70-литрови, а серия 8 - с 65- и 70-литрови:

Модели с барабан 55 лМодели с барабан 63 лМодели с барабан 65 лМодели с барабан 70 л

# 1 248
  • Stara Zagora, Bulgaria
Права сте, грешката е моя.

# 1 249
Моят мъж вчера отишъл и купил Самсунг пералня, откачих като чух. Викам как бе човек, поне Бои да беше. Сега съм ядосана, поне 10 години дано да изкара.
Изобщо не се ядосвайте!
Имам Бош 4 серия/ беше Ви препоръчан/, пуснах я в 15,30 часа на програма час и 6 минути . С триста зора и двайсет преизчислявания на времето приключи в 17,10 ч. Беше с много малко дрехи, ако някой допусне , че това я кара да удължава времето.
Така , че- не съжалявайте! Имам Самсунг на 10 години, от който съм изключително доволна!

# 1 250
А случайно да ѝ сложи повечко препарат?

# 1 251
Не съм.
Тази пералня е пълна мистика за мен, преди малко прах на програма спорт пет парцала, показваше 1 минута оставащо време, а те се въртяха с вода , после поне още 15 продължи.
С водата в отделението за омекотител също е тото- ту има, ту няма след пране и дърпам чекмеджето със страх да не се окъпя.
По едно време едва ги мокреше на определени програми, сега се вижда вода вътре на същите.
Пълна мистерия е, другото го преживявам, ама това с времето ще ми е за урок никога повече Бош .

# 1 252
Виж си отходния маркуч и филтъра дали са проходими. Това с удължаване на времето ми се е случвало при запушен от мъхчета маркуч и постоянно помпеше, плакнеше, въртеше...

# 1 253
Всичко съм гледала, изключвам от контакта често, так ме посъветваха, явно има някакъв проблем с електрониката.
Поне пере добре, та ще я потрая още известно време.

# 1 254
Заслужава ли си да се купува Миеле втора употреба?

# 1 255
  • София

Ако нещо си заслужава да се купува втора употреба, това е именно Миле, защото плащаш за нещо, което има още достатъчно голям ресурс - поне колкото на нова пералня среден клас от произволна марка.

Дори за много стари модели има достатъчно части и консумативи, така че ако нещо случайно се развали, лесно може да се поправи и пералнята да продължи да работи.

Разбира се, такава пералня е добре да се купи не от случаен човек, а от сериозен търговец, който извършва профилактика и сервиз и дава гаранция за машината.

Не на последно място, машините Миле за 500-600 лв на пазара втора ръка, имат всички важни функции и екстри за една съвременна пералня - центрофуга с 1400 или 1600 оборота, възможност да пускаш само изплакване, само центрофуга и т.н., кратка програма, всякакви температури от 20 до 90 градуса, понякога дори и пране със студена вода, програма за напълно автоматично пране и много други.

За същите 500-600 лв, ако трябва да вземете нова пералня, тя ще е или китайска - с разни екстри, но с изключително малък ресурс, или турска - по-здрава, но шумна и с орязани функции. И в двата случая, центрофугата ще е с не повече от 1200 оборота.

Това са причините и изобщо да има развит пазар на Миле втора ръка. Със сигурност няма такъв за Беко или Канди.

# 1 256
За мен- не.

# 1 257
Здравейте, предстои ми да закупя пералня за вграждане под кухненски плот. От четенето тук разбирам, че много хора са доволни от Бош и АЕГ, но за вградена пералня това е над бюджета ми като цена. Бюджетът ми е до около 1000лв, не държа на някакви конкретни екстри, искам да издържи поне 10 години Grinning Ако може да ми препоръчате марка?

# 1 258
Взимаш нормална, не за вграждане.. а плота и шкафчетата правите по нея. Не е голяма философия, само на майстора да му се занимава.
По тая схема "вграждахме" вкъщи миялна обикновена - в момента е зад вратичка, под мивката и изобщо не се разбира какво има отзад 😊

# 1 259
Здравейте, предстои ми да закупя пералня за вграждане под кухненски плот. От четенето тук разбирам, че много хора са доволни от Бош и АЕГ, но за вградена пералня това е над бюджета ми като цена. Бюджетът ми е до около 1000лв, не държа на някакви конкретни екстри, искам да издържи поне 10 години Grinning Ако може да ми препоръчате марка?
Хубаво искане имаш!
Купи си нормална пералня и сия сложи под плота.

Общи условия

Активация на акаунт