Всякакви въпроси относно пералнята - тема 15

• 70 263
  • 1 377
  •   2
Отговори
# 1 290
Аз залагам на паднал ремък.

# 1 291
  • София
Здравейте, идвам с питане за пералня Бош, серия 6 - днес една приятелка, която отскоро е в жилище под наем е решила да измие дозатора за препарат и изпаднала в потрес, всичко е било задръстено с прах за пране, който е бил като каша. И тук следва въпроса - на дозатора в края има една синя част, на която има картинка, че е забранено да се мокри, а тя го е видяла доста късно и тази част вече много добре намокрена и измита. Става дума за тази част

И сега се е притеснила и незнае какво да прави,  дали да пусне пералнята или е възможно да е повредила нещо?
Надявам се, някой да може да отговори
Благодаря!

# 1 292
  • Велики Преслав
Там е електрониката на дозатора. Аз бих заровил конектора в ориз но първо бих го увил в тензух за да не влезе зърно в него

# 1 293
  • София
Благодаря за съвета! Сега ще го направи.
А какво следва, ако се е повредила електрониката на дозатора, може ли да работи пералнята по този начин или е по-добре да се обърне към сервиз?

# 1 294
А защо да се обръща към сервиз без да знае има ли повреда? А и най-вероятно няма, защото уредът не е бил под напрежение, като го е мокрила (нали така?) и не е станало никакво късо. Ако го изсуши добре най-вероятно нищо му няма.

# 1 295
  • София
Благодаря за съвета! Сега ще го направи.
А какво следва, ако се е повредила електрониката на дозатора, може ли да работи пералнята по този начин или е по-добре да се обърне към сервиз?

Според мен, ако се остави на стайния въздух, до утре частта ще изсъхне напълно. Просто да изчака и да не пуска пералнята докато не се убеди, че това нещо е сухо отвътре.

# 1 296
А това не е ли знак, за да не се мие в миялна машина?

# 1 297
  • Велики Преслав
А това не е ли знак, за да не се мие в миялна машина?

Такъв е но капката отгоре би трябвало да е за да не се мие изобщо с течаща вода.

# 1 298
Вътре в чекмеджето има една помпа (извадена е от чекмеджето и не я виждам на втората снимка) -тя не трябва да се мокри. Капакът си е капак-той може да се мокри.
Не може ли да се каже точния модел на пералнята?

# 1 299
  • Велики Преслав
Даже са 2. При някои приличат на винтови помпи. Едно малко шнекче в тръбичка.

# 1 300
Да де, но ние от тази снимка не знаем дали само капакът е намокрен или и самата помпа.

# 1 301
  • София
Благодаря на всички за информацията!
Всичко съм предала, сега да кажа какво друго разбрах. Измила е целия контейнер, буквално навсякъде, включително и тези две помпи, за които споменахте, така че явно и там е влязла вода. Това са помпите предполагам

Ако е влязла вода в тях, а това е почти сигурно,  дали ще се наложи смяната им?
А модела на пералнята е този

# 1 302
Нека ги остави някъде на сухо и проветриво за няколко дни (3-4), но да не ги напича директно слънце. Може и със сешоара да ги обдухва от време на време.  Може и да изтръсква не много силно капака с все помпите, та да изтече водата през отворите. Нека изсъхнат хубаво и да пробва.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 14:36 от petiaivanov

# 1 303
  • София
Здравейте, сдобих се с пералня на Бош с I-dos, (не ми е важна функция, просто модела го имаше) и имам следното питане:
Чета тук и по други места, че не е ок да се слага течен препарат в отделението за препарат, защото ставали отлагания по маркучите които не можели да се махнат с нищо, а трябвало да се слага директно в барабана.

Добре де, но като има idos ако реша да пробвам функцията няма ли пак да станат отлагания?
Също так не разбирам ако сложа гела в барабана и програмата има предпране как изпира, като гела се “изхвърля” още с първата вода?

Съшо така чекмеджето не се затваря напълно плътно и в ляво надстърча, причина ли е това според вас за рекламация,

Прилагам снимка и се извинявам за невежеството си

# 1 304
  • Велики Преслав
Не мога да разбера кое ви е чудното за гела какви барабани глупости. Нали е автоматично дозирането. Ще си пусне един път препарат за предпране и един път за основното какво чудно има? Отлаганията стават от ползването на евтин препарат комбиниран с пране на ниски температури и много малко време. Има хора които очакват да изперат на 30 минути. Няма как да стане. Ако ползвате хубав препарат и поне веднъж седмично перете бяло пране на висока температура на над 60° с прах за бяло съдържащ кислородни избелители се съмнявам че ще имате отлагания. Отделно ще пускате и профилактики. Не се махат отлагания от подобен тип

Този барабан беше на пералня която ми е докарана за ремонт. Беше ме гнус да я пипам. Един пръст кал. Махах го с шпатулка.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 20:26 от Васил Василев

Общи условия

Активация на акаунт